arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky,
myslíte, že když dám do kefírové buchty místo jedlé sody kypřící prášek, že je to jedno? Skoro ve všech receptech je uvedena jedlá soda a já si vždycky myslela, že je to jedno. A máte na tuto buchtu nejaký svůj osvědčený receptík? Díky

arrow
profile_image
SUnfull
od 8. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Myslím,že je to úplně fuk. Kefírovou jsem jednou dělala a byla docela dobrá,ale byl to nějaký recept z netu, takže žádný osvědčený nemám

arrow
profile_image
cama
od 26. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Je to jedno

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já právě nevím, proč je tam podtržena ta jedlá soda. Jako kdyby to bylo důležité, tak nevím.

Reaguji na Kelča:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek kefíru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 vejce

Zamíchat,pokud je to moc husté tak přidat ještě kefír,nalít do vymazané a moukou vysypané formy,upéct.

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já myslím, že je to úplně jedno, dávám kypřící prášek a ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. My doma kefírová buchta říkáme takové té univerzální a rychlé buchtě a každá ženská v rodině si ji obměňuje podle sebe. Ale ta základní podle receptu mojí babičky je:
3 hrnky hl. mouky, 2 hrnky cukru krupice (dávám tak 1,5), 1 hrnek kefíru, 3/4 hrnku oleje (taky dávám míň), 3 vejce, 1 prdopeč, vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra. Když mám vymíchané těsto, naliji tak 2/3 na plech, do zbylé třetiny zamíchám kakao a naliju na plech, trochu v tom potočím špejlí, aby vznikl mramor. Ale těch variací je hodně, někdo dává do těsta ořechy, někdo, skořici....

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Laky: A kokos dovnitř, nebo radeji až posypat. Dáváte ho?

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Kelča: dělám s kakaem a navrch dávám čokoládovou polevu a sypu kokosem

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kelča:
Já kokos nedávám, moc ho nemusíme. Ale určitě by to šlo, dala bych ho dovnitř, snížila bych množství mouky a nahradila ji tím kokosem... Sypání téhle buchty navrchu kokosem podle mě nemá moc smysl, jedině, že bys ji napřed polila polevou....

Cituji Kelča: kokos dovnitř, nebo radeji až posypat.

Do těsta můžeš přidat cokoliv dle chuti,pokud nechceš kefírovou,tak se dává místo kefíru čerstvá smetana na šlehání /oranžová krabička tvaru "domečku"/ a lze nalít na plech a navrch dát jakékoliv ovoce,vznikne bublanina.
Ten recept je prostě univerzální.

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak holky díky za rady a dneska jdu na ni

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já mám teda osvědčený recept na kefírovou buchtu, pokud se dodrží množství, nedá se na tom nic zkazit! Nikdy jsem jí podle tohoto receptu nijak nezkazila a je opravdu výborná!

10dkg polohrubé mouky
25dkg hladké mouky
25 dkg cukru
2 lžíce kakaa (buchta bude tmavá)
2 lžičky jedlé sody
1 vejce
1 malý kefír
1 sklenička oleje

Smíchat ingredience, upéct, po upečení potírám čokoládou a posypu kokosem. Nemá chybu.

Jinak co se týče té jedlé sody, nevím proč, ale díky ní buchta vždycky zaručeně vyleze nahoru. Tak dobrou chuť

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na BellaEJ: Myslíš, že víc nakypří, že je těsto odlehčenější?
Jinak díky, díky

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kelča: Nedokážu porovnat, protože jsem vždycky dávala do této buchty jedlou sodu. Vždycky mi vylezla nahoru, je dost vysoká a myslim si, že to je právě díky ní Ale jestli dáš kypřící prášek, tak by to taky vadit asi nemělo, buchta je dost vláčná sama o sobě už jenom díky kefíru

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kelča:
je to úplne jedno, hlavná zložka je hydrouličitan sodný,NaHCO3,nejedná sa o vláčnosť,ale že sa buchta pekne zdvihne.Použi 1 čajovú lyžičku sódy,treba ju dobre premiešať,najlepšie ešte za sucha v múke a cukre.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené