arrow
profile_image
Tifi
od 15. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

My máme doma přímo pánev na palačinky, když mám na ní těsto propečené i z horní strany (není mazlavé), tak si pánví palačinku nahodím, ve vzduchu se otočí a smažím z druhý strany. Pánev je teflonová, takže kapu olej ob palačinku a to tak, aby jen lehce pokryl povrch (nestékal při pohybu pánví).

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já pánvičku jen potírám zmuchlaným naolejovaným ubrouskem (nepálí to).
Jinak teda otáčím vyhazováním do vzduchu, opravdu ne s každou pánvičkou to jde,
první palačinka není nikdy úplně perfektní.
Těsto dělám jen mléko - hladká mouka - špetka soli.
S vajíčkem mi to nejde, to se mi palačinky lámou.

arrow
profile_image
pajulee
od 4. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak ja dělám palačinky: pul litr mléka, 2-3 vajíčka a dosypávám napůl hladkou a polohrubou moukou..tak, aby kdyz naberu naběračkou, aby těsto bylo takove ne moc hutné, ale zase ne moc tekuté, necham asi 10 min odstát...většinou těsto jeste vic zhutní proto je pak třeba přilit trochu mléka...a pak liju na panev s troškou oleje a pokud by se trhaly, přidám vajíčko a je všechno ok...a to dělám palačinky strašlivě tenoulilinké..

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Palačinky mi jdou skvěle od té doby co používám palačinkové pánve.
Těsto dělám od oka...všeho přiměřeně...mléko, vejce, hladká mouka, trocha cukru, špetka soli.
Pánev nechám rozpálit, mašlovačkou potřu olivovým olejem, naliji naběračkou těsto na střed, zvednu pánev a naklopením rozleju těsto po celé ploše. Položím zpět na desku, nechám pár vteřin až těsto na vrchu jakoby zbělá, podeberu obracečkou...jde to skvěle, nic není přichytlé...a otočím. Na další palačinku zase potřu pánev ol.olejem a opakuji postup. Za několik minut mám plno skvělých palačinek.

arrow
profile_image
kobitka
od 8. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak rady jsou tady pěkné a všechny mám vyzkoušené a žádná nefungovala. Pomohlo mi až když jsem při dělání těsta nasypala nejdříve do mísy mouku a až pak přidala mléko. Těsto pak bylo správně husté(před tím jsem nejdřív dala mléko a pak zahušťovala moukou a vždycky jsem ho měla moc řidké ať jsem tam sypla sebe víc mouky). Od do by co dávám nejdřív mouku a pak méko se mi palačinky netrhají.

arrow
profile_image
kosturka
od 9. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Těsto dělám vždycky od oka, prostě aby bylo dost tekuté většinou je to tak 600ml mléka, 2 vajíčka a pak dosypávám mouku. Mám teflonovou palačinkovou pánev a olej nepoužívám vůbec. Obracím silikonovou nebo dřevěnou obracečkou a palačinky se mi nikdy nepotrhali. Podle mě to chce kvalitní pánev a obracečku

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené