arrow
profile_image
Klariska1241 mojeid
od 2. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak mě teda nikdy nenapadlo péct vánoční cukroví z másla....Z Hery pekla moje babička, mamka a i já!! A chutově jsem si nikdy nestěžovala....

arrow
profile_image
CarolS
od 4. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak já si neodpustím malou poznámku, ale teda, udělaly se mi z téhle diskuze pořádné chutě, hned bych šla nějaké to cukroví upéct a pak si ho pořádně vychutnat, ale to jsem OT

Pečeme jedině z másla, nic jiného nepřipadá v úvahu. A vše máme křehké a chuťově vynikající.

arrow
profile_image
T3r3zka
od 3. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Tiakia: kde může jít o úplně jiný poměr surovin

To je sice pravda, ale jsem přesvědčená, že to tak je, ochutnala jsem toho už tolik a vyptávala se na recepty, které byly stejné nebo hodně podobné s mými, jen s tím rozdílem, že tam dali Heru. Zkrátka to byla taková klasika - linecké, rohlíčky, atd.

Cituji Lusasita: podivovaly jsme se, že je to letos jakési nezvykle moc dobré

Jojo..

arrow
profile_image
labut
od 19. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na anýzka:

Cituji anýzka: Cenový rozdíl není přece tak velký.

Stím si dovolím nesouhlasit Heru máte za 12 a nejlevnější máslo u nás seženete za 27 takže cena dvojnásobná..

Tak já cukroví peču taktéž z Hery a tvrdé rozhodně není! Z másla jsme zkoušela jednou a chce to opravdu ostražitě hlídat snadno se přepálí (takže i péct na nižší teplotu). Z ghí jsme to nezkoušela. Ale po cukroví z másla mě i mamku hned pálí žáha, a to stačí si vzít jen dva kousky, je to na nás asi moc tučné nebo co. Ale do vánočky jsme začali dávat loni Stellu má takovou máslovější chuť a stačí ji dát méně než hery.

arrow
profile_image
casia
od 6. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Adka: u nás taktéž, tak je vidět, že část peče s máslem, část s Herou, pečení je radost, v Heře budou mít radost, tedy v Unileveru

Cituji Mylady: nó tak od "nutriční terapeutky" si nechám tak radit! Ta toho už za svůj život tolik napekla

Však pro mě taky není směrodatná, jen v tom odkaze je celkem správně vysvětleno, proč se hera víc hodí na pečení, než máslo. Šlo mi hlavně o toto: ...(aby tuk těstu) dodal požadovanou texturu. To je totiž velmi důležité, protože s máslem toho prostě nedosáhneš.

Cituji casia: i domácí si děláme h

Myslela jsem, že z domácí smetany alespoň 45%, ale z kupované 33% to žádná výhra asi nebude. Zbytečná práce.

arrow
profile_image
beunella
od 14. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rozhodně jen z másla.
Mamča peče výborně, vždy pekla z Hery, pak jsem u tchýně ochutnala totéž z másla a úplně jinej level. Od tý doby peču jen z másla a mamča, když poznala jak velkej je rozdíl v chuti, tak už taky peče jen z másla. Už se na to těším, mňam.

arrow
profile_image
beunella
od 14. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jinak já jsem právě vždy stejně jako mamča pekla jen z Hery. A před několika lety jsem kvůli těm tchýninejm dobrotám pekla z obojího, abych si ty chutě ověřila, jestli se mi to jen nezdá, že to má lepší. No a díky tomuto pokusu jsem přesvědčila i mamču, že to rozdíl je. Prostě z másla mi to chutnalo mnohem víc, tak už peču jen z másla. Jinak doporučuji vyzkoušet a upíct jednu dávku tak a druhou tak.

arrow
profile_image
casia
od 6. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na True: nikdy jsem z něj nepekla, ale mažeme ho na chleba nebo třeba to bylinkové je dobré, děláme ho občas

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji labut: Stím si dovolím nesouhlasit Heru máte za 12

nevím tedy kde nakupuješ,ale Kaufland 22,90,- za Heru,je pravda,že na ní není žádná akce.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Adka: Pečeme jedině z másla, nic jiného nepřipadá v úvahu. A vše máme křehké a chuťově vynikající.

Taky tak. Heru mám doma jen na čokoládovou polevu (bez ní nejsem schopna udělat takovou, aby se leskla, ztuhla a křupala - když baštím s přítelem, je to jedno, ale pro návštěvy...), jinak používám vždy máslo.

Cituji Lusasita: Přemýšlím, že zkusím něco napéct z "domácího másla", takové ty vážené krájené kusy, prodávají např, v sýrárně Grand Moravia

Do prodejny Gran Moravia se snadno nedostanu, ale i mě napadlo tam před Vánoci udělat větší nákup!

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já peču z Hery a krémy a nepečené cukroví dělám z másla. S herou se mi těsto dělá lépe, cukroví chutná a hlavně je cena Hery poloviční (zrovna jsem nakoupila za 13,--). Peču z ní teda jen cukroví, jinak něco jiného totiž peču tak jednou za rok......

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené