arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky, chci se zeptat čím spojujete dortové pláty - marmeládou nebo krémem ? Doma nemáme moc v oblibě takové ty hutné máslové krémy. Napadl mě tvarohový krém, ale nevím, jestli vydrží alespoň do druhého dne. Se samotnou marmeládou se bojím, že bude dort takový suchý.
Díky za rady

arrow
profile_image
Ruměnka
od 24. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zkus tvaroh a do něj přidej slazené kondenzované mléko (myslím takové to hrozně sladké, táhlé) A určitě to vydrží alespoň 3 dny (samozřejmě v lednici)

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Z tvarohového krému by se mohly dortové pláty rozmočit, protože bývá víc řídký. Máslový krém nemusí být hutný, když se uvaří pudink a máslo se zašlehává do něj, vzniklý krém je lehčí ( z toho dělám metrový koláč "střechu" apod. ) .
Nebo instantní dortový krém Dr.Oetker, ten se jen rozšlehá se studeným mlékem a je lehoučký. Nebo šlehačka s nalámanými kousky čokoládových sušenek a nadrobno nakrájenými jahodami ... Záleží od toho, co máte rádi.

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vyšlehat šlehačku a do ní přidat zakysanou smetanu, když se přidá ztužovač nebo želatina za studena od Dr. Oetkera, tak drží dobře.
Nebo mám osvědčený... uvař ze dvou vanilkových pudinků a půl litru mléka hustý pudink, a do toho zašlehej dvě zakysané smetany.

arrow
profile_image
Batufola mojeid
od 4. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ahoj tak z tvarohu určitě ne ten má v sobě moc vody a ta by se vsákla do korpusu a na druhý den by to bylo pěkně mokré. já dělám s tím pudinkem a nebo smetanu ke šlehání svařím s cukrem a jak to trošku vychladne zašlehám to k máslu.

arrow
profile_image
Ruměnka
od 24. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nesouhlasím s tím, že se tvarohem pláty rozmočí - tedy, alespoň se mi to nikdy nestalo a to mám za sebou už hodně sladkých výtvorů. Maximálně navlhnou, ale právě o toto u některých zákusků/dortů jde.

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji PaniXY: ze dvou vanilkových pudinků a půl litru mléka hustý pudink, a do toho zašlehej dvě zakysané smetany

To vypadá dobře, díky!

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Tohle je asi nejlepší krém, co znám. Mám vyzkoušeno, vydrží minimálně 2 dny(pak už se roláda vždy snědla, tak nemůžu soudit). Určitě bych to použila i do dortu, klidně jako modifikaci té rolády Jen těch 250g cukru v receptu je přehnaných, dělám podle chuti, ale tolik určitě ne! Jo a na tu roládu je toho krému moc, dělala jsem méně, ale na dort to bude akorát

arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj, také nemáme rádi máslové krémy a proto děláme tzv. nadstavovaný. Dává se tam jen kousek másla, které se umíchá s cukrem, ev. se přidají ořechy, kakao, rum....a do tohoto základu se přidává hustý puding (přidává se po malých kouscích za stálého míchání, aby se nesrazil, pokud se tak stane, když budeme stále míchat, bude opět hladký). Krem je takový lehčí, mám to ráda

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené