Vlasové trendy jaro-léto 2013

Nová sezóna láká spolu s obměnou šatníku i k vyzkoušení nových vlasových trendů. A kupodivu většinu jich zvládnete i bez pomoci kadeřníka, hitem jsou totiž hlavně účesy snadno upravitelné, nositelné a přirozené.

img

Vyzkoušejte si účes podle trendů z módních přehlídek

Přirozené vlny á la grunge 

zoom Zvětšit

Trendy je přirozený vzhled.

Absolutním hitem, který byl k vidění na většině přehlídek, je přirozený vzhled vlasů ve stylu učesaná-neučesaná. Vlasoví mágové se inspirovali především grunge obdobím 90tých let a vlasy modelek tak působily nedočesaným dojmem. Pokud chcete docílit podobného looku, zapomeňte na žehličku a používejte hlavně prsty a trochu stylingového tužidla nebo jemného gelu na vlasy. Inspirovat se můžete fotkami z přehlídek Burberry Prorsum, Derek Lam nebo Lanvin. 




Vlasové doplňky

zoom Zvětšit

Bez vlasových doplňků se v létě neobejdete.

Současná móda nám velí pořídit si na léto zásobu čelenek, šátků do vlasů, turbanů a dalších vlasových ozdob. Šátky a turbany jsou na léto velice praktické a s jejich pomocí vykouzlíte neotřelý účes velmi snadno. Jelikož jsou momentálně v kurzu retro 60tá léta, poohlédněte se po potištěných hedvábných šátcích ve stylu Dolce & Gabbana a Marc by Marc Jacobs. Hitem jsou rovněž výrazné čelenky (Louis Vuitton, Fendi) a in zůstávají i umělé květiny. 




Drdoly a culíky ve všech podobách

zoom Zvětšit

Drdoly jsou stále in.

Jedním z nejpraktičtějších a zároveň nejelegantnějších účesů jsou drdoly - a tak není divu, že si své místo mezi předními vlasovými trendy udržují prakticky nepřetržitě. Letos se nosí jak jednoduché, uvolněné, poněkud nedbalého vzhledu (Bottega Veneta, Donna Karan, Marni), tak i šik drdoly precizně vypracované, jejichž tvorba zabere poměrně dost času (Gucci, Chanel, Ralph Lauren).





zoom Zvětšit

Jednoduchým culíkem nic nezkazíte.

Hitem zůstávají i culíky, ať už dokonale hladké nebo naoko neupravené. 








Uhlazený mokrý vzhled 

zoom Zvětšit

Mokrý vzhled nesluší každé každé ženě.

Možná si pamatujete tento trend z minulého roku. Ani letos nemusíte svou zásobu gelů na vlasy zahazovat do koše. Lehce androgynní vzhled účesu s vlasy ulíznutými a sčesanými pomocí gelu a jiných stylingových prostředků na uhlazení vlasů nesluší každé ženě, ale své příznivkyně si jistě najde. Vlasoví stylisté si s mokrým vzhledem pohráli na přehlídkách Fendi, Missoni, Narciso Rodriguez a Rag & Bone 




Minitrendy


Nová ofina 

Stará dobrá ofina nikdy nevychází z módy. Možná byste si ji letos také chtěly vyzkoušet. Nemusíte však hned sahat po radikálním řešení pomocí nůžek, zkuste vyzkoušet odvážnou a netradiční alternativu ofiny z dlouhých vlasů sčesaných dopředu, kterou předvedly modelky na přehlídce Prada. 

zoom Zvětšit

Falešná ofina a barevné vlasy patří mezi minitrendy.

Barevné vlasy

Pokud už máte dost bláznivě odbarvených pramenů, asi vás nepotěšíme. Růžové, modré, zelené a další neobvyklé odstíny barev na vlasy jsou stále in, jak jsme se mohly přesvědčit na přehlídkách Anna Sui a Jean Paul Gaultier. Namísto neonových barev však dejte přednost jemnějším pudrovým tónům.





zdroj foto: style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!