Zubní fazety: získejte zářivý úsměv

Je možné získat zářivý chrup bez nedokonalostí již po jedné návštěvě stomatologa? Věřte nebo ne, ale jde to. K hollywoodskému úsměvu vám pomohou zubní fazety.

Co jsou to zubní fazety?

Zubní fazety jsou tenké keramické plátky, které se lepí na přední plošku jednoho či více zubů ve viditelném úseku chrupu. Představuji moderní a šetrné řešení, díky kterému se dá odstranit celá řada estetických vad, jako jsou nevzhledné skvrny na zubech, odlomení nebo jiné mechanické poškození zubů. Mimo to se fazety používají k bělení zubů. Používají se zejména na výrazně zabarvené zuby, kde klasické bělení zubů nestačí.

Předností zubních fazet je také to, že dokážou vyřešit i drobnější ortodontické vady (např. nerovné postavení zubů, široké mezery mezi zuby, nevyhovující tvar korunky). Avšak u větších ortodontických problémů jsou nutností rovnátka.

Krásné zuby během několika minut

V dnešní době je pokrok tak daleko, že na renomovaných klinikách jsou schopni vyrobit fazetu během několika minut. K výrobě fazet se používá technologie CEREC (Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics), což je nejmodernější počítačový CAD/CAM systém pro výrobu nejen zubních fazet. Díky technologii CEREC vás nečekají nepříjemné otisky a provizorní náhrady.

Princip této technologie spočívá v počítačové 3D modelaci. Pomocí intraorálního scanneru lékař zhotoví optický otisk zubů, získaná data odešle do frézovacího přístroje, kde se během několika minut vytvoří přesná fazeta. Po vyfrézování se povrch práce zaleští či opatří glazurou a fazeta je připravena pro fixaci v ústech. Zákrok probíhá v lokální anestezii a celé ošetření je možné absolvovat během jedné návštěvy u stomatologa. Výsledek je dokonale estetický – zub získá přirozenou barvu i tvar.



Komentáře

Marie Kožíšková
Dobrý den, lze použít fazetu i na zuby s náhradou můstku?
Děkuji
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?