Stihnete ještě letos zhubnout do plavek?

Plavková sezóna se blíží a spousta z nás se snaží ze všech sil zbavit přebytečného tuku, který jsme nastřádali během zimy. O krásnější postavu se pokouší už třetí měsíc i sportující Jana. Ze začátku šla kila dolů, ale pak se hubnutí zastavilo – zvláště na určitých partiích. Co s tím?

Stagnace v hubnutí

Při dietě se často stává, že se člověk nějakým způsobem zasekne a nemůže se hnout z místa. Ke stagnaci hubnutí dochází nejčastěji kvůli těmto chybám: nedostatečný energetický výdej, neadekvátní frekvence tréninků, málo aerobní aktivity, příjem nekvalitních živin, příliš vysoký nebo naopak příliš nízký příjem sacharidů. Jana (32 let) začala hubnout přibližně před třemi měsíci, nechala si sestavit jídelníček od výživového poradce a pravidelně cvičí.

zoom

Ze začátku byly výsledky perfektní, postupem času přišla stagnace. „Měla jsem pocit, že do cvičení i stravy dávám maximum, ale výsledky neodpovídaly mému snažení. Začala jsem se sama sebe ptát, jestli to má smysl a proč vlastně cvičím, když výsledky stejně nejsou vidět,“ svěřila se nám Jana. Jana tehdy ztratila motivaci, což pro ni bylo velmi frustrující.

Jak překonat stagnaci?

„Trenér v posilovně mi poradil, abych více odpočívala, nechala si zkontrolovat jídelníček a pomohl mi s obměnou mého tréninkového plánu, což mě zase nakoplo a opět jsem začala hubnout. Faldíky ze stehen a boků šly ale dolů stále pomalu,“ přiznává Jana. Hubnutí je zkrátka věda a na některých partiích se kila shazují hůře. To platí například pro výše zmiňované boky a stehna, ale třeba i bříško. Znamená to tedy, že se máte s faldíky na těchto partiích smířit? Jana takovou variantu zamítla a rozhodla se, že cvičení a zdravé stravování podpoří odborným ošetřením na přístroji Vanquish.

Účinný pomocník v hubnutí

Vanquish je bezkontaktní přístroj, který pracuje na principu radiofrekvence a jedná se o revoluční přístroj využívaný v USA a Velké Británii. Je vhodný pro ženy i muže a schopný redukovat tukový polštářek o síle minimálně 3 cm na bříšku, bocích a stehnech. „O ošetření na přístroji Vanquish jsem se dozvěděla od kamarádky, která je expert na nejrůznější zákroky. Zaujalo mě to hlavně proto, že se jedná o bezkontaktní ošetření, ošetřuje se najednou celá lokalita a po ošetření nejsou žádná omezení ve smyslu sportu,“ upřesňuje Jana, která ošetření podstoupila na pražské klinice GHC, která má jako jediná v České republice nástavec i na stehna.

„Během ošetření jsem jen ležela a relaxovala, trvalo to necelou hodinu a pak jsem si ještě nechala udělat lymfodrenáž k uvolnění lymfatických cest. Z kliniky jsem šla rovnou do práce,“ pochvaluje si Jana.

zoom Zvětšit

MUDr. Tereza Gabryšová

„Odborná masáž tříselných uzlin uvolňuje lymfatické cesty pro transport rozpadových produktů tuku směrem do jater a ledvin, efektivita zákroku se ještě zvyšuje,“ upřesňuje MUDr. Tereza Gabryšová. Ošetření na přístroji Vanquish doporučuje i MUDr. Nina Koutná: „Podle mě se jedná o nejmodernější metodu, účinnou, přitom k tělu šetrnou. Vlivem silného radiofrekvenčního pole působícího bezkontaktně dojde nejen k místnímu zvýšení metabolismu, ale i k řízenému zániku adipocytů (tukových buněk), tyto jsou pak z těla odstraněny imunitním systémem organismu.“

Až o 3 cm menší obvod

zoom Zvětšit

MUDr. Nina Koutná

Jana podstoupila ošetření celkem čtyřikrát, chodila jedenkrát týdně a má celkový úbytek na břiše 7 cm, na stehnech 3 cm. Průměr bývá až 2–3 cm na 1 ošetření v partiích břicha a boků, na stehnech přichází efekt někdy pomaleji, podle stavu tkáně a stupně celulitidy. MUDr. Koutná k tomu dodává: „Pro co nejlepší efekt ošetření je důležitý správný pitný režim, alespoň 9 sklenic vody den před ošetřením, v den ošetření a i další den. Sport je možný a vhodný – přiměřeně. Důležitý je i režim stravy, jíst častěji a málo, dostatek zeleniny, bílkovin, ne polotovary či fast food stravu.“

Získejte jedno ošetření zdarma

Ošetření přístrojem Vanquish je vysoce efektivní – zbaví člověka tuku na problémových partiích rychle a bez tzv. jojo efektu – proto se investice do něj vyplatí. A v květnu se vyplatí trojnásobně! Klinika GHC Praha připravila na květen speciální akci, kdy za dvě ošetření přístrojem Vanquish získáte jednu aplikaci zdarma, tedy 2+1 aplikace zdarma.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.