arrow
profile_image
PetaZ
od 10. 3. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahoj, dovolte mi se podělit o zkušenost. Na Vánoce jsem dostala parní hrnec http://eta.cz/parni-hrnec-steampot a hned jsem v něm začala dělat. Zde posílám recept, pokud ještě neznáte, je skvělý"!! Ráda se dělím o skvělé věci, tak ať chutná

Kuřecí maso na česneku

Suroviny: kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky (jsou šťavnatější), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…

Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „otí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.

Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku,tento čas postačí.Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.

Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.

Nezapomeňte kontrolovat množství vody, je možné, že před přidáváním zeleniny ji bude nutné doplnit !!

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji PetaZ: Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „otí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc

A na tuhle blbost jsi přišla jak?
Pokud je maso dělané v páře... ne tedy na principu pařáku.. tak naopak sůl veškeré upravované potraviny "vytáhnou" svoji vlastní, ale to tak, že ji ještě víc zvýrazní. Takže se naopak má solit méně nebo ještě lépe vůbec.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené