arrow
profile_image
Freebow
od 17. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj,
zajímalo by mě jaký druh masa a jak nejraději nakládáte na gril? Já většinou nakládám krkovici a kuře v takové klasice - olej, česnek, chilly papričky, pepř a grilovací koření...Případně nějaké typy na takové ty chuťovky, jako například plněné žampiony a tak...

arrow
profile_image
nickisek
od 7. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já miluju krkovičku naloženou jen v oleji, soli a pepři

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já také nejradši nakládám na gril krkovici, jiné maso mi přijde hodně suché nebo třeba hovězí se zase dělá dlouho. Takže u nás jen krkovice. Nakládám nejlépe přes noc do oleje - bez soli,aby se zbytečně nevytahovala z masa šťáva. Ale dám česnek,pepř,tymián nebo rozmarýn, chilli čerstvé pokud mám nebo někdy jen tak s pepřem a solím až těsně před tím než dávám na gril. K tomu si moc rádi děláme grilovaný lilek s česnekem.

Tak já dělám kuřecí maso a nakládám ho do marinády z oleje, soli, pepře, houbového koření, mleté papriky, medu a kremžské hořčice.

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já nakládám často hovězí, výborná je marináda z olivového oleje, steak koření od knoru a trochu tmavého balsamico octu
kuřecí nakládám často do bílého jogurtu,olivový olej a grilovací kořením dá se kombinovat s citronem a bazalkou a česnekem

arrow
profile_image
mmenie
od 13. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My děláme nejvíc kuřecí a nakládáme do oleje, trocha soli, pepře, česneku, rozmarýnu a hodně hodně koření na gyros.

arrow
profile_image
wikča
od 10. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Teď Vám dám receptík na uplně luxus masíčko na grilu:
Koupíte vepřovou krkovici v celku a nakrájíte jí na 2cm silné stejky
Na nakládání potřebujete kopr - svazek, česnek - 4 stroučky, cibuli - 1 velkou, olej a maggi.

Cibuli nakrájíme na hrubé kolečka a česnek taky na hrubo (před grilováním se bude vybírat tak at to jde snadno).
Maso proložíme cibulí a česnekem, přidáme větvičky kopru, zalijeme tak akorát olejem a přidáme maggi - asi 4 lžíce (podle chuti a slanosti).
Vše důkladně promícháme a dáme minimálně na den dopředu odležet.
Jednou převrátíme za dobu marinování.
Na grilu pak 1 a 1 minutku a nic lepšího jste nejedli
Je výborné uvařit si brambory ve šlupce a na závěr je vymáchat v oleji s tím kořením a hodit na gril.... mňam....

arrow
profile_image
wikča
od 10. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Těch ingrediencí úměrně množství masa.

arrow
Neprodává v Bazaru

Kuřecí kousky promícháme ve směsi česneku, oleje a soli, pak každý kousek obalíme v plátku slaniny, spíchnout párátkem, aby se to nerozpadlo. Moc dobré
Krkovici nakládáme stejně a přidáme koření na krkovici.
Hovězí roštěnec na steaky nenakládáme, před grilováním potřeme olejem, sůl, pepř. 7-9 minut z každé strany na medium.
Anebo děláme rajčata s parmezánem: půlku rajčete posypat nastrouhaným parmazánem, zabalit do alobalu. Nebo předvařené brambory v alobalu, na to česnekový dip ze zakysané smetany.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my už krkovici, potažmo vepřové nejíme - dřív dělala tchýně něco ve smyslu olej, horřice, sůl, pepř atd. Už bych to do pusy nevzala

Jsem za čisté, libové maso - děláme si bifteky, roastbeef, ryby, mořské plody...to snese pouze ol. olej, chilli, česnek, max. bylinky.

v grilování jsme machři, moc nás to baví

arrow
profile_image
Bennu
od 9. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Skvělá je vepřová kotleta naložená v oleji, soli a česneku. Když se správně udělá, je lahodná, štavnatá a není po ní tak těžko jako třeba po krkovici.

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

My tedy grilujeme kuřecí a to nakládáme do marinády z bílého vína, sojovky, pomerančového džusu, česneku a čerstvého nastrouhaného zázvoru. Je to fakt moc dobré, maso je křehké a není vysušené (jak to někdy s kuřecím na grilu bývá...).....Navíc díky tomu, že v marinádě není olej, tak nekape do ohně a může se maso dělat přímo na roštu aniž by v ohni vznikaly škodlivé látky..
Reaguji na Amnesia:
Tak to vypadá fakt luxusně

arrow
profile_image
petule246
od 28. 2. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Amnesia: - proč doma nejíte vepřové? také nám grilování, myslím, jde, na rybách a hovězí se shodneme, miluju grilovanou zeleninu (hlavně lilek) ... poslední dobou můj muž ujíždí na hamburgerech na grilu. ale mám ráda i vepřové, klidně tu krkovici. Zase se vyhýbám kuřecímu, které mi smrdí.-

Cituji Amnesia: v grilování jsme machři, moc nás to baví

Wow, tak to vypadá profesionálně !! )

My nejraději grilujeme panenku, krkovičku, ale i hovězí steak, hamburgery a makrely ( ty milujeme ! ), pstruhy, kuřecí minimálně, když už kuře, tak křidélka, výborný recept na křidélka jsem našla na netu, kdyžtak zájemcům zašlu .

Jinak do každé marinády ( olej + koření ) přidávám koření NA PIZZU, nebo na špagety a dodává to tomu vážně šmrnc, takže klasika - paprika, steak koření, kari, v případě hamburgerů mleté maso atd. Kořením hodně, ale řekla bych, že se to poměrně ztratí.

Ale ráda bych zkusila i nějakou marinádku bez oleje, takže budu koukat na Vaše tipy.

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My grilujeme snad všechno, co se dá- osobně mám nejraději cukety. Včera jsem dělala na grilu kapra, a taky mě moc příjemně překvapil, protože jinak sladkovodní ryby moc nemusím.

Reaguji na jimmy_choo: Jeden bez oleje pro tebe (na vepřové maso):
3 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžičky worchesteru, 2 lžičky koření na žebra (nebo gril. koření), 1 lžička krémžské hořčice, 1-2 lžičky pepře, šťáva z 1 citronu, 5 drcených stroužků česneku, ( lžička soli- já nedávám, solím málo a koření je už obvykle slané taky) - množství je tak na 750-1 000g masa.

 
 

Váš příspěvek k tématu

Nakládání masa na gril

:-) ;) ;) ;) :-( :-)   text tučně text kurzívou podtržený text pěkný odkaz YouTube video   Přidat obrázky 



Nápověda 

Jak vložit obrázek Vkládání obrázků do příspěvku Klikněte na tlačítko Přidat obrázky a v dialogovém okně si ve svém počítači vyberte obrázek, který chcete poslat. Neměl by být příliš velký, neupravený obrázek z digitálního fotoaparátu se vám odeslat nepodaří. Do jednoho příspěvku můžete najednou odeslat až tři obrázky. Ke každému obrázku připište popis. Nezapomeňte také něco napsat do samotného příspěvku, jenom obrázky bez textu příspěvku odeslat nelze.

Jak vložit video Vkládání videa do příspěvku 1. Nejprve si zjistěte adresu videa 2. Tvar adresy videa pro YouTube je tento:http://www.youtube.com/watch?v=1aVLdeIKZuM 2. Adresu si zkopírujte např. pomocí Ctrl-C a vraťte se do Omlazení.cz 3. Nad formulářem (tím velkým bílým obdélníkem) pro psaní příspěvku klikněte na ikonu YouTube YouTube video a adresu videa vložte do okénka. 4. Kliknutím na OK se vám video vloží do příspěvku.

Jak vytvořit pěkný odkaz Vkládání pěkných odkazů 1. Zatím neklikejte na žádné tlačítko 2. Napište větu, která má obsahovat pěkný odkaz 3. Jděte na cílovou stránku a z adresního řádku prohlížeče si naberte (Ctrl-C) její adresu. 4. Vraťte se ke svému rozepsanému příspěvku a část věty, ze které se má stát odkaz, označte myší. 5. Teprve nyní klikněte na tlačítko pro vkládání pěkných odkazů: pěkný odkaz 6. Otevře se dialogové okénko - vložte do něj adresu cílové stránky (Ctrl-V). 7. Okénko zavřete a je to. 8. Nelekněte se toho dlouhého kódu, který se vám vložil do příspěvku. Poznámka Odkazy můžete také jednoduše napsat (stačí začít www…) a budou funkční (jen nebudu tak "pěkné"…)

Závazná pravidla Omlazení.cz

Pravidla Bazaru

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené