Tak některé potraviny jím i prošlé (luštěniny, těstoviny, cukr, olej, sůl,...), ale samozřejmě řídím se čichem.
Tvůj přítel je opravdu extrém - ale já takovou rodinu zažila jako aupair v Mnichově - byli jsme v jejich (jednom z mnoha) sídel v St. Moritz a když jsem viděla, jak při snídani celá rodina svorně oškrabávala plíseň ze sýrů, mléčných výrobků a chleba, tak mě jímala hrůza. A to si prosím na ledničku lepili potravinové folie, nevyhazovali je, ale používali na několikrát. Byla jsem dost v šoku, protože to byla celá rodina velmi majetná (hrabě, filmový producent,...) a toto šetření neměli zapotřebí ani omylem.
Z léků bych obavy neměla (třeba mě nějaký chemik opraví), ale nemyslím si, že by tam (většinou) bylo ve složení co ke zkažení.

Cituji Haniccino: plechovku fazolí s datem spotřeby 1994. Byla nafouklá jak balón, určitě to bylo plné botulotoxinu a on mi ještě vyčetl že jsem to vyhodila

Vidíš,někdo utrácí balíky peněz za botox a on si ho vyrábí doma.Jen ta aplikace teda pokulhává.

Ne vážně,v klidu s ním promluv na téma zdravá strava a z toho plynoucí kvalita a délka života.Na netu je dost stránek o složení té které potraviny a myslím stačí to,co vyrobí průmysl,není nutné to konzumovat ještě prošlé.

Cituji lusinda: Měla bych daleko větší strach z těch čínských antibiotik

Přesně tak...

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

Cituji Haniccino: Které potraviny jsou ještě bezpečné po datu spotřeby a které se rychle stávají nebezpečné?

Relativně bezpečné jsou potraviny, které mají na obalu datum minimální spotřeby (třeba cukr, sůl, těstoviny, rýže - ty se dokonce smí v obchodech prodávat se slevou i po tomto datu), nebezpečné jsou ty na kterých je napsáno "spotřebujte do" (salámy, jogurty) nebo jsou poškozené jejich obaly před datem spotřeby a pak samozřejmě jakékoliv potraviny s vyfouklými víčky či zjevnou plísní... toť běžná praxe z obchodu.
Trošku s nadsázkou - nebezpečné zřejmě není nic, neb my v obchodě vše prošlé a plesnivé vyhazujem do kontejnerů a to bys měla vidět jak během pár minut se kolem konťáku sběhnou naši opálenější spoluobčané vč. malých děcek a hnedle si přímo u kontejneru udělají piknik - nazelenalé salámy zajídají naplesnivělým pečivem a jako dezert mají prošlé jogurty, návdavkem berou domů plné tašky toho co nestihli sníst... a jejich imunita je díky tomu asi dost dobrá, bo jsem tam nikdy neslyšela nikoho ani zakašlat ... ale je to humus, když jsem to viděla poprvé, tak jsem si myslela, že tam hodím šavli

arrow
profile_image
Haniccino
od 19. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky moc vám všem děkuju. Zkusím sebrat odvahu a promluvit si s ním ještě jednou. Když to nepomůže, začnu nenápadně vyhazovat ty nejstarší kousky

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Haniccino:
Síla, ale potěším tě - mám doma něco podobného Přítelova rodina v dětství byla velmi chudá a jídla moc nebylo a tak dneska v dospělosti, kdy má peněz dost, stejně hodně šetří a je mu líto cokoli vyhodit. Není to, ale takový extrém jako ten tvůj - s těmi antb. to je teda síla! Ale třeba v supermarketu se jde vždy podívat do regálu "prošlých věcí" s velkým nápisem SLEVA Já vždy dělám, že k němu nepatřím. Nakoupí si tam věci, které mají projít až ten den - a dá si je k večeři, popřípadě druhý den.

Jinak já vyhazuju vše co mi nějak "nesedí". Když třeba o jeden den přetáhnu trvanlivost na jogurtu -. a ten je podle čichu ještě ok - tak ho nevyhazuju - přítel ho sní

Ale co mě tedy štve - že pultové salámy jsou často zkažené nebo "nevoní" - hned ten den co je koupím Už je kvůli tomu ani nekupuju.

Cituji Haniccino: začnu nenápadně vyhazovat ty nejstarší kousky

Přesně tak, postupně mu to vyhaž a při nákupech už si to ohlídej.

Cituji Haniccino: přivezl si z dovolené v Číně pytel antibiotik, protože jsou tam bez předpisu, a cpe se tím i když má rýmičku.

Týýý brďo, tvůj přítel není jen šetrný - jestli se teda takhle dá nazvat člověk, co skladuje 10 let prošlé potraviny - ale je to pěknej cvok. Já bych prchala co nejdál od něj.

arrow
profile_image
deniko
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

asi bys mu měla zkontrolovat oční bělmo, pokud je žlutý, už to jeho játra nezvládají

no, ono to není legrační, můj přítel je na tom dosti podobně, a to má vystudovanou VŠCHT, takže téma chemie mu rozhodně není cizí a pracuje pořád v oboru, a o penězích to taky není, ale prostě vejce koupená v krámu jsou jiná než ta domácí, což on taky nějak nečekuje a je schopen je klidně měsíc skladovat mimo ledničku, a pak si je uvařit. Co spolu bydlíme tak domácnost v tomhle vedu já, a potraviny si ohlídám, ale vysvětlovat některé věci dokola je vyčerpávající.

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem zase řekla bych magor na opačnou stranu - nedám do pusy nic, co se mi nezdá a radši to vyhodím...ale co se týka třeba těch konzerv - teoreticky mají téměř neomezenou trvanlivost. Ale rozhodně by se neměli konzumovat, když je jejich obsah nějak pozměněný nebo se u nich právě projeví bombáž (vypouklé víčko). Pak už je to hazard se životem. Upřímně tvého přítele absolutně nechápu....
Na tvém místě bych mu to zkusila ještě jednou vysvětlit a pokud to nepochopí, tak bych mu to vážně bez milosti vyhodila. A až spolu budete jednou bydlet, tak to budeš mít pod kontrolou, co máš v lednici a nebude hrozit, že by dál jedl starý věci....
Ale co bych udělala hned a bez milosti, tak bych mu sebrala ty antibiotika...

arrow
profile_image
OGS
od 21. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Promiň, ale co to máš za vola! Mimochodem u kořeni se ti muže udělat plíseň a ta může byt taky dost jedovatý!
Jinak když dnes otevřeš jogurt den po spotřebě a je tam povlak zelené plísně, myslíš že včera to tam nebylo?

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Silvie OK: při snídani celá rodina svorně oškrabávala plíseň ze sýrů, mléčných výrobků a chleba

To se po vojně za chudých časů tak dělávalo - lidi netušili, že spóry jsou rozlezlé do celé potraviny a to už pár dní předtím, než je plíseň vidět. Ovšem v dnešní době ....

Cituji OGS: jogurt den po spotřebě a je tam povlak zelené plísně

Bacha, to může být i na jogurtu, co je ještě v termínu, pokud byl třeba v obchodě špatně skladovaný - takhle jsem si jednou za tmy při TV otevřela oblíbený jogurt a lííííz .... Odvtedy si raději na všechno přisvítím.

arrow
profile_image
Sportacka
od 26. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já bych to s těmi nemocemi a otravami tolik nehrotila, dnes je všechno tak nacpané éčky, že se vám z toho prostě nic nestane - viz tento článek
http://www.odhaleno.cz/exkluzivne/4528-happy-meal- z-mcdonalds-ani-po-137-dnech-nenapadla-plisen-ci-h niloba.htm

A pokud jde o mě, zkažené věci nejím, ale třeba na hermelínu si nepochutnám, pokud není prošlý ) A nejsem rozhodně sama

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

39

Cituji dadabus: takhle jsem si jednou za tmy při TV otevřela oblíbený jogurt a lííííz ....

To je moc pěkně napsaný!
Bývalý přítel má taky dost peněz, ne nějak závratně, ale je to slušný, a taky šetří, kde se dá.
Třeba škrabku na brambory sbouchal kladivem tak, aby dělala jen tenké průsvitné šlupky...
A jednou udělal k večeři už slizem potažené párky - já to nejedla - on si vesele pochutnal.
Já neměla k večeři nic, protože on byl ,,dominantní" a nedovolil mi vzít si nic jiného.
Už s ním dávno nejsem.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji martinam: Ale třeba v supermarketu se jde vždy podívat do regálu "prošlých věcí" s velkým nápisem SLEVA Já vždy dělám, že k němu nepatřím. Nakoupí si tam věci, které mají projít až ten den - a dá si je k večeři, popřípadě druhý den.

To dělám taky, absolutně v tom nevidím problém - upřímně, nepřehrabují jen důchodci a lidé na první pohled sociálně slabší, ale i mlaďoši a pěstěné slečny-studentky..

Koupit si oblíbený bio tvaroh za dvacku a sníst ho na svačinu je na mě dost, protože k němu stejně potřebuju ještě rohlík (samotný by mě nezasytil a s grahamem jsme už na 25 Kč), ale když stojí 8 korun a musí se sníst do dvou dnů? Proč ne, já si ho chci dát cestou z obchodu, případně na snídani, čili tohle splním

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Red_fire: To dělám taky, absolutně v tom nevidím problém - upřímně, nepřehrabují jen důchodci a lidé na první pohled sociálně slabší, ale i mlaďoši a pěstěné slečny-studentky..

Koupit si oblíbený bio tvaroh za dvacku a sníst ho na svačinu je na mě dost, protože k němu stejně potřebuju ještě rohlík (samotný by mě nezasytil a s grahamem jsme už na 25 Kč), ale když stojí 8 korun a musí se sníst do dvou dnů? Proč ne, já si ho chci dát cestou z obchodu, případně na snídani, čili tohle splním

naprostej souhlas .
V těch regálech skoro nikdy nejsou výrobky,které jsou už prošlé,ale většinou ty,které procházejí za den, dva, případně ten den. Takže v tom nevidím problém.
Jinak tvému příteli bych spíš okamžitě vyhodila ty antibiotika,jak už psaly holky. Musí to být hroznej jed!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené