Trápí vás opakované vaginální mykózy?

Vaginální mykóza (známá také jako kvasinková infekce nebo kandidóza) je nejčastějším onemocněním, kvůli kterému ženy navštěvují ordinaci gynekologa. Tři ze čtyř žen ji prodělají alespoň jednou za život, téměř polovina z nich ji dostává opakovaně.

img

V České republice tento problém v současnosti trápí nejméně 100.000 žen v produktivním věku.

Obtíže se dostavují zejména v létě

Zatímco pro většinu běžné populace je léto obdobím pohody a relaxace, kdy si lze bezstarostně odpočinout od každodenního shonu a stresu, ženy, které trápí opakované vaginální mykózy, vstupují do léta s obavami a celou řadou nepříjemných omezení. K hlavním rizikovým faktorům vzniku mykóz totiž patří koupání v chlorované vodě a teplé a vlhké prostředí, zejména nošení mokrých plavek či upnutých neprodyšných kalhot například při jízdě na kole, kdy se intimní oblasti snadno zapaří. Nebezpečná může být jakákoliv nečistota, avšak ani s hygienou se to nemá přehánět. Časté mytí zase narušuje přirozené prostředí pochvy. A i když se opakovanými mykózami sužovaná žena snaží dávat pozor, mnohdy se v létě opětovnému výskytu tohoto onemocnění stejně nevyhne.

Velkým problémem je, když se mykóza vrací a opakuje

K léčbě akutních vaginálních mykóz jsou běžně používány léky a přípravky – tzv. antimykotika. Mnoha ženám se však mykózy včetně velmi nepříjemných potíží, jako jsou svědění, výtok, pálení, bolest při pohlavním styku nebo bolest při močení, i po této léčbě neustále vracejí. Za opakování nemoci často může oslabená imunita. V takovém případě je třeba organizmu pomoci, aby se onemocnění pokud možno neopakovalo.

Vhodné řešení – podpůrná léčba Wobenzymem

Potvrzují to výsledky projektu na 7 ambulantních gynekologických pracovištích v ČR. Bylo sledováno 62 žen, které v průběhu jednoho roku i přes poskytování standardní antimykotické léčby ve formě čípků, mastí nebo tablet prodělaly mykózu čtyřikrát až devětkrát. V následujícím roce po zahájení podpůrné léčby Wobenzymem u všech sledovaných pacientek došlo k významnému zlepšení: 39 žen – dvě třetiny ze všech – zůstalo zcela bez mykóz, 17 pacientek mělo mykózu pouze jednou. U zbývajících šesti žen počet mykóz poklesl více než o polovinu. 

zoom

Wobenzym

Vychutnejte si léto!

Ženy zařazené do projektu užívaly Wobenzym v dávce 2x8 dražé denně po dobu 10 týdnů. Samozřejmě že i přes tuto podpůrnou léčbu je zapotřebí v létě dodržovat nezbytná hygienická a další opatření, aby se možné riziko vzniku vaginálních mykóz snížilo na minimum. Jestliže Vás však trápí opakované vaginální mykózy a chcete si léto prožít pokud možno bez nich, je vhodné užívat Wobenzym s dostatečným předstihem tak, aby došlo k nezbytnému posílení oslabené imunity – jedné z hlavních příčin opakování této nemoci.

Wobenzym je lékem registrovaným Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Jeho léčebné účinky jsou prokázány řadou kontrolovaných klinických studií. Ve světě si ho lidé kupují už přes čtyřicet let. Jen v České republice ho každý rok užívá více než sto tisíc zákazníků, mnozí z nich opakovaně. Více informací na www.wobenzym.cz


Wobenzym je tradičním lékem z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Pečlivě pročtěte příbalovou informaci. Při těhotenství a v průběhu kojení vždy konzultujte užívání Wobenzymu s lékařem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!