arrow
profile_image
sequanka mojeid
od 17. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mám moc ráda luštěniny a jakékoliv pokrmy z nich...jen kdyby po nich tak intenzivně nevytvářela střeva plyny...používám espumisan, ale nemám pocit, že by to nějak moc pomáhalo. Jak to řešíte vy? Máte nějaký osvědčený preparát ? Je mi vždy nepříjemné se pohybovat po konzumaci někde ve společnosti, ale zase je nechci ze stravy úplně vyloučit.

arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Přidávám k luštěninám kmín a majoránku. Prý by to mělo tu plynatost tlumit. U mě to funguje, na přítele moc ne

arrow
profile_image
deniko
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahoj, když vařím doma např. čočkovou polévku, namáčím ji třeba už dva dny předem do vody a po té uvařím hotovou polévku. To zamezí tomu, aby se po ní pr.dělo. S tím mám fakt dobrou zkušenost. Jinak venku, v restauracích luštěniny nejím, nebo si je nevybírám, protože pak... to je asi mazec

arrow
profile_image
deniko
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji marbee: U mě to funguje, na přítele moc ne

ano, taky přidávám koření, kmín vůbec hojně, majoránku taky, ale až když je polévka uvařená, majoránka se nemá vařit, jen přimíchat na konci. Možná, že to je tím, že ji přidávám. Ale s tím namočením předem to je lepší, naučila mě to tak máma, a asi na tom něco je. A ani přítel po ní nadýmání nemá, a to už je co říct

arrow
profile_image
noye
od 2. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

pokud děláš luštěniny doma, tak pokud je necháš naklíčit, tak nenadýmají..ovšem tohle je praktikovatelné pouze doma

arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na deniko:
Tak samozřejmě namáčím den do předu, to snad dělá každý, proto jsem to ani nepsala

arrow
profile_image
Olivka
od 5. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Červená čočka přý nenadýmá. Osobně jsem nezkoušela.

Jo jo. Prdí se po těch šlupkách - takže namočit den předem, pri vaření přidat do vody špetku sody bikarbony - to hlavně na fazole, nebo vybírat velkozrnnou čočku ( má jemnější šlupky ) .

arrow
profile_image
deniko
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na marbee:
jenže to by mělo zabránit tomu, aby nadýmaly. přesně jak píše ostatně i noye. Třeba to tazatelka neví.

arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na deniko:
Tak já namáčím, vodu sliju, použiju na vaření novou, šlupky vyndávám, pokud plavou nahoře, sbírám při vaření pěnu, přidávám kmín i majoránku nakonec vaření. No jak říkám, problémy nemám, ale přítel jo, ono to i záleží na zažívání každého

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na sequanka:
áno, treba ich namáčať a tú vodu potom vyliať a variť v novej.Do hotového jedla pridať rascu, majoránku.Strukoviny kupujem často v konzerve a tie nenadúvajú.
Ak sa nevaria s rascou, je dobré zjesť na špicu noža drvenej rasce po konzumácii strukovín.

arrow
profile_image
deniko
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji marbee: přidávám kmín i majoránku nakonec vaření

tak to já na konci jen tu majoránku, ta prý se nemá, že by jinak zhořkla.

arrow
profile_image
sequanka mojeid
od 17. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

No pokud si jí dělám doma, tak taky namáčím a slévám, ale na obědy chodím do jídelny- na výběr jídla nemáme..a luštěniny v nějaké podobě minimálně jednou za týden nebo 14 dní..a odhlašovat se z oběda se mi nechce (navíc mi tam chutnají) a mluvit do vaření našim kuchařkám se moc nedá..tak jsem doufala v nějaký preparát...

Cituji mate: po konzumácii strukovín

Nebo zapít fenyklovým čajem

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na sequanka:
preparát Espumisan pomôže.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené