Recenze a Tour aneb Hrnečku vař!

Spustili jsme Recenze. Spustili jsme Tour. A teď se nám z toho točí hlava.

img

Lepší začátek jsme si vlastně nemohli přát.

Recenze

Ani ve snu by mě nenapadlo, že než se dostanu k sepsání úvodního článku o (především) Recenzích a (taky trochu) o Tour, doba mě dávno předběhne. V této chvíli už na Omlazení máme přes 2000 recenzí a zhruba 800 produktů. Mysleli jsme si, že zpočátku budeme v klidu testovat a opravovat a až pak vás začneme nějak motivovat a pobízet. Ale ve skutečnosti to bylo hned od začátku jako v pohádce Hrnečku vař! Pokoušeli jsme se opravovat chyby, nahrávat obrázky, ale recenzí přibývalo rychleji, než co stačily naše dýchavičné opravy. Pamatuji si, jak jsem k jednomu produktu nahrál lepší obrázek a než jsem to stihl dokončit, už byly na serveru nové tři produkty, které vyžadovaly zásah. Recenze nám rostly pod rukama. Vypadá to jako stěžování, ale lepší začátek jsme si vlastně nemohli přát.

Princip recenzí je jasný

Zdá se tedy, že není třeba nic moc vysvětlovat. Princip je jasný. Jde o vzájemnou pomoc. Chci se lépe orientovat v kosmetice a spol., chci si číst recenze ostatních. Aby to mohlo fungovat, musím tedy i já nějakou recenzi napsat. Toto by měla být úvaha každé z vás, která bude chtít recenze využívat. Pár napsat, spousty si přečíst. Něco za něco.

Tour de Omlazení - trochu jiná soutěž

Pravidla Tour de Omlazení máme celkem podrobně popsána zde, takže zmíním jen dva možná trochu nezvyklé body.

Změna bodovacího systému v průběhu soutěže
To může vypadat lehce podivně, ale cílem není někoho okrást o body a manipulovat tak s pořadím. Zpětně bodová ohodnocení jednotlivých činností na Omlazení měnit nebudeme. Cílem je, aby se celkový žebříček nekryl se žádným z dílčích žebříčků. Nyní, když například nejvíce bodů sbírají nové recenze,  je evidentní, že prvních deset v kategorii “Nejlepší recenzentka” bude zároveň na prvních deseti místech celkového pořadí. A to není úplně ono... Bodová hodnocení budeme měnit zřejmě v pondělí během dopoledne. Nikoli nutně každé pondělí. Občas. A budeme se snažit neubírat, spíše přidávat tam, kde se nám budou zdát body nízké.

zoom

Takovýchto triček (s logem Omlazení) bude jen 50 na celém celičkém světě.

Aktuální pořadí jen v pondělí
Vaše bodové přírůstky v průběhu týden nevidíte, vše se aktualizuje jen jednou týdně, v noci z neděle na pondělí. (Až někdy ve 4 hodiny ráno -  jen poznámka pro nedočkavé!) Důvodů je hned několik. Jednak je tu ona analogie s etapami cyklistického závodu Tour de France (ano, ano, Lukáš Vodička v mládí cyklistil) - trocha napětí ohledně toho, jak se tento týden přeskupí pořadí, neuškodí - jednak by neustálé přepočítávání aktuálního pořadí při každém načtení profilu uživatele či diskuzního tématu nadměrně a zbytečně zatěžovalo a zpomalovalo server. Takže volíme rychlost... a napětí.

A ještě drobnost: ceny
Víme, že na Omlazení nejste ze zištných důvodů, ale malá odměna bude určitě za vaši námahu s recenzemi, pěknými tématy, Looky v Glorii a podobně na místě.  Stránku se seznamem cen připravujeme, k vidění ještě není. Čekáme, až budeme mít alespoň pár cen pohromadě, doslova a do písmene na skladě. Zatím to vypadá, že celková hodnota cen jistě přesáhne nějakých 80 000 Kč. Krom kosmetiky a podobně od sponzorů to budou i hrníčky a trička s logem Omlazení. Fotku trička přikládám, loga se nebojte, nebude na prsou ani na zádech, ale celkem malé, decentní na spodním lemu.

Jakmile ceny (včetně triček) dorazí, nafotíme pár obrázků a zveřejníme vše na stránce s cenami. Vás budeme informovat přes SZ a FB. (Takže stay tuned!)

Mimochodem, nebude některá z vás pražských chtít pomoci jako modelka? Ne, nebojte, nebudu vás fotit já, vůbec se neuvidíme, jen bych předal váš kontakt kamarádce fotografce Jiřince. Možná vás může být i víc... (Pošlete případně SZ s odkazem na fotku, nebo rovnou mail na lukas.vodicka@omlazeni.cz.)


No... A pokud by někomu tento článek připadal příliš oslavný, tak raději ještě trocha reality: minulý rok jsme zcela neuspěli se záložkou Slevy (peníze vyhozené oknem) a Glorie je zatím taková hodně šípková. Ale děláme na ní, děláme...





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.