Vaginální mykózy – jak se jim bránit?

Vaginální mykózy jsou častým problémem mnoha žen. Statistiky hovoří o 75 % žen, které během svého života onemocní vaginální mykózou alespoň jednou. Zhruba polovina žen pak tímto nepříjemným onemocněním trpí opakovaně. S blížícím se létem riziko vaginálních mykóz stoupá, protože se snadněji změní vaginální prostředí a dojde k přemnožení kvasinek. Nezkazte si letní sezónu těmito nepříjemnými intimními potížemi!

img

Dejte si pozor, pokud užíváte antibiotika a rády plavete!

Každá žena už jistě užívala antibiotika. Tyto léky, které Vám většinou pomohou od určitých zdravotních potíží, mohou ale narušit vaginální mikroflóru. Připraví tak ideální prostředí pro kvasinky, které způsobují vaginální mykózy. Tyto houby, které infekci způsobují, jsou z rodu Candida či Monilia. Kvasinka má jako každá houba ráda teplá, vlhká a tmavá místa, a přesně takovým místem je pochva – vagina. Kvasinky však běžně přežívají uvnitř pochvy a pokud nedojde k jejich přemnožení, vytvářejí tzv. normální vaginální prostředí. Zbystřete, jestliže nosíte nevhodné oblečení jako jsou např. mokré plavky, tanga či těsné kalhoty. I v tomto případě může dojít k vaginální nerovnováze a ke vzniku vaginálních mykóz. Ty trápí velmi často také těhotné ženy, které procházejí hormonálními výkyvy. To vše jsou ideální předpoklady k tomu, aby vás začaly trápit nepříjemné vaginální mykózy. Jak se projevují?

img

Časté příznaky: bolest v podbřišku, výtok, pálení či zarudnutí.

Chystáte se do práce, s kamarádkou na kávu či na nákupy nebo ráda sportujete? Ať už děláte cokoliv vaginální mykózy vám mohou znepříjemnit život. Zpočátku se jedná o bolest či tlak v podbřišku. Jakmile se kvasinky přemnoží dávají o sobě znát hrudkovitým bílým výtokem. Poté nastupuje pálení nebo řezání, které znepříjemňuje každé močení. Sezení nebo jakýkoliv jiný pohyb se pro vás stává peklem a přípravky klasické intimní hygieny nepomáhají. Varovným signálem je svědění, otok či zarudnutí oblasti genitálu. To značí, že mykóza se už rozšířila z vnitřního prostředí vagíny na vnější. Nedávejte mykózám šanci! Zvolte vhodný přípravek a netrpte opakovaně vaginálními mykózami.

img

Mykózy se vrací!

Největším problém tohoto onemocnění však je, že se opakovaně vrací, a to i několikrát za rok. Může za to nerovnováha vaginální mikroflóry, ke které dochází v příčinné souvislosti s jednotlivými rizikovými faktory. Ukazuje se, že stěžejní je posílit samotnou imunitu vaginální tkáně. Na vaginální mykózy existuje i několik „babských rad“, např. výplach a potírání genitálií kyselými mléčnými produkty. Osvědčené je užívání grepových semínek, které mají široké antimikrobiální vlastnosti. Prověřený účinek má i Měsíček lékařský. Jedná se de facto o přírodní antibiotikum. Proti opakovaným mykózám se osvědčilo užívání proteolytických enzymů, které posilují imunitu vaginální tkáně. Na zánět působí regulačně, tlumí nežádoucí účinky nadměrného zánětu a současně pomáhají podpořit imunitní mechanizmy potřebné k likvidaci infekcí nejrůznějšího původu a podporují procesy hojení.

Vyzkoušejte novinku Enzymax V

Enzymax V je kombinovaným enzymatickým přípravkem, který využívá nejmodernější technologie získávání enzymů. Základem složení je obsah fungálních proteolytických enzymů. Přípravek Enzymax V je nadto doplněn i o prověřený extrakt z grapefruitových semen. Účinné složky z grapefruitových semen pomáhají udržet mikrobiologickou rovnováhu v organismu. Zvyšují odolnost sliznic a zabraňují množení bakterií, virů a plísní. Marigold (měsíček lékařský) pomáhá při hojení kůže a sliznic, působí antisepticky a potlačuje vznik a rozvoj nebezpečných bakterií. Obsažené vitamíny B2 a B3 taktéž přispívají k udržení normálního stavu sliznic a pokožky. Enzymax V neobsahuje látky živočišného původu, je tedy vhodný i pro vegany a vegetariány. Navíc stačí užívat jen 2 kapsle denně.

Kupte si nyní Enzymax V 60 kapslí na Pilulka.cz za cenu 549 Kč.




Komentáře

Eloun
Ze své vlastní zkušenosti enymax nedoporučuji. Jediné, co mi opravdu zabralo, byl wobenzym.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!