Zmenšení prsou

Zmenšení prsou je výborným řešením pro ženy, které příroda obdařila až moc a musí se potýkat s řadou problémů, jako jsou chronické bolesti zad nebo krku, se značným omezení při sportu i se ztrátou sebevědomí.

Proč mám příliš velká prsa?

Ženská prsa jsou citlivá na hormon estrogen, který ovlivňuje jejich růst. Změny ve tvaru a velikosti poprsí tak mohou nastat kromě puberty i po menopauze, nebo pokud žena podstoupí hormonální terapii. U některých žen se může dokonce projevit viditelná asymetrie mezi oběma prsy.

Před zákrokem

Jako u každé plastické operace je důležitá konzultace s operujícím lékařem, který pacientce vysvětlí průběh operace a navrhne optimální řešení podle jejich potřeb a tělesných předpokladů. Protože se velikost poprsí odvíjí od tělesné váhy, žena by ji měla být stabilizovanou, váhové výkyvy mohou z dlouhodobého hlediska významně ovlivnit výsledný efekt.

zoom

Omezuje vás velikost poprsí?

Průběh zákroku

Zmenšení prsou se provádí při celkové anestezii, kdy operující lékař v průběhu 2–3 hodin odstraní nadbytek kůže, prsních žláz a podkožních tkání. Během operace se také umísťuje prsní dvorec do požadované polohy, případně ho může chirurg pro estetičtější vzhled zmenšit. V závěru zákroku lékař zavádí podtlakové drény provádí bandáž kolem hrudníku na dobu cca 24–48 hodin.

Po zákroku

Pokud se zákrok obešel bez obtíží, žena může jít už druhý den domů a na kliniku dochází na pravidelné kontroly, nebo se může s lékařem domluvit a na klinice zůstat o den či dva déle. Zpět do pracovního procesu je možné nastoupit už po 10–14 dnech. V následujících šesti týdnech však budete muset nosit „nevzhlednou“ sportovní podprsenku a vyhýbat se náročným fyzickým aktivitám (zvedání těžkých věcí, sport). 



Komentáře

Katka B.
Dobrý den, je tady některá, která jde na zmenšení prsou ( modelaci ) v dubnu, květnu? Nebo se chystá nebo je po zákroku?
ilka1
Jsem po zákroku, ale už skoro 10 roků
Katka B.
Mě čeká 9.6. u docenta Dražana v Brně, mám velkou asymetrii, nevím jestli se mám bát, pořád se uklidňuju, že všechno bude dobré.
Tchuminka
Katko, nebojte se nic! Známá byla na modelaci a je velmi spokojená, rekonvalescenci taky zvládla bez problémů a to i s malou dcerou.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?