Výplně vlastním tukem

Co vše lze vyplnit vlastním tukem? Jedná se o náročný zákrok? Jak dlouho trvá rekonvalescence?

Výplň vlastním tukem  je revoluční metoda, která se užívá pro různé estetické zákroky. Vlastní tuk lze použít při úpravě velikosti a tvaru rtů, umí vyřešit propadlé tváře, jizvy, kruhy a propady pod očima či vyplnit vrásky. Aplikace vlastního tuku se využívá také ke zvětšení hýždí nebo prsou, omlazení hřbetů rukou a omlazení dekoltu. Hlavní výhoda této metody přitom spočívá ve využití tělu vlastní látky – tuku, čímž odpadají komplikace spojené s intolerancí na cizí látku.

Průběh zákroku

zoom

Zákrok sestává ze tří fází. Nejprve se odebere tkáň, pak se připraví materiál k užití a v poslední fázi dochází k samotné aplikaci. Podle rozsahu je možné provést operaci v místní či celkové anestezii. Například v případě augmentace částí obličeje tukovým autotransplantátem nebo při výplni rtů tukovým autotransplantátem se zákrok provádí ambulantně pouze v místním znecitlivění.

Rekonvalescence

Průběh rekonvalescence je závislý na typu zákroku. Po lipofillingu rtů pacient může už druhý den nastoupit do zaměstnání, a to jen s mírným otokem. Místo vpichu, kde se odebral kanylkou tuk, se pouze přelepí náplastí. Nevznikají žádné jizvy. U zákroku většího rozsahu (zvětšení prsou či hýždí) pacient dostává antibiotika, infuze a léky proti bolestem. Bezprostřední hojení trvá zhruba 1–2 týdny a je nutné dodržovat relativní tělesný klid, chladit operovaná místa a tím snižovat otok i bolestivost, nosit elastické podpůrné návleky a mít dostatečný přísun tekutin.

Jaká je vaše zkušenost?

Kliniky uvádějí, že zákrok stačí provést jednou, avšak u některých typů zákroků se doporučuje výkon 2–3krát opakovat. I když má být efekt trvalý, může se stát, že efekt nebude po určité době již tolik viditelný. „Nechala jsem si zvětšit rty pomocí vlastního tuku, ale očekávala jsem větší výsledný efekt a po nějaké době se mi rty opět zmenšily,“ svěřila se se svým zážitkem Nela, která zákrok před pár lety podstoupila.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!