Účesy pro jemné vlasy

Jemné vlasy nejsou vždycky nevýhoda - pro jejich lehkost a poddajnost je s nimi možno vytvořit účesy, o kterých si ženy vlasy mnohem více obdařené mohou nechat jenom zdát. Buďte kreativní! I s jemným chmýřím na hlavě můžete být skutečně chic.

img

Nezavrhujte klasické papiloty či legrační pěnové provlékací natáčky ve formě kytičky.

Několik vlasových kreací

zoom

Elektricky nahřívané natáčky jsou skvělé - vlny máte za pár minut, lehce se s nimi pracuje a nepoškozují vlasy.

Máte pocit, že cop není nic pro vás, neb vypadá jako myší ocásek? A zkusily jste ho někdy zaplést na stranu, trošku roztáhnout a rozcuchat, ledabyle smotat a připinetkovat? Hned vypadá až záviděníhodně, pokud tu a tam vytáhnete pramínek a lehce jej zvlníte, výsledek bude působit romanticky. A dozdobený květinou nebo štrasovou sponkou se nemusí stydět ani na plese.

Máte-li hezký souměrný obličej, udělejte ze svých vlasů přednost. Netrapte je snahou o objem, naopak je důkladně uhlaďte a vyčešte si vysoký drdůlek á la baletka. Toužíte-li po větším drdolu pro všední den, nevytvářejte je jako ženy se silnými vlasy - pouhým stočením vlasů a omotáním kolem gumičky - ale berte jednotlivé prameny, stáčejte je do kruhů/ruliček a ty samostatně připevňujte pinetkami.

Tipy pro větší objem


Pro tvorbu účesu z jemných vlasů je důležitým pojmem členění. Díky němu můžete na různých místech docílit většího objemu i bez tupírování, lépe zkrotíte poletující vlasy, lépe se vypořádáte se všemi problémy jemných vlasů, ať už jde o ulízlý dojem či prosvítání kůže.

Nečesejte si například všechny vlasy jen tak do culíku či copu, ale oddělte horní část vlasů či boční partie, poposuňte dopředu pro vytvoření „puffy looku“, tedy nadýchaného dojmu (můžete i libovolně natupírovat), přisponkujte, a teprve potom pleťte cop či vytvářejte culík.

Objem bez tupírování získáte, i když například oddělenou boční partii vlasů stočíte jako byste vytvářeli „banán“, posunete nahoru či dopředu a neviditelně zevnitř přichytíte pinetkami. Tato úprava vypadá pěkně hladce retro-elegantně.

Vlnobití

zoom

Čím větší natáčky, tím větší objem!

Máte-li vlasy rovné, určitě zkuste vlny a vlnky všeho druhu - získáte tím vytoužený objem a texturu, navlněné vlasy nepoletují, nepramínkují…zkrátka vypadají docela k světu. Snažte se vlnit bez použití přímého tepla, které vlasům škodí, kulmy a žehličky používejte skutečně sporadicky. Vyhněte se ovšem i natáčkám se „suchým zipem“, které vlasy poškozují mechanicky.

Ideální jsou nahřívací natáčky (elektrické či varné): vlny jsou hotové rychle a bez jakéhokoli poškození vlasů. Nezavrhujte ale ani klasické papiloty či legrační pěnové provlékací natáčky ve formě kytičky.

Velmi krásné vlny vytvoříte zapletením vlasů do francouzského copu (tedy spíše dvou i tří, máte-li na to ruce a nervy), opět s minimálním poškozováním. Poměrně velký objem a skutečně malinké vlny dostanete spletením vlasů do většího množství malých copánků - výsledkem je lehce exotický look. Častější pletení ale působí lámavost vlasů.

Vyčesané vlasy jsou svůdné

zoom

Přibližně nějak takto se na natáčky se „suchým zipem“ tváří vaše vlasy…

Každé hlavě „sednou“ vlny jiné a každé se hodí k jinému účelu. Například vlasy extrémně navlněné právě pomocí oněch vesele barevných kytiček jsou ideálním základem pro tvorbu falešného drdolu - stačí stáhnout do libovolně vysokého culíku (díky hodně malým vlnkám se vytvoří určitá textura, aby culík nepůsobil „ulízle“) a jednotlivé prameny více či méně ledabyle přisponkovat k hlavě. Vyčesané vlasy jsou pro jemné vlasy vůbec ideální účes. Stačí pár natáček, i jen ledabyle použitých, vlasy získají objem, a romantický účes na rande je raz dva na světě. Nebo můžete vlasy vyčesat rovné a navlnit jen prameny v culíku, každý od konečků projet párkrát tupírovacím hřebenem a opět přisponkovat, variací je nespočet.

Nebojte se clip-in vlasů!

Mít jemné vlasy znamená mít jich málo - lesklé časopisy plné střihů a účesů jsou proto jemnovláskám často leda k zlosti, neb z jejich chmýříčka nic uchvacujícího vyrobit nejde. Existují ovšem zlepšováky, které mohou tento úděl viditelně zlepšit. Jedním z nich jsou clip-in vlasy v pásech. Nic neprodlužujte, ani si pásů nepořizujte na dvě hlavy. Bohatě stačí jeden pás sešitý ze dvou položených na sobě, v délce vašich vlasů do oblasti mezi ušima vzadu na hlavě. Máte-li vlasy skutečně jemné, tímto se jejich objem zhruba zdvojnásobí. Na hlavě přitom budete mít jen tři čtyři sponky a pás bude překrytý množstvím vlasů, tedy vlasy nezatěžující a téměř jistě neviditelná metoda. Pokud clip-in sponečky po vašich vlasech kloužou, zkuste přitupírovat prameny, na které je připínáte a přelakujte jak vlasy, tak ony malinké sponky. Mělo by to pomoci.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?