arrow
profile_image
spipek
od 11. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na angor: Kde najít chutná zdravá jídla aby mi chutnali? Těžké.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hanárek: Jéé, tak to je mi líto s tím přítelem.
Já jsem měla podobný problém,přítel nesnídal, potom jedl až nějakou blbost odpoledne, ovoce neviděl nikdy ani z vlaku a tak. Ale naštěstí od té doby co bydlí se mnou jí hezky..a myslím, že mu to dokonce i zachutnalo. Spíš si myslím, že dřív , když si to jídlo chystal sám, tak proste nemel náladu si krájet jablíčka a vařit něco dobrého. Pro chlapa je vždy jednodušší koupit bagetu, nějaké hotové jídlo, nebo hodit na rohlík šunku
Ale přítele jsem už naučila snídat müsli s mlékem, ruzné vločky s jogurtem, celozrnné toasty s něčím a k tomu vždy jablko, obědva to co vaříme doma, takže maso,zeleninové polévky, rýži, brambory, těstovinové saláty, moje oblíbené různé variace zdravých zeleninových placiček a karbanátků a večeři opět něco podobného nebo nějaký obložený chlebík mu udelam s kopou zeleniny..No naštěstí se to naučil ale musela jsem mu to strašně dlouho chystat já a ted když si chystá svačiny do práce např. sám, tak už si tam taky umí přidat zeleninku apod. Ale vy spolu asi nebydlíte,že?
Jinak občas zavíta do fitka, jednou za tři týdny má florbal a jinak pracuje každý den(maká rukama) takže sportu má dost.

Takže jestli spolu nebydlíte, tak nevím jak ho kontrolovat. A taky podle toho kolik mu je, ti starší už si jen tak nenechají nadiktovat co mají dělat
A chutě na sladké mívám taky a jak říkají holky, musíš mít vyváženou stravu,pokud jím dost a hezky bez chybičky, tak chutě nemám a pokud jím málo, tak se to hned projeví na těch chutích(k večeru) A taky potřebuju sladkou snídani(medové müsli, nebo med do jogurtu, různé zdravé vločkové nákypy si dělám, kopy ovoce, celozr. toasty s marmeladou atd atd...bez sladké snidaně bych nemohla exostovat a měla bych na něco sladkého chut celý den

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na spipek:
Vtip je v tom, že si každý jídlo musíš umět ochutit. Co můžu opravdu doporučit je používání bylinek - máme na parapetu "bylinkovou" zahrádku. Věčně tam je minimálně bazalka, rozmarýna, petržel, pak na střídačku oregáno, tymián. Na recepty kašli, vař podle chuti. A nepoužívej sůl (studuj koření - kupuj jen bez soli), tu opravdu maličko - možná budou ze začátku remcat, ale rychle se naučí, hlavně když to bude dobře okořeněný a odbouráš takový to nakupování těch fast foodů apod., jelikož to pak všem přijde přesolený a tudíž nechutný Já sežvejknu max. 1 hranolek a pálí mě z toho pusa a musím to hodně zapít, jak je to přesolený. Dřív jsem hranolky milovala

Včera jsem si třeba na dnešek udělala vepřovou kýtu s jáhlama - osmahla jsem cibulku s česnekem, maso okořenila oregánem, dohromady osmahla, pak nakrájela rajče, trochu podlila a podusila, pak jsem k tomu přihodila dávku jáhel a povařila ještě je až změkly. Jídlo za půl hodky hotové, nijak náročné.

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Peg:
Tak ten můj chlap si radši uvaří On umí i výborně péct - takový medovník nebo nugátovník, to by mohl zfleku prodávat a lidi by mu urvali ruce (má rád ohodnocení, tak své výrobky dává ochutnávat). Nebo italskou kuchyni - taková parmazánová omáčka s tagllietelema nebo rajčatovka s petržlekou a bazalkou - mnam mnam.
Všechno se naučil podle videí na internetu. Jelikož mě vaření moc nebaví
No, tak ted se jen přeorientoval na zdravější a chutná to pořád moc dobře...

arrow
profile_image
Hanárek
od 20. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Peg: Jé, tak to jsi mi dala naději, že se to pak u nás také zlepší,....myslím si, že je to taky částečně prostě lenost chlapů a hloupej zvyk.....on je porad někde na cestćh po cizicně, maká taky dá se říct rukama,,pobyhu má dost, tlustej není, to ani náznak,..proto mě udivuje, že když celej den něco montuje pak vsotva si dá oběd tak pak večer to zaleje pivkem, nebo kolou a nejde si dát jídlo, mám strach o to, aby si pak nezničil tělo a za 20 let nebyl jako koule s nějakou hnusnou civ. chorobou, ikdyž oni to nemaj v rodině, ale tímhle si může i něco přivodit,..je mladej, 25 let, takže by měl pomalu nějak začít myslet na zdravíčko.

Je taky pravda, že když jsme spolu, to je vždy tak týden v kuse jednou za 2 měsíce ( ), tak se snažím, jak jsem už psala, aby jedl, krajím a loupu mu ovoce, k tem jeho oblozeným houskám krájím hodně zeleniny, všimla jsem si, že mu jede paprika,...(a to mě jednou uplně dostal bylo, že si vzal mrkev saááám ) a jelikoš já potřebuju 6x za den něco zkousnout tak když svačím, sednu si kněmu a aniž by to postřehl svačí taky,.. darebák,...jenže jak říkám, nejsme spolu a až spolu budeme žít, taky nebudu mít čas na to to hlídat.Jogurt jsme u něj nikdy neviděla a ani neuvidím,...

já jen doufám, že se to vážně srovná, dala jsi mi naději, že to jde, děkuji asi se s nima musí jako s dětma viď?

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na spipek:

Cituji spipek: Nepochopím,jak to tedy kamarádka zvládla zhubnout skákáním přes švihadlo rok a jedla klasiku.Naproti soused jí,jak strhaný a je pořád stejný.Je pravda,že má pořád pohyb.A takhle to má i můj taťka.Klasická strava,klidě sní roládu ke svačině a je stejný.Taky nevydrží sedět na zadku.

Naoko můžou ty lidi zhubnout, ale co konkrétně zhubli, to nevědí. A hubený člověk neznamená, že jeho organizmus funguje správně. Bys možná koukala, kdyby těm příkladům někdo udělal řádné vyšetření, jaké by z toho vylezly výsledky. Přítel to dotáhl tak daleko, že z těch výsledků mu vylezl nejen vysoký tlak, ale také riziko cukrovky, cholesterol, játra nebyla také moc v pořádku (bere na to ted doplňky, aby se zregenerovala), nadbytek sodíku (likviduje např. ledviny), skoro trojnásobné puriny a málo kys. listové (záněty kloubů, poškození ledvin, dna), atd. atd. To když rozumný člověk pak vidí, tak se sakra začne starat, aby s tím něco udělal. Byl z toho hodně vystresovaný a já ho musela pořád uklidňovat. Cukrovku mu vyloučili a za měsíc bude mít kontrolní vyšetření, tak zjistí jak to ostatní.

arrow
profile_image
Hanárek
od 20. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na angor: on zatím nemá právě potřebu něco řešit, není obézní , nemá problémy, nic,....takže to je to,...mám taky strach, že si zničí metabolismus a pak se to projeví vše třeba až mu bude 40,..kdyby alespoň nelemtal tu hnusnou colu,..ví co to musí bejt pro žaludek ? 2 litry coly za den,....

Jinak s těmi odpoborníky si myslím, že je to super, když už člověk má nějaké zdravotní omezení a nebo je hodně silný, je to určitě nejlepší.

Dneska ráno sjem si pustila reprízu ve včerejšího Jste to, co jíte a i díl z 15.3 a na tý slečně i na té pani to bylo vážně vidět,..konečně to točej tak, že se to dá porovnat,...hodně jejich rad jsem si vzala k srdci a podle hodně rad se řídím

3000kcal , z toho bych já byla jako koule ,...ale u chlapa je to něco jiného,..a už má nějaké vysledky? Jak mu to jde?

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hanárek:
Ten můj se zvládl takhle zlikvidovat hodně brzy - je mu 28
Má hodně poničený metabolismus - a opravdu není jisté, zda se to ještě vůbec napraví. Včera jsem s ním byla na vyšetření. Na to, jak na tom je, tak má výsledky úžasné.
Ty dva litry koly denně vypil taky - v tom jsou ta umělá sladidla, která tělo úplně ničí. Ono dát si skleničku na chut nevadí, ale pít toho tolik a pořád. On věděl už předtím, že se to musí odnaučit, ale šlo mu to těžko. Pak to dělal tak, že se ptal mě, jestli koupíme kolu, jestli mám chut, no a já většinou že ne. Já totiž nemám nějak vyhraněný chutě, že by bylo něco, co mi vysloveně chutná. Mě snad chutná úplně všechno stejně. I když pravda - vánoční cukroví - šohajky, to bych mohla - jenže naštěstí pro mě se u mě letos o vánocích projevila alergie na ořechy. I ostatní cukroví jsem vždy dělala hlavně ořechový, kromě lineckého, šlehačkového a mocca. Takže příští rok omezuju repertoár.
Včerejší Jste to co jíte jsem teda neviděla. Pak na to doma kouknu, jen jsem slyšela, že ten chlap musel být děsný idiot. Já bych se ostudou propadla, mít takovýhle výsledky.

arrow
profile_image
Hanárek
od 20. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na angor: Ou tak sul to je moje velká kamarádka, teda měla by být spíš nepřítelkyně,....ještě jsem se nenaučila nesolit, používám jen mořskou sůl,ale to je stejně buřt,..trochu jsem sice omezila, ale jinak si myslím, že solím pořád hodně, hlavně rajčata, no skoro všechnu zeleninu,..a maso, to sice až nakonec, ale přece,...vím, že bych neměla,...taky bych chtěla abych si po snědení hranolky řekla - fuuuuj ale nejde to,...vzdycky, kdyz nekdo ma, jednu si zobnu na zahnaní chuti,..

arrow
profile_image
Hanárek
od 20. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na angor:

Týý jop, to mu hned musím večer říct a trochu ho poděsit, ...ta cola mě děsí ze všeho nejvíc,...ja nastestí tímhle netrpím, já spís miluju víno, ale jako nejsem akĺkoholik , ale víno ptari zkratka k sobotnímu veceru, ale ted jsme se zaslíbila i sama sobe, ze to hodně omezím jinak asi taky není nic na cem bych vylozene ujizdela, joo vlastne jpp, mozzarela s olivovym olejem, cerstvou nazalkou a rajcata,...to joooooo , pak tortliy a i pizza, a spagety s rajcatovou omackou a parmezanem,..asi ty nazvy pisu blbe, ale Ty vis, co myslim

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hanárek:
Nech si nechat udělat u obvoďačky rozbor na minerály a vitaminy - jak uvidíš kolik máš sodíku, tak hned sůl vyhodíš.
Ta chuť se právě výborně dožene bylinkama. Zeleninu se musíš naučit nesolit. Já si teda zeleninu nikdy nesolila, ale přítel hlavně rajčata a okurky. Jak viděl trojnásobný hodnoty sodíku, tak přestal úplně. Přitom on solil vždycky hodně, oproti mě. Když si vzpomenu, jak jsem třeba jednou dělala steaky a jelikož se solí až nakonec, tak jsem hold zapomněla a on mi to dal, že je to nepoživatelný....... Ted by to bylo spíš asi naopak, i když hovězinku, tu můžu mít úplně neochucenou, mňam, mňam masíčko - syrový nebo steaky, hovězí je nejchutnější, ostatní masa se prostě musí přebíjet.

Ježíš, jestli ujíždíš na tomhle, tak to hlavně na zdravým Rajčata, mozzarela, bazalka, zakápnout oliv. olejem - mňam, mňam - stačí jen když používáš light mozzarelu, když zrovna hubneš a absolutně zdravej salátek. Na čem se ještě ujíždím já je Rajčata (čerstvá nebo sušená), mozzarela a hromada rukoly - já si jsem schopná udělat salát ze 125 g rukoly, jedný mozzarely, pár rajčátek, pak to posypu bud na jemno nakrájenou čerstvou bazalkou nebo sušenou a zakápnout oliv. olejem. Letos jsem začala milovat rukolu a to tak, že už jí mám vysazenou na zahradě.
Tortily asi nic moc, jsem nezkoumala, protože ty nám nikdy nejely, i když jsme si je zkusili udělat doma, ale pizzu uděláš luxusní celozrnnou - hezky rajčatový pyré s česnekem, bazalkou, hodíš kvalitní šunčičku, madeland fitness a parmazán a mňam, mňam.
No a špagety se dělají celozrnný nebo semolinový, rajčatovka je ok, je tam jen trošku másla a parmazán ačkoliv tučnější, tak ho tam stačí maličko. My máme parmazán v ledničce pořád, prostě do jídelníčku patří
Klidně přítele poděs, protože dávat si pak tělo dokupy, to je na dlouhou trať a to ještě když to chytneš včas. Jinak to může skončit doživotním braním léků

