arrow
profile_image
Kachenka88
od 27. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj holky, znáte omáčku Maggi nápady zapečené kuře & žampiony? můj přítel jí hrozně miluje, akorát nejsem zcela přesvědčená o tom, že je to tak úplně zdravé, jak říkají v reklamách....Několikrát jsem se snažila připravit si ji doma z volně dostupných ingrediencí a přesto se nedaří nevíte jak toho docílit?

Zdravý to samozřejmě není, je to samá sůl. Já ti doporučuju podlívat kuře vývarem místo vodou a žampiony předtím, než je přidáš ke kuřeti, opéct na pánvi na másle, zvýrazní se jejich chuť.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak ono se to nepodlévá, ale zapéká. Zdravé to není, já zkusila vyměnit šlehačku za zakysanou a vysledek byl stejnej.

arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tuhle omáčku mám moc ráda, dělám si ji ke špagetám bez kuřete. Jestli si to nepletu s jinou tak bych řekla že jde o sušený sýr + žampiony

Cituji Jaanaa22: bych řekla že jde o sušený sýr + žampiony

Myslím, že jsi opomněla hromadu soli a dochucovací látky, to je v tom ten hnus, kvůli kterýmu stojí za to vařit doopravdy. Pídila jsem se na netu po složení, ale našla jsem jen základní sýrovou omáčku, tak přikládám pro představu:

ztužený rostlinný tuk, prášková náhrada smetany (ztužený rostlinný tuk, mléčné bílkoviny), sušený sýrový prášek 18,3 % (přírodní sýry, sušená syrovátka, emulgátor: fosforečnany sodné), modifikovaný kukuřičný škrob, pšeničná mouka, jodidovaná jedlá sůl, sušené odtučněné mléko, kvasničný extrakt, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´- ribonukleotidů), aromata, rostlinný bílkovinný hydrolyzát (na bázi lepku), sušený česnekový prášek, kyselina citrónová, extrakt koření, maltodextrin, barvivo (riboflavin).

A takto získáš žampiony maximálně výrazné chuti (dle Julie Child):

Příprava žampionů: Žampiony pokrájíme podle vlastního vkusu, například na čtvrtky včetně nožičky. Na pánvi zahřejeme přepuštěné máslo a olej na velmi vysokou teplotu (začíná jemně kouřit) a přidáme žampiony. Je důležité, aby hub na pánvi nebylo moc, protože by se pouze dusily v páře a rozhodně by nezhnědly tak, jak potřebujeme. Také je důležité, aby houby byly zcela suché (což platí o veškerém smažení na malém množství tuku - sotýrování). Dostatečně opečené houby můžeme dát stranou pro pozdější použití. Celý proces by měl zabrat tak 6 až 8 minut.

Pak přilej smetanu, smíchej a to dávej teprve zapéct s kuřetem, sýr až na posledních pár minut.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

AdaZBrna
jojo, a už jen kvůli jedinému dochucovadlu doma NIKDY nezískáte nic chuťově podobné. můžete vyrobit mňamky, ale chutnat jako cokoli v sáčku nebudou. myslím, že hlavně jde o glutamát sodný, který dává jídlu takovou...dobrou, závislost vzbuzující chuť, ale doma je nenapodobitelný.
je to jako byste chtěli vyrobit doma něco podobné řezu z cukrárny. jejich šlehočkovočokoládové jsou skvělé, ale nenapodobitelné, neb používají zvláštní směsi. (milion éček, v cukrářství jsem trochu vyrostla..)

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

AdaZBrna
myslím, že tvůj recept zkusím úplně se mi sbíhají sliny nad tou šťavnatostí

arrow
profile_image
perichorese
od 30. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tak zdravé to asi nebude, ale pro studenty, kteří nemají čas vyvářet - ideální. také ji s přítelem máme moc rádi. lepší než věčné "kuře na paprice"

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak tenhle "nápad" se mi nikdy nepovedl ani z pytlíku, asi to bude mnou

imoen

Cituji imoen: myslím, že tvůj recept zkusím

Inspirovala jsem se filmem Julie and Julia (proto píšu, že je to podle Julie Child), který vřele doporučuju. Uvidíte tam přípravu toho jídla a taky se pobavíte díky úžasné Meryl Streep.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené