arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

je lepší čerstvý špenát nebo mražený?Já vždy dělám jen mražený

arrow
profile_image
Pikola
od 20. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Čerstvý špenát mi moc chutná, kdo ochutná nechce už tu kejdu mraženou z krámu.
Já ho mám teda ze zahrady, ale dá se i koupit, já jen osmahnu cibulku nebo jen česnek, přidám špenát, podusím, přidám kapku líka nebo smetany, sůl a hotovo.
Dá se to i nasekat, rozmixovat.
Já ho jím i syrový, dělám saláty.

tak já dělám špenát s rozmixovanými rajčaty. Prvně na pánvi osmáhnu cibulku, dám ty rajčata, nějaké koření a pak špenátové malé mražené lístky. žádná mouka, nic.

arrow
profile_image
tirafa
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Když ho dělám jako přílohu, tak ho rozpustím na cibulce, sůl, česnek, pepř, zakvrdlám celé vejce a v mléce rozšlehám maličko hladké mouky. Dávám k němu noky a na tvrdo vařené vajíčko. Zkoušela jsme to jednou i s taveným sýrem, dá se použít místo smetany a mléka a je to jemnější a takové jiné.
Kupujeme i listový, ten jen rozehřeju na pánvi, sůl, česnek, tavený nebo strouhaný sýr a míchám ho s těstovinama, dám zapéct do trouby se sýrem, je to takové lehké jednoduché jídlo. Také se dají dát do mísy těstoviny, na to listový špenát( viz.výše), na to orestované kostičky z kuřecích prsíček a na to zase těstoviny, které nakonec zaleju smetanou a nastrouhám na to eidam, nebi i niva je v této kombinaci dobrá.

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ammalka
Tak jsi objevila klasiku Takhle mně to naučila moje babička, mimochodem skvělá kuchařka.

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Maika
Díky,moc chutnal.

arrow
profile_image
Mirusi
od 28. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

My děláme špenát hodně nezvykle, kupujeme pouze ten sekaný(ne mletý) v granulích,nějaký kvalitnější, ten nasypu do hrnce, přidám kus másla, dochutím zeleninovou solí (podravka apod.), přidám do něho trochu kukuřice z mrazáku a když je vše dost prohřáté, přidám česnek, zamíchám a hned vypnu. Má takhel hodně výraznou chuť a na talíři je zajímavý díky kukuřici, přítel ho miluje i smotný

arrow
Neprodává v Bazaru

Do kastrolu dám mražený sekaný špenát spolu s vodou, špenát rozehřeji. Až je rozpuštěný, vařím s tím, že přidám prolisovaný česnek, sůl, pepř, 150-200ml smetany a promíchám v něm 1-2 vejce. zahustím hotovou jíškou. Jíme s bramborami a volským okem.

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jíšku prakticky v ničem nepoužívám. Špenát podusím s trochou mléka a soli, pak přidám česnek a 1-2 vejce rozkvedlané s trochou mléka, případně přidávám cibulku osmaženou na másle. Když chci mít špenát hustý, použiju škrobovou moučku - ta se nemusí vařit tak dlouho jako mouka, navíc na rozdíl od jíšky je to bez tuku. K dalšímu ochucení lze použít tavený sýr nebo jogurt (ten ve špená tu jenom prohřeju).

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené