ahojky chtěla jsem se zeptat přítel koupil loupané mražené krevety , teď nám zůstali v mrazáku . Nevím co by se z nich dalo udělat nemáte někdo nějaký nápad ?

arrow
profile_image
toyen
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ahoj, nejlepší jsou čerstvé krevety, ale s mraženýma se dá taky kouzlit. můžu popsat úplně jednoduchý recept: nakrájíš ledový salát do misky, k tomu přidáš nakrájené avokádo na malé kousíčky a zakápneš citrónem. na pánvičce na olivovém oleji osmažíš krevety (krátce, dokud nebudou mít tu hezkou růžovou barvičku) a přidáš k salátu s avokádem. potom lehce osolíš, zda máš ráda sůl (já nesolím) a opepříš. toť vše. je to dobré, lehké a rychlé

To zní dobře

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji toyen: nejlepší jsou čerstvé krevety

to teda ano

Cituji toyen: ale s mraženýma se dá taky kouzlit

Prosím tě,mám také doma mražené,ale když jsem je prvně dělala,tak mě prostě ten ¨"smrad" fakt praštil do nosu a jídlo nebylo dobré a to krevety fakt miluji
Ty s tím nemáš problém?nevím jak se pachu zbavit.

Cituji Zanet96: Prosím tě,mám také doma mražené,ale když jsem je prvně dělala,tak mě prostě ten ¨"smrad" fakt praštil do nosu a jídlo nebylo dobré a to krevety fakt miluji

to jako fakt ?

Cituji Zanet96: Prosím tě,mám také doma mražené,ale když jsem je prvně dělala,tak mě prostě ten ¨"smrad" fakt praštil do nosu a jídlo nebylo dobré a to krevety fakt miluji

to jako fakt ?

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Misha152
No,já je opravdu hodně cítím a v jídle to bylo cítit hrozně.Já jsem milovnice všech mořských potvor atd..takže mě pach ryb atd.. nevadí,ale u těch mražených krevet se to nedalo,nevím čím to bylo,mě to teda nemile překvapilo.

Možná se ten "zápach" dá něčím zmírnit ,ale netuším čím.

Jinak dělám právě rizoto s krevetkama,nebo jen krevetky s kukuřicí,jarní cibulkou a sojanezou na toustíky-přidávám i nějakou čerstvou zeleninu.

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já krevety miluju baštím je pořád nejradši mám pouze povařené a to na kila ale dělám i opražené na olivovém oleji , a trošku česneku (buď na plátečky nebo rozmačkaný) spražit krátce a naprudko , aby měli takovou krustičku . Servíruju na natrhaný ledový slát. Můžeš k tomu dát i nějaký dresink já třeba dávám i zakysanou smetanu na talíř k tomu.

do rizota je taky můžeš dát ,ale to je podle mě mrhání krevet to si tolik nevychutnáš

Cituji Zanet96: Já jsem milovnice všech mořských potvor

to já taky

200 g mražených krevet (předvařených),
250 g těstovin,
sůl,
50 g másla,
1 stroužek česneku,
Solčanka,
200 g kysané smetany,
sušená zelená petrželka

Postup:
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody.
Krevety necháme rozmrazit a pak je na másle krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, Solčanku a zalijeme kysanou smetanou. Podusíme, dokud se nám neuvaří těstoviny, které slijeme a přidáme ke krevetám. Nakonec přidáme sušenou petrželku a podáváme.

hm a tohle by mohlo být také dobré

arrow
profile_image
toyen
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Zanet96: Zanet96

ano, nevoní to zrovna vábivě, když to vyndáš z mrazáku, ale pak když s tím pracuješ (nějaké koření a tak), tak mi ten smrad už nepřijde

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji mikkýsek: do rizota je taky můžeš dát ,ale to je podle mě mrhání krevet to si tolik nevychutnáš

Ale vychutnáš

Cituji toyen: ano, nevoní to zrovna vábivě, když to vyndáš z mrazáku, ale pak když s tím pracuješ (nějaké koření a tak), tak mi ten smrad už nepřijde

Tak to já je cítila moc i když jsem dala koření atd..
teď mám doma jiné,tak uvidím,třeba budou lepší,kéž by.

A jedla jsem výbornou rybí polévku,(mušle,krevety+středomořské ryby),ale recept nemám,tak pokud někdo ano,budu ráda.

arrow
Neprodává v Bazaru

K tomu smradu - u nás se dávají do mléka. Je to takový starý recept, vše se dává do mléka, tj. zvěřina, mořské plody, játra, veškeré další maso a ryby. Stačí nechat rozmrazit (popř.čerstvé), naložit na chvíli do mléka (ideálně na hodinku/dvě), ale může se nechat i přes noc. Nic pak nemá tak výrazný pach.., funguje to.

Hanous
děkuju za praktickou radu

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Hanous: K tomu smradu - u nás se dávají do mléka

My dáváme jen ledvinky krevetky jsem tam dát nezkoušela.Zkusím

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené