Skvělé tipy pro lepší kvalitu vlasů

Silné lesklé vlasy jsou snem většiny žen a dívek. Poradíme vám, jak záviděníhodné hřívy dosáhnout.

Vyměňte povlak na polštář

Tento tip vám usnadní ranní rozčesávání a brzy zaznamenáte i lepší kvalitu vlasů. Stačí jen převléknout váš oblíbený polštář z klasického bavlněného povlaku do nového hávu ze saténu nebo hedvábí. Tyto hebké materiály hezky kloužou a nenarušují tak strukturu vlasů. Po probuzení nejsou vlasy tak zacuchané. Navíc se na takovém polštáři přímo pohádkově spí.

Opláchněte si vlasy rýžovou vodou

Nečekejte nějakou super novinku v péči o vlasy, kterou si můžete nově pořídit v drogerii. Máme totiž na mysli opravdu jen obyčejnou rýžovou vodu, která zbyde v hrnci po uvaření rýže a většina z nás ji hned vylije. Čínské ženy si své lesklé lokny oplachují rýžovou vodou už po staletí, vlasy jsou totiž po ní hebké, silné a lesklé. Rýžová voda navíc snižuje vypadávání vlasů a urychluje jejich růst.

Zkuste masáž vlasové pokožky

Správná péče o vlasy vyžaduje více než jen mytí šamponem a česání kvalitním kartáčem. Vsaďte také na pravidelnou masáž pokožky hlavy, kterou můžete provádět jak prsty, tak vaším kartáčem na vlasy. Masírování hlavy přispívá k prokrvení pokožky a posiluje kvalitu  vlasů. Masáž můžete podpořit i různými vlasovými toniky, které vmasírujete do vlasové pokožky.

Dopřejte si sladké brambory a více bílkovin

Vyměňte obyčejné brambory za jejich sladkou variantu – za batáty. Sladké brambory jsou plné betakarotenu, který se v těle přetváří na vitamín A. A právě tento vitamín zlepšuje stav vlasové pokožky a zabraňuje tvorbě lupů. Pokud chcete mít husté a kvalitní vlasy, zaměřte se také na dostatečný příjem bílkovin, jejich nedostatek může způsobovat vypadávání vlasů a zhoršení jejich kvality.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.