arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na veruna: Děvče, prvně si o tom něco zjisti, pak to prosazuj, hmm?
Např zde

http://www.stream.cz/adost/800385-a-dost-tavene-sy ry

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji veruna: tak to bys holka v dnešní době nemohla jíst vůbec nic

Ale mohla, vitamínů je všude dost, jenže ne v taveňáku, tam jsou jedy a to je sakra rozdíl

arrow
profile_image
veruna
od 14. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Moňas:

takové odstrašující video ti najdu úplně ke každému výrobku....fakt bys nemohla jíst vůbec nic.
Zakladatelka chtěla nějaké jednoduché recepty.....tak pokud nemáš co poradit, nekritizuj.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na veruna: Moje rada je v kritice, nic víc. Tavený sýr je opravdu velmi nevhodná potravina, to je fakt, takže klid. A chtěla jednoduché recepty, ne jedovaté Místo taveňáku si nastrouhat a rozpustit klasický sýr není nic těžkýho. To nemusí vařit vůbec, může si koupit konzervy, vysypat do misky a ohřát

arrow
profile_image
anet137
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Chtěli jste jednoduchá jídla na kolej, tak jsem opravdu jednoduché napsala Netušila jsem, že si pod jednoduchým jídlem pro studenty představujete svíčkovou se šesti apod.
A k tomu taveňáku....Ano, každý student co má sotva na nájem, určitě v ledničce schovává parmezán

arrow
profile_image
veruna
od 14. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Moňas: klasický sýr

to je jaký?

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na anet137: Proč parmazán? Stačí eidam Navíc i ten parmazán vyjde mnohdy levněji, než taveňák. Když si spočteš, kolik je potřeba taveňáku a kolik je potřeba parmazánu, jelikož má mnohem výraznější chuť. Slečna se mě ptala, co je na něm špatného, tak jsem to napsala, nic víc. klidně ho můžete jest denně, mě je to šumák

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji veruna: to je jaký?

např ten eidam

arrow
profile_image
veruna
od 14. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Moňas: eidam

tak o sýrech a jejich kvalitě bychom tady mohli vést sáhodlouhé debaty, ale to je už na jiné téma.
Myslím, že studenti dneska jdou hlavně cestou levného a rychlého jídla, výběr opravdu kvalitních surovin je pak už o jiných cenách.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji veruna: tak o sýrech a jejich kvalitě bychom tady mohli vést sáhodlouhé debaty, ale to je už na jiné téma.
Myslím, že studenti dneska jdou hlavně cestou levného a rychlého jídla, výběr opravdu kvalitních surovin je pak už o jiných cenách.

to ano, ale jakýkoliv eidam je určitě zdravější, než taveňák, za tím si prostě stojím. A není drahý, vyjde mnohem levněji, než taveňák

arrow
profile_image
anet137
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Moňas: A studuješ vůbec?

arrow
profile_image
Corfu
od 29. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji anet137: Reaguji na Moňas: A studuješ vůbec?

Já studuju a dá se vyjít i s kvalitními surovinami Jím celkem zdravě a nekupuju sra*ky a vycházím celkem v pohodě

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji anet137: A studuješ vůbec?

Ne a co jako?

Cituji Corfu: Já studuju a dá se vyjít i s kvalitními surovinami Jím celkem zdravě a nekupuju sra*ky a vycházím celkem v pohodě

Děkuji, už jsem se cítila divně, že jsem snad jediná, komu připadá taveňák jako srajda...

Nebudu se tady dohadovat, nechci zakladatelce huntovat téma, jen jsem chtěla podotknout, že nezdravý, jedovatý taveňák se dá nahradit něčím jiným

Tavící sůl v taveném sýru způsobuje odvápnění kostí.To je myslím dostatečný důvod, ne?

A souhlasím s Moňas, že parmazán má natolik výraznou chuť, že ho stačí i poprašek, takže ve výsledku vám vydrží opravdu dlouho.
Sýrovou omáčku dělám úplně jednoduše.V kastrůlku si pomalu svařím smetanu, která se tím zredukuje, osolím, opepřím a nechám rozpustit tučnější sýr typu ementál nebo čedar, můžete přidat i čerstvé bylinky.Ementál i čedar mají v dobré kvalitě a za příznivé ceny v Lidlu.
Přidávám tipy na sice triviální, ale dobrá jídla bez zbytečného nádobí.Do deseti minut na stole.

Těstoviny pomodorro
Těstoviny
rajčata cca 2-3 na osobu
česnek 2 stroužky
olivový olej, kousek másla, bazalka, sůl, pepř
Na olivovém oleji opečeme do zezlátnutí celý česnek, vyjmeme a přidáme pokrájená oloupaná rajčata, krátce podusíme, můžeme přidat i lžíci vody, ve které se vařily těstoviny a přidáme kousek másla na zjemnění, sůl a bylinky.Promícháme s uvařenými těstovinami a můžeme lehce zastrouhnout sýrem, nejlépe parmezánem.

Jednoduchý salát s tuňákem
Stačí smíchat plechovku tuňáka, uvařené těstoviny, konzervovanou kukuřici, rajčata a papriky pokrájené a lehce dochutit oliv. olejem, solí, pepřem a citronem.

arrow
profile_image
Corfu
od 29. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jinak já jím většinou kus kus, rýži, quinou, pohanku se zeleninou nebo tuňáka s kuskusem (rýží), hráškem a kukuřicí, vajíčka, rizoto s žampiony, cuketové těstoviny s čímkoliv (fazole, zelenina), červenou čočku s vajíčkem, zeleninové saláty, polévky..někdy přidávám do těch jídel se zeleninou např. lžíci cottage těsně před koncem, popř. lučinu..Ke snídani pohanková nebo ovesná kaše s ovocem

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené