1. . .567891011. . .1213
arrow
profile_image
daty
od 15. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

berolina
jo supermarkety jsou zlo v tomhle, já si pamatuju jak jsme dřív chodili "jen pro něco na večeři" a nechali tam 100 a kde nic, tu nic....takhle v sobotu napíšu lístek, nakoupíme, no problem...

garbage1
Takže jinak, normáleně učím na základní škole a odpoledně učím na zákadní umělecké škole, kde bývá výuka normálně i klidně do osmi hodin, jelikož ji všichni záci absolvují až po normálním vyučování...ale já pořád nechápu, proč bych se před tebou a ostatními měla obhajovat, to tvoje neustálé urážení nechápu...přečetla sis vůbec název tématu, které jsem založila - já jen, že píšeš pořád o něčem jiném

Cituji Kotatkosarinka: to jde? mi příjde snad i nemožný...Leda že by jste se stravovali po restauracích a nebo nejaký exkluzivně drahý jidlo ...

Jde to, sama to znám, je to týden, co jsme s přítelem zjistili, že je to fakt šílená suma. Nekupujume žádné drahé věci, do restaurace jdeme jednou za čas, ale každý den vaříme večeři, obědy si do práce také beru z domova, protože stravovat se každý den ve fast foodech, vypadala bych jak chodící koule Džusy nebo podobné sladké vody kupujeme málokdy, ale přesto celková suma za potraviny je fakt šílená. Krapet nám pomohlo, když jsme si začali zapisovat, kolik jsme každý den za jídlo utratili a dali si nějakou maximální denní částku. A to jídlo nevyhazujeme, většinu věcí se snažíme nakupovat, když jsou v akci...

berolina
Já jsem si teď právě jídlo začala plánovat, píšu si i nákupy, momentálně jsem totiž nemocná, takže na to mám čas Jinak játra vařím hodně často na několik způsobů od smažených, na slanině, po myslivecku atd., ale jiné vnitřnosti vařit neumím, ještě jsem ani nezkoušela...ale určitě je to dobrý nápad... i ty luštěniny - dělám čočku na kyselo, čočkovou i fazolovou polévku - jenže toho se ten můj třeba nenají...taky dělám hrachovku - tu přímo zbožňuju...s cizrnou zatím moc zkušeností nemám...

Cituji garbage1: to se teda dost divím že pracuješ od 7do 7 i dýl. Já myslela že jsi psala že jsi učitelka, ty pokud si dobře pamatuju takovouhle pracovní dobu neměly

Jen tak na okraj. sice třeba učí od osmi do dvou, ale myslíš, že tím to pro ně pak hasne? Mamka je taky učitelka a nikdy nechodila domů dřív jak v pět, pokud si práci nechtěla tahat domu. Po vyučovaní dělala různé příúravy, připravovala prezentace, písemky, následně je opravovala..Takže tohle téma se do této diskuze sice fakt nehodí, ale neútoč na povolání, které sama nevykonáváš

arrow
profile_image
Luciiisek
od 1. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak jsem si pročetla dost příspěvků, které tady od večera vloženy, a nevím nevím, ale připadá mi - nic proti Tobě Libro, že bys chtěla začít šetřit na jídle a zároveň se nevzdát svých "labužnických nadstandartů"... Což si myslím, že dost dobře nejde skloubit dohromady. Buď můžeš více šetřit na potravinách a tím pádem si odříct nebo alespoň omezit přemíru vína, nadmíru gramů masa na porci, omezit speciality, jako různé druhy dražších sýrů, sušené maso apod., v tom případě se Ti rozpočet podstatně sníží, i kdbys zpočátku snížila množství o 1/3, a nebo se vyprdnout na nějaké omezování, dál si "labužnit" a nesmutnit, že hodně utratíte... Toť vše...

lucinkaf
Děkuju

Luciiisek
O to se ale snažím...a jestli ti přijde na moji porci 10dkg masa moc, tak to nechápu.

Luciiisek
Pravda, vždyť dneska se třeba prodávají sýry sice neznámé značky, ale chuťově srovnatelné, jde omezit třeba tu parmskou šunku na úkor obyčejné, feta sýr třeba levnější mozzarelou nebo balkánem, levnější jsou i výrobky konkrétních řetězců, třeba albert quality, spar, lidl i hypernova mají také svou značku.. Neříkám, že je všechno stejně dobré, ale spousta věcí je srovnatelných, kolikrát i lepších

libra
A vy jíte maso každý den? Sama vím, jak se maso dokáže prodražit...

Cituji lucinkaf: Pravda, vždyť dneska se třeba prodávají sýry sice neznámé značky, ale chuťově srovnatelné, jde omezit třeba tu parmskou šunku na úkor obyčejné, feta sýr třeba levnější mozzarelou nebo balkánem, levnější jsou i výrobky konkrétních řetězců, třeba albert quality, spar, lidl i hypernova mají také svou značku.. Neříkám, že je všechno stejně dobré, ale spousta věcí je srovnatelných, kolikrát i lepších

Já jsem napsala, že mám takové věci ráda, ale nepsala jsem, že si je dopřávám každý den. Do supermarketu se dostanu max. jednou za 14 dnů - a to je opravdu max., a to si tam právě dopřeju kolik chci...ale když jsem zakládala toto téma, tak to bylo s tím, že se chci omezit, omezím se a uskromním - a to téměř ve všem a když ne, tak aspoň částečně... Nevím, proč jste některé pochopily, že nechci slevit ze svých nadstandardů...rozhodně taky nesmustím, jen jsem si řekla, proč nezkusit ušetřit ještě víc peněz...přijde mně, že toto téma se přesunulo ale někam úplně jinam - někam, kam jsem nemyslela, že se posune...

lucinkaf
No téměř každý den maso jíme.

arrow
profile_image
Luciiisek
od 1. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

lucinkaf

Přesně tak, mám vyzkoušenou spoustu výrobků NONAME - takové ty Vian, Dr. Halíř, Tesco, Albert Quality apod. a spousta z nich je chuťově stejná, jako drahé alternativy...

Navíc, včera jsem koukala na černé ovce, a bylo tam hodnocení a porovnání cca 20 druhů másel. Od Bio másla za 80 Kč kostky, přes President za 70 Kč až po nejlevnější za cca 15 Kč. A vítěz testu bylo máslo za cca 15 Kč, Dr. Halíř, s nejlepšími výsledky. Předčilo všechny drahé a luxusní máslíčka a z výživového i chuťového hlediska zvítězilo na celé čáře. Takže i to mě přesvědčilo, že spousta "levnějších" alternativ je kvalitní, někdy i více než luxusky

libra
Já si ale vůbec nemyslím, že nechceš ze svých nároků slevit, naopak, kdybys o to nestála, tak bys tohle téma nezákladala, to jsem jen napsala, jak jsme začali na jídle šetřit my. Známé značky nahrazujeme neznámými, což ale neznamená, že nepůjdu a nekoupím si něco "značkového", to vůbec ne. Jestliže nám chutná sýr A, budu třeba sice kupovat sýr B, ale jednou za čas půjdu a sýr A si prostě koupím. Také jsme začali šetřit na pečivu, hodně kupuju třeba bagetky na dopékání, jsou čerstvé, takže si uděláme jen to, co sníme a zbytek se udělá třeba za týden, což u běžného pečiva nejde. Měli jsme rádi sladké, třeba koláče, koblihy a podobně, ale raději jdu a upeču něco doma. Také nám pomáhá domácí pekárna, dá se v ní udělat ledacos a také se uštří. To samé je třeba s ovocem, koupím to, které je třeba v akci nebo je levnější, ale jestliže mám chuť na ananas, jdu pro něj bez výčitek Takže opravdu proti tobě vůbec nic nemířím, byli jsme ve stejné situaci a píšu, jak jí momentálně řešíme my

arrow
profile_image
lumpik
od 14. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Miabella: umírala jsem když v zimě okurka stála 40 Kč, to je masakr.

Tak tohle se mi taky stalo, v únoru jsem chtěla udělat na oslavu salát, a salát mě vyšel snad na víc než uzený losos)))))))))))A přesně si pamatuju, že jsem málem nerozdýchala, když jsem dala za okurku 32,9.............ted jsem ji kupovala v lidlu za 6,-..........to je fakticky masakr,......ale je pravda, že já zeleninu mít musím........zvyk ....trhá mi srdce kg kapie za 70,-.....ale stejně si jí koupím....s tím že já nejím pečivo, uzeniny..........tak se mi to vyrovná...... ze sýrů mám nejradši lučinu, ricotu a cottage..(taky levný)......a jinak si kupuju v lidlu knackbroty, které mám tak na tři dny za dvácu.......u mých kluků je to horší, každý den šumava, salámky, i tu zeleninu mi snědí.........ale to se zase kompenzuje pitím.........pijeme čaje a vodu,vlastě nejvíc stojí jídlo pro malou, tý ještě kupujeme sunar místo mléka.......

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené