Listopad přináší největší nebezpečí zánětů močových cest

Vyzrajte na bakterie s americkými brusinkami! Americké brusinky cranberries vyhlašují listopad měsícem prevence zánětů močových cest. A proč právě listopad? Dle průzkumu Svazu pěstitelů amerických brusinek* trpí infekcemi močových cest české ženy nejvíce právě v tomto chladném podzimním měsíci.

img

Americké brusinky cranberries vyhlašují listopad měsícem prevence zánětů močových cest

V České republice někdy prodělalo zánět močových cest 70 % žen a u 15 % se záněty vrací opakovaně. Proto je důležité zaměřit se na prevenci a nenechat se od bakterií zaskočit hlavně v podzimním studeném počasí. Listopad přináší největší nebezpečí zánětů močových cest. Ženy nejčastěji sází na přírodní prevenci v čele s americkými brusinkami a podle posledních lékařských výzkumů dělají správnou věc.

Vědecky ověřená brusinková prevence

zoom Zvětšit

„Brusinková sklizeň“

Vědci prokázali, že brusinky z USA mohou pomoci prevenci infekcí močových cest a jsou také účinnou podpůrnou léčbou k antibiotikům*. Cranberries obsahují aktivní látky proantokyanidy (PAC), které pokryjí sliznice orgánů tenkým ochranným filmem a zabraňují tak usazování bakterií na jejich stěnách. Protože se bakterie nemohou usadit a množit, nemohou ani způsobovat záněty a jsou odplaveny pryč těla s močí. I když tímto způsobem fungují brusinkové PAC i v dutině ústní nebo v trávicím traktu, nejvíce jsou využívány právě pro močové cesty. 

Listopad – měsíc proti infekcím močových cest

zoom

„Americké brusinky patří k silným antioxidantům“

Pokud se rozhodnete oslavit listopad jako brusinkový měsíc, můžete vybírat hned z několika jejich forem. Na trhu najdete brusinky sušené, brusinkový džus a doplňky stravy (například brusinkový koncentrát nebo kapsle). Na podzim jsou také k dispozici čerstvé červené bobulky. Čerstvé cranberries se sklízí na polích v USA od září do listopadu a ve vybraných obchodech je můžete koupit od října do ledna i u nás. Výhodou čerstvých brusinek je, že kromě PAC obsahují také vitamín C, flavonoidy a polyfenoly, přírodní aktivní látky, jež působí jako velice silné antioxidanty.

Vytěžte z amerických brusinek maximum

Abyste z brusinkové blahodárné síly vytěžili maximum, doporučuje se jako prevence vypít denně 75 ml 100% džusu nebo 300 ml brusinkového nápoje s alespoň 25% podílem brusinek. Můžete také sníst 28 g sušených nebo čerstvých plodů. Nechte se inspirovat našimi chutnými recepty a vykouzlete s čerstvými brusinkami přímo delikatesy.

zoom

„Americké brusinky jsou k dostání sušené, čerstvé, v prášku i jako džus.“

Tipy do kuchyně

I když čerstvé cranberries jsou k dostání pouze několik měsíců v roce, můžete na ně jednoduše vyzrát. V chladničce vydrží i několik týdnů a v mrazáku až celý rok. Brusinky pak stačí pouze rozmrazit a můžete je používat stejně jako čerstvé. Tuto možnost využívají mimo jiné čeští šéfkuchaři, kteří na čerstvé brusinky nedají dopustit jako na zajímavou ingredienci.

Pokud se chcete o amerických brusinkách dozvědět více, navštivte web www.americkebrusinky.cz, kde najdete také celou řadu chutných receptů s americkými brusinkami.

NOVINKA! Urologická poradna

Navštivte naši novou Urologickou poradnu a poraďte se s odborníkem - MUDr. Viktor Vik, patří k předním odborníkům v oblasti urologie a andrologie v České republice.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Průzkum byl proveden on-line na vzorku více než 2 000 českých žen v dubnu 2011.

* Například studie: Cranberries vs. Antibiotics to Prevent Urinary TractInfections A Randomized Double-blind Noninferiority Trial in Premenopausal Women. Mariëlle A. J. Beerepoot, Suzanne E.Geerlings, MD, PhD et al. ArchivesofInternalMedicine. 2011;171(14):1270-1278. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.