Zmenšete svou uhlíkovou stopu

Pár malých změn ve vašich zkrášlovacích návycích může mít pozitivní dopad na životní prostředí.

Možná teď koumáte nad tím, jak vaše kosmetická rutina může ovlivňovat životní prostředí a zvyšovat vaši uhlíkovou stopu. Ale vše od sprchování, přes úpravu vlasů až po odličování může přispívat ke změnám klimatu. Poradíme vám, jak uhlíkovou stopu, která vzniká při vašem zkrášlování, zmenšit.

Neplýtvejte vodou

Jedna ze základních věcí, která může zminimalizovat vaši uhlíkovou stopu, je šetření vodou. Pokud jste dosud nechávala při čištění zubů puštěný kohoutek, zavřete ho. I když je poležení v teplé vaně velmi relaxační, dopřejte si ho jen občas a před koupáním ve vaně dejte přednost sprchování. Dobu strávenou pod sprchou také zkraťte na nezbytně nutné minimum. Mějte na paměti, že plýtvání vodou má opravdu velký a negativní dopad na kvalitu našeho životního prostředí.

Nemyjte si vlasy každý den

Možná si nedovedete představit, že byste si každé ráno po probuzení neumyla hlavu, nevyfénovala vlasy a neupravila účes pomocí stylingových produktů. Pokud však máte zájem zmenšit svou uhlíkovou stopu, zkuste si mýt vlasy méně často. Nejenže ušetříte za vodu, ale také za šampon, za spotřebu elektřiny při fénování, kulmování či žehlení vlasů a za vlasové produkty. Navíc časté mytí vlasů smývá přirozenou mazovou vrstvu z vlasové pokožky.

Dejte přednost přírodní a bio kosmetice

Při výběru nových kosmetických výrobků se zaměřte na jejich složení. Hledejte produkty s přírodními, netoxickými a bio přísadami, nebo veganské výrobky a ty co nejsou testovány na zvířatech. Složení přípravků má ohromný dopad na životní prostředí už jen tím, jakým způsobem se některé vyrábějí a jak jsou získávany. Také se zaměřte na množství složek ve výrobku, obecně platí – čím méně přísad, tím ekologičtější produkt.

Vybírejte si recyklovatelné a větší balení

Nejlepším obalem je sklo, které je recyklovatelné, nejhorší plast, do kterého je bohužel balená převážná většina kosmetických produktů. Při nákupu výrobků, které používáte často, jako jsou třeba odličovací tampóny nebo vložky, vybírejte větší balení. Tím snížíte množství odpadu ve srovnání s výrobky v malých baleních. Navíc nebudete muset tak často nakupovat, což ušetří vaše peníze za benzín, autobus, nebo v případě nakupování online, za poštovné. 



Komentáře

sarlotka1
Škoda, čekala jsem něco, co nevím..
VeronikaEma
Reaguji na sarlotka1: :-/ jo no... tohle snad dělá každej, komu není planeta úplně u...
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?