Trendy v líčení podzim-zima 2012/2013

Nové make up trendy přinášejí svěží nápady v podobě pestrobarevného líčení očí, modrých očních linek či neotřelého looku venkovské dívky, ale i nové pojetí evergreenů, jako je nahé líčení, výrazná rtěnka nebo kouřové líčení očí. Který trendy look letos vyzkoušíte vy?

img

Výrazné oči, dramatické rty, nebo nahé líčení? Které make up trendy vyzkoušíte vy?

Pestrobarevné oči 

zoom Zvětšit

Pohrajte si s barvami.

Letošní chladná sezóna bude plná barev, a to se týká nejen oblečení a obuvi, ale i líčení. Nebojte se vyzkoušet něco nového a pohrajte si s barevnými očními stíny. Inspiraci můžete načerpat z přehlídek světových módních značek. Červené oční stíny jsme mohli vidět u 3.1 Phillip Lim nebo u Donna Karan, sytě oranžové a žluté zase u Dries Van Noten a Narciso Rodriguez. Poněkud pouťový look a záplavu barev předvedly modelky u Prada, metalické paví disco odstíny zase zdobily oči modelek u Roberto Cavalli. Na barevnou řasenku místo stínů vsadili vizážisté u Stella McCartney, kde modelky půvabně mrkaly modrými řasami.

Nahé líčení 

zoom Zvětšit

Nahé líčení je stále in.

Nalíčená, nenalíčená - "nude look" se drží v popředí make up trendů již několik sezón, a ani letos se nedává na ústup, ba naopak. Základem je precizní makeup, který zakryje všechny nedostatky pleti a zároveň ji dokonale sjednotí, trendem je pak především alabastrově bledá pleť bez známek opálení. Někteří vizážisté sází na přirozeně rozzářenou pleť bez nánosu zmatňujících pudrů (Balmain, Giambattista Valli), jiní na druhou stranu přepudrují vše, co jim přijde do cesty, včetně řas a rtů (Chanel, Alexander McQueen).

Linky, kouřové líčení a rozmazané oči

zoom Zvětšit

Zvýrazněte oči linkami nebo kouřovým líčením.

Oční linky nemusí být jen černé. Vyzkoušejte třeba zářivě modré oční linky, jaké předvedly modelky u Anna Sui. Klasické černé linky byly k vidění u Fendi, kde modelky vypadaly jako elfské krásky, výrazné černé linky zvýraznily oči manekýn u Lanvin. Kouřové líčení patří i letos mezi hlavní trendy, kočičí pohled vytvořený zelenošedými stíny vrhaly modelky u Jason Wu, klasické kouřové líčení očí použili vizážisté u Versace či Burberry Prorsum. Netradiční novinkou v líčení jsou rozmazané oči s "poflámovým" efektem, tento typ líčení jsme mohli vidět u Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton a Marc Jacobs.

Dramatické rty 

zoom Zvětšit

Letos se neobejdete bez výrazné rtěnky.

Oči nebo rty? Letošní souboj o to, kterou část obličeje co nejvíce zvýraznit, dopadl nerozhodně. Každopádně spojovat oba trendy - výrazné rty a barevné oči - se letos rozhodně nedoporučuje. Sytě zbarvené rty bohatě postačí jako jediný výrazný prvek v obličeji, doplnit je můžete jen lehkým nánosem řasenky a samozřejmě bezchybnou pletí. Tmavé vínové rty u Gucci, Rochas a Bottega Veneta působily velmi dramaticky a extravagantně. Korálově červeno oranžové rty, které zářily z mol u Marc by Marc Jacobs, Ric Owens a Thakoon zase evokovaly ženský glamour look s trochu přidrzlým podtónem.

Půvabný dívčí look 

zoom Zvětšit

Vyzkoušejte svěží dívčí look.

Svěží a rádoby přirozené líčení ve stylu naivních venkovských dívek patří mezi opravdu povedené a slušivé trendy této sezóny. Toto líčení se vyznačuje především mnohdy až přehnaným ruměncem, dokonale sametovou pletí s přirozeným leskem a jen lehce zvýrazněnými rty. Jakoby mrazem zčervenalé tváře, “nahé” oči a jemná malinová rtěnka vykouzlily svěží selský vzhled modelek u Michael Kors, sladký dívčí look byl k vidění i u Ralph Lauren, Valentino, Chloé či Emilio Pucci.

Zdroj foto - style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?