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jo a kvalitní víno je dovolený - klidně sklenička denně. Ale fakt kvalitní suchý!

arrow
profile_image
spipek
od 11. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na angor: Tak jsem si koupila ten Kuskus ochucený a musím ho ochutnat.Ještě vymyslím co k tomu.Angor ,nejsem s těch co se chodí stravovat do fast foodů.Když to schrnu,tak hranolky doma si děláme tak jednou za 3až4 měsíce.Víme ,že je to pro tělo bomba.Tvůj muž je můj člověk.Ráda vařim a peču.Mohla bych péct každý den ale vím co to obnáší,tak se tomu vyhybám.Taky peču výborný medovník a různé zákusky,buchty.Ale na Velikonoce si beránka upéct musím,peču i ostatním v rodině.Napíšu ti co papám.Bez snídaně nevylezu z baráku.Snídám 2 celozrné rohlíky či housky s ros.máslem,někdy s drůbežím salámem ,ředkvičky,atd.Trvanlivé sal.nemusím.Ke svačině ovoce a za hoďku někdy kafe rozpustné s mlékem.Oběd špízy s bramborem,nebo kuř.prsa naložené v jogurtu usmažené s bram,brokolici politou sýr omáčkou a bram.těstoviny s tvarohem či mákem a medem,rajskou a těstoviny,už jsem zkoušela i tu svíčkovou nezahuštrěnou s masem,dá se to sníst ale není to ono na co jsem zvyklá a nepochutnám si tolik.Další čočka s vejcem a malý páreček.Jím i červenou čočku.Sóju obalenou v solamylu a se zeleninou a hořticí+bram.Kuř.stehna bez kůže +rýže a zel.Těstovinový salát s čínským zelím.Nebo k večeři jen polévku s vývarem,těs a zel.Balené zelí s mletým.Toto přibližně jíme k obědu a večeři a nepřežírám se.Napapám se před cvičením.Po cvičení hod. nejím nemám potřebu.Kolem osmé si dám 2 mrkve nebo kedluben.A teď ten hřích.Dopoledne nebo opoledně si musím dát alespoň sušenku,nebo kousek čokoládky.Manžel čeká,jak testy dopadnou na mě a pak to bude zkoušet na sobě.Myslíš si,že ten jídelníček je tak hrozný?Jo a taky nízkotuč.jogurty ke svačině.

arrow
profile_image
Hanárek
od 20. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na angor: Uz jsme nad tím taky přemýšlela, že bych si nechala udělat kompletní vyšetření, mamka má aritmii a cukrovku a taky trombózu. Chci vědět, jestli mě něco takovýho taky nepokouší,...když to vidím u ní, ráda bych tomu všemu předešla.

Teď jsem byla na obědě a zkoušela jsme si neosolit zeleninu, v zavěru jsme z rostržitosti přeci jen po tś soli sáhla,...no tak příště , ale od teď se pokusím vážně přestat solit ,dělám to pro sebe a sul je svinstvo,..takhle ji je vsude dost-syry, pecivo,...

