Zásnuby jedině s briliantem

Říká se, že diamanty jsou věčné a možná i díky tomu touží každá budoucí nevěsta po zásnubním prstenu s briliantem. Diamant je symbolem citů, které mají vydržet navždy.

Jestli někdy uslyšíte nebo sama hlásáte, že na penězích nezáleží, že si vystačíte i s „obyčejným“ prstýnkem se zirkonem, který je ale darovaný z čisté lásky, pravděpodobně lžete sama sobě. Možná na penězích vážně nezáleží a určitě si za ně nekoupíte zdraví, ale pokud by vás nějaká choroba postihla, věřte, že mnohem lépe se s ní vyrovnáte s tučným kontem než s prázdnou kapsou. Ale zpátky k třpytivým briliantovým šperkům.

Zásnuby jsou vážná věc a stojí peníze!

zoom Zvětšit

Ženy touží po překvapení

Zásnuby a následně manželství jsou vážná věc, neberte proto zásnubní prsten na lehkou váhu. Zásnubní prsten je skutečně symbolem citů a pokud partner šetří na prstenu, jak asi bude vypadat váš budoucí společný život? Můžete se oba vymlouvat na rádoby ušlechtilé priority, vzájemně se ujišťovat v tom, že se milujete a diamant na tom nemůže nic změnit, ale věřte, že může. Diamanty jsou nejen věčné, jsou taky krásné – a ženy milují krásné věci – a mají zázračnou schopnost probouzet touhu. Skutečně toužíte po někom, kdo vás není schopen překvapit a náležitě ocenit i v tak důležitý moment, jakým jsou zásnuby?

Nenechte se nařknout z pokrytectví 

Přijde vám to celé pokrytecké? A kdo přesně je tím pokrytcem? Žena, která touží být oceněna a milována, nebo muž, který odmítá koupit své budoucí ženě drahý šperk, který je podle něj (a často to tvrdí i žena, byť si to ve skutečnosti nemyslí) naprosto zbytečný? Nedělejte ze sebe ani partnera pokrytce, ale ani nedovolte, aby se z pokrytectví stala ctnost. Svou lásku můžete vyjádřit i pouhými gesty, upřímným vyznáním lásky a během partnerského či manželského soužití řadou drobností, ale při zásnubách jde o něco víc.  

zoom

Diamonds are the girl's best friends

Briliant jako pojistka

Někdy po 2. světové válce získaly nákladné zásnubní prsteny zajímavý status. Staly se pojistkou. Podle „nepsaného“ pravidla, by měla být hodnota zásnubního prstenu ve výši dvou až tří měsíčních platů snoubence. Pokud plánovaná svatba zkrachovala, dívce zůstalo alespoň něco. Aby si však žena mohla prsten ponechat, mělo by se jednat o krach ze strany muže. V případě, že ze svatby couvne žena a nebude k tomu mít dobrý důvod, měla by se zachovat korektně a prsten vrátit, což ovšem není ani zdaleka pravidlem. Soudní pře o drahý briliantový prsten mezi bývalými snoubenci nejsou ničím výjimečným. A schválně – v čí prospěch soudci obvykle rozhodují? Co myslíte?

4 kritéria při výběru zásnubního prstenu

Při výběru briliantového prstenu se doporučuje přihlížet ke čtyřem kritériím – barvě, čistotě, výbrusu a velikosti v karátech. Barva u bílých diamantů se označuje velkými písmeny od D do Z, přičemž D je zcela bezbarvý, Z znamená výrazně nažloutlý odstín. Čistota popisuje přítomnost drobných nedokonalostí, prasklinek či minerálních inkluzí, které mohou ovlivnit třpyt kamene.

P.S.: Nezapomeňte na správné kritérium při výběru toho pravého či pravé, protože faktem zůstává, že ani prsten za milion vám nezaručí šťastné manželské soužití.



Komentáře

VeronikaEma
Měla jsem krásný prstýnek z bílého zlata a s nádherným briliantem. Bohužel snoubenec tak skvělej nebyl a po našem rozchodu si ho vzal. Takže do budoucna budu mít klidně prsten z poutě a skvělýho muže než naopak Samozřejmě pokud bude briliantový prsten i super muž, rozhodně se zlobit nebudu
Kikulina
slimatko
Horší výblitek jsem tady už dlouho nečetla. Omlazení jde už nějakou dobu pěkně do kopru.
slimatko
Teď jsem si všimla i ostatních zoufalých článků madam Kalašové. Proboha, to je jedna ****** za druhou
Admin
Kikulina
Je to kampaň jednoho obchodníka s diamanty, vychází mu to už skoro sto let.

Tomu moc nerozumím. Můžete to nějak vysvětlit?
Tchuminka
Reaguji na slimatko: Některé články jsou poněkud výstřední, ale třeba tenhle https://www.omlazeni.cz/clanky/nehubnete-podle-biki ni-fitness.html vychází z faktů a spousta holek by si z něj měla vzít příklad, resp. přestat nesmyslně hubnout a mít za vzory lidi, kteří opravdu neví, co sami se sebou.
Tchuminka
Reaguji na VeronikaEma: Souhlas!
Kikulina
Admin
Tomu moc nerozumím. Můžete to nějak vysvětlit?

jednoduše, podívejte se na to video, ta firma vsugerovala světu, že k zásnubám patři diamanty...
Admin
No, někdy to začít muselo a v době kamenné to asi být nemohlo.
Mimochodem, Santa Klaus je červený, protože logo Coca-Coly je červené.
Jenže... co my s tím vším?

Podobně byste mohla rozebrat třeba vánoční stromeček a asi byste se divila.
eileen11
To je dobře šílený. To by se mělo napsat na chlapské stránky,ne?
Já mám prstÿnek s kamínkem, který není ani zirkon a jsem vdaná 26 let. Prstenem to nebude.
eileen11
A z lásky darovanŷ určitě byl
sarlotka1
Reaguji na eileen11: Trefné - "prstenem to nebude"
7939
Já přemýšlím, co asi chlapi s tím vráceným prstenem pak dělají !? Někdo jej prodá ve frcu a peníze ze žalu nebo z radosti nad znovu nabytou svobodou prochlastá, to je jasné .... ale co ti ekonomičtěji a racionálněji založení jedinci ? Recyklují tak dlouho, až se některá chytne - nebo spíš až se některá nezalekle pověr o tom, že to přináší neštěstí a prsten si i po rozchodu ponechá ?
Edwwi
Tohle je docela blbost. Ano, mám ráda krásné věci a chci si žít jako princezna, později královna, ale briliant k tomu nepotřebuji.
Raději bych něco originálního. Diamanty jsou v každém prstenu. A že já takových zásnubních prstýnků s diamanty jakožto vyučená zlatnice vidím nespočet...
Rada do života: neříkejte o něčem, že si to nemyslí žádná žena. Ani já, ani Vy neznáte všechny ženy světa...
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.