Šest znamení, že vás šatník potřebuje obměnu

Máte pocit, že věčně nemáte co na sebe, i když vaše skříň praská ve švech? Možná je na čase váš šatník pořádně provětrat.

I přes plný šatník nemůžete najít nic vhodného na sebe

Pokud vám výběr oblečení trvá příliš dlouho, přestože je vaše skříň plná, nejspíš byste se měla zamyslet nad tím, jakým způsobem oblečení nakupujete. Namísto impulzívního nakupování - ať už z nudy nebo díky velkým slevám - se zaměřte na kousky, které ladí s vaším stylem a osobností a opravdu se vám do šatníku hodí.

Máte více než pět věcí, které vám nepadnou 

Jedním z jasných znamení, že váš šatník potřebuje razantní obměnu, je skladování oblečení, které vám už nepadne. Váš šatník by se měl skládat pouze z věcí, které vám skvěle sednou a které opravdu pravidelně nosíte. Je v pořádku uchovat si pár věcí ze sentimentu, nebo proto, že jsou cenné, ale neměly by být na očích hned, jak otevřete skříň.

Nacházíte kousky oblečení ještě s cedulkami

Narazit jednou za čas na věc, které je ještě opatřena cedulkou, není konec světa, ale pokud se vám to stává častěji, měla byste svůj šatník přeorganizovat. Je to jasným znamením, že si kupujete věci, které vlastně nepotřebujete, jen proto, že byly ve slevě, nebo si myslíte, že se třeba jednou budou hodit.

Máte více než pět věcí, které potřebují upravit

Samozřejmě je trochu naivní předpokládat, že veškeré oblečení, které zakoupíte v módních řetězcích, vám perfektně padne, a tak je občasná úprava u švadleny naprosto normální. Pokud ale váš šatník zaplňuje oblečení, které nemůžete nosit, protože jste si stále ještě nenašla chvíli na jejich úpravu, je nejvyšší čas veškeré oblečení řádně přebrat a vytřídit.

Všechny vaše džíny jsou stejné

Určitě jste ráda, že jste našla svůj styl a kalhoty, které vám skvěle sednou, ale to neznamená, že byste si stále dokola měla kupovat stejný typ kalhot. Šatník se stejnými věcmi se vždy dříve či později stane nudným a předvídatelným - a to určitě nechcete. Pokud máte ve skříni několikero kalhot stejného střihu, začněte v módě trochu experimentovat.

Většinu vaší skříně zabírají trendy kousky 

Další znamení, že váš šatník nutně potřebuje obměnit: je plný takzvané rychlé módy neboli super trendy kousků. Jestliže si stále nakupujete extravagantní oblečení, které je právě nejvíce v kurzu, budete muset každou sezónu prakticky celý šatník vyměnit. Pokuste se najít rovnováhu mezi trendy oblečením a kvalitními nadčasovými kousky, které můžete nosit několik sezón.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!