Jo jo, na mozarele ujíždím hondě, mám nejraději tu normální, ta light mi moc nejede, ale vzheledem snižování váhy ji jim,...ta rukola m´zajmavou chuť, osobně ji nemusím tak často, trochu mi připomina řeřichu, nepříjde Ti? co miluju tak je polníček a hlávkový salát, nějak mi už nechutná ledový,..nevím proč

Těsto na tortilu si dělím doma sama, vím, co v ní pak je,...takže v pohodě, dokonce mám i kukuřičnou mouku, ale musím ji namíchat trochu i s normnální,...nevím proč, ale ty celozr. mouky se vúbec jako k sobe nelep´, nejde z toho udělat těsto jako z hladké mouky. Jednou jsem zkousela uz nevím co, a neslo to,...jinak testo na pizzu si dělám taky sama, podle Itala a pak presne tak jak píses, t eda z tech loupanych rajcat v konzerve delam tu omacku a pak jen treba tu schw.sunku a syr a takovy mnamky spagetky taky tak a celozrny pouzivam,..ale celkove testoviny a pecivo jim hodne opatren, at je jakokolliv Posledne jsi psala, ze priteli je 28, to ty nebudes starsi nez ja? ze ne? udivuje me, kolik máš zkusenosti, já se takto po vsem pídím uz od 18, kdy jsem pri své výsce 169 měla 78 kg,...pak zhubla na 57kg a od té doby jsme mezi 60-70kg,..furt se to hýbe, ráda bych uz aspoň těch 60 džela,..až zlikviduju tan vak břiš, bude hej

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na spipek:
Každé jídlo musíš mít vyvážené - sacharidy, bílkoviny, tuky. Celozrnné pečivo ok - lepší je to hrubozrnné. Z těch "mazacích" věcí používej máslo, lučinu, majonézu - k organizmu nejšetrnější tuky. K tomu musíš mít nějaké bílkoviny - sýry (kvalitní polotvrdé - madeland např. a existuje varianta fitness pokud chceš zhubnout) a kvalitní šunku - ta vyjde nejlépe v lidlu - buď značka Dulano nebo Twinner, prostě aby měla přes 90% masa a kolem 3% tuku.
Ke sváče můžeš zkombinovat ovoce třeba s oves. vločkama a jogurtem, nebo děláme ovesnou kaši - neslazenou, ale do ní dáme but normální ovoce nebo rozinky, kustovnici....... Ta je prostě taková sacharidovější, samotné ovoce je málo. K obědu musíš mít zas přílohu - sacharidy, bílkoviny, trochu tuků (pokud děláš nějaké maso, tak jedině libové maso bez jakéhokoliv tuku a udělat tak na lžičce olivového nebo jiného kvalitního oleje) Všude, kde používáš nějaký olej, tak jen malou lžičku, víc ne - nebo dobré jsou také ty spreje na olej, že vystříkáš jen pánev - tzn. musíš mít i kvalitní nádobí, na kterém vařit jde (my jsme dospěli k titanu). Omáčky - jedině nezahušťované, netučné (o sýrovce teda pochybuju, že by se tak dala udělat - možná tak z mléka a trošky parmazánu). Zeleninu - to je složka, kterou můžeš porcovat neomezeně.
Čočka - jedině nezahuštěná, vejce ještě tak budiž, ale chce to k tomu i část masa. Párky vyhoď, maso v tom skoro není, samá mouka a zbytky, fuj.
Těstoviny - buď celozrnné nebo semolinové. A pořád si hlídat sacharidy, bílkoviny, tuky - to musíš mít na paměti (naučíš se).
Pro jednodušší představu musíš prostě mít jak k obědu, tak k večeři poměrnou část masa - libového. Existují náhražky jako ty tofu, robi apod., ale je to hrozně složitý - občas nevadí. Prostě musíš mít kvalitní bílkoviny.
K večeři nemůžeš mít jen polévku - ale opět vyváženou večeři.
Solamyl taky nepoužívej - pokud chceš zahušťovaný jídla, tak jedině zeleninou.
Používej prostě jen základní "surový" suroviny.
A nepoužívej ty odtučněný výrobky - jogurty alespon 3%, ale ne zas moc, polotučný mlíko....
Prostě vše vyvážené ve správných poměrech. Každopádně pro hubnutí k tomu musíš znát ten nejdůležitější údaj a to je tvůj bazální (klidový) metabolismus - tj. kolik kcal tvé tělo spotřebovává v klidu + k tomu musíš připočítat, kolik další energie denně vydáš a tvé celkové dávky kalorií musí být pod touto hodnotou.
A co je důležité pak, je cvičení - když chceš hubnout, tak alespon hodinku denně aerobní aktivity (rotoped, chůze atd.)
Kdyžtak mi pošli mejl, svůj mejl.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené