Tajemství krásy a zlatý řez

Už jste někdy přemýšleli, proč o jedné osobě říkáme bez zvláštního nadšení, že je sympatická a obličej dalšího člověka nás doslova fascinuje svou krásou?

img

Hledaní ideálních poměru obličeje a těla sahá hluboko do historie lidstva.

Hledaní ideálních poměru obličeje a těla sahá hluboko do historie lidstva. Řecký vědec a filosof Pifagor tvrdil, že odhalil tajemství krásy, že všechno krásné v přírodě se řídí zákonem „zlatého řezu”. V posledních letech se odborníci z oblasti estetického průmyslu zabývali otázkou existence universálních faktorů krásy, spojili všechny existující poznatky o "zlatém řezu" a odvodili vzorec ideálních proporcí obličeje. Krása ženského obličeje se řídí konkrétními parametry – vzdáleností mezi zorničkami, vzájemném postavením očí a rtů, přesněji řečeno poměrem těchto vzdáleností k délce a šířce obličeje.

Tato teorie učinila skutečný převrat v estetické medicíně, zejména v jejích metodách a postupech při péči o pacienty. Bylo zjištěno, že poměry obličeje známých osobností, které jsou považované za standard krásy, jako například Marilyn Monroe či Angelina Jolie, odpovídají standardům „zlatého řezu”. 

zoom Zvětšit

Před a po terapiii na Klinika estetické dermatologie Mediestetik

S přibývajícími roky se na pleti objevují první viditelné známky v podobě ztráty pevnosti a pružnosti kůže, povadajících kontur obličeje a prohlubujících se vrásek. Mění se geometrie a linie obličeje, klesají víčka, koutky úst, zvětšují a posouvají se linie tváří. Snad každá žena postupem času pozoruje tyto změny, které nejsou vždy příjemné. Bezesporným je fakt, že viditelný (biologický) proces stárnutí pokožky začíná od 30-ti let věku.

Zcela zastavit proces stárnutí bohužel nejde. Existuje však reálná šance díky novým technikám estetické dermatologie, vrátit čas zpět a dosáhnout „zlatého řezu“? S touto otázkou jsme se obrátili na odborníky kliniky Mediestetik:

Mezi naše hlavní cíle patří dosažení harmonie vašeho obličeje i těla bez toho aniž byste ztratili vlastní individualitu. Každý pacient, který se na nás obrací, je individuální osobností. Díky širokému spektru procedur a nabytých zkušeností naších lékařů, máme možnost využít komplexního přístupu. Odstranit vrásky Botoxem nebo dermálními výplněmi umí dneska skoro každý estetický dermatolog, ale odhadnout správný poměr uhlů a linií v obličeji a vymodelovat jej tak aby bylo dosáhnuto krásy není zdaleka schopný každý lékař. Vyžaduje to zkušenosti a vysokou odbornost.

Nové technologie, metody a mnoho let sbírané zkušenosti - to vše otevírá nové možnosti pro naše pacienty, kteří chtějí zachovat své mládí.

Co vše je možné udělat pro pacienty, kteří chtějí zachovat svou krásu a mládí?

Existuje pomyslný stroj času, což jsou procedury jako 3D modelace obličeje, Thermage a RegenPlazma, jejichž kombinací dokážeme dosáhnout ideálního očekávaného efektu krásy.

  • Krok 1 - 3D modelace obličeje

Pomocí techniky 3D modelace obličeje nejprve obnovíme jeho ztracené kontury a zároveň objem, zvedneme pokleslá víčka, vymodelujeme nos a tváře, čímž navrátíme obličeji původní kontury.

Objemová modelace obličeje se liší od klasické techniky lineárního vyplnění vrásek. Výplně odlišné hustoty se zavádějí v různých hloubkách měkkých tkání, díky čemuž dosáhneme efektu 3D liftingu. Použití mikrokanyl při objemové korekci zaručuje okamžitý viditelný efekt bez modřin a otoků, samozřejmostí je absolutně přirozený vzhled obličeje. 

Zkušenosti dermatologů kliniky Mediestetik umožňují individuální výběr programu pro každého pacienta zvlášť.

Bezprostředně po zákroku modelace obličeje se vrací okouzlující zaoblení tváří, lícní oblasti jsou pozdvihnuté a obličej vymodelovaný. Optimální vypočet množství výplní každému pacientovi zvlášť zaručuje efekt bez jakýchkoliv nedostatků. Výsledkem je módní „vzhled srdce” nebo jak se též říká - „trojúhelník mládí”, tedy ideální obrys brady a tváří.

  • Krok 2 - Thermage

Po obnově ztracených kontur obličeje je důležité zastavení procesu stárnutí. Toto je možné dosáhnout pomocí přístroje ThermaCool vynalezeného americkými vědci.

zoom Zvětšit

Thermage – je unikátní metoda přístrojového omlazování kůže

Thermage – je unikátní metoda přístrojového omlazování kůže, která prostřednictvím radiofrekvenčních vln působí na kožní buňky a podporuje stažení a novou tvorbu kolagenu a elastinu. Po zákroku Thermage dochází k okamžitému liftingovému efektu, který pokračuje i v následujících několika měsících. Výsledky jsou zkrátka ohromující – pacient kůže je o téměř 10 let mladší. Efekt přetrvává dlouhodobě, a to až po dobu následujících 5 let!

Je procedura bolestivá, v jakém věku se podstupuje a jak dlouhé je období rehabilitace?

Samotný zákrok je bezbolestný. Procedura se doporučuje ženám od 30-ti let věku, kdy už vznikají první malé známky stárnutí pleti. Ideální je, že po zákroku Thermage není třeba žádná rehabilitace.

  • Krok 3 - RegenPlazma

zoom

Klinika estetické dermatologie Mediestetik

Skutečným průlomem v estetické dermatologii současné doby je technika RegenPlazma, která završuje trojici tohoto komplexního přístupu zlepšení struktury, kvality a krásy pokožky. Tato metoda přirozeného omlazení na buněčné úrovni byla vyvinuta vědci ze Švýcarska. Krevními destičkami obohacená plazma PRP, která se aplikuje do problémové oblasti, nastartuje skryté, avšak tělu vlastní a přirozené mechanismy regenerace a obnovy kožních buněk. Oproti jiným metodám je výhodou tohoto ošetření až 250% znásobení podílu aktivních látek v plazmě, což pochopitelně vede k mnohem výraznějšímu výslednému efektu. Dalším fenoménem, který provází tuto techniku, je vytvoření speciálního výplňového autogelu, který slouží pro redukci a vyplnění hlubokých vrásek.

Klinika estetické dermatologie Mediestetik - Senovážné nám. 23, 110 00 Praha 1 tel.: 222 242 232, mob.: 602 800 830, info@mediest.cz, www.mediest.cz

Cílem specialistů a dermatologů kliniky Mediestetik je dosáhnout omlazení i harmonie vašeho těla a obličeje bez ztráty individuality, která je našim klientům vlastní.





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.