arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na petule246: nevím, nám to prostě nechutná, vůbec to nekupuju ani domů....

mám radši maso, který má svou osobitou chuť, stačí ho jen opepřit a potom osolit a přidat nějakou fajn omáčku vedle. Do oleje už nenakládám, bifteky olejem max. pokapu.

Reaguji na hyena 02:
Děkuji moc ! O víkendu ihned vyzkouším !

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Játra na grilu (vepřová)
Játra nakrájíme na plátky, a přes mikroténový sáček naklepeme paličkou na maso, naložíme na pár hodin do marinády:
6 lžic oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce krémžské hořčice, trochu pepře, 1-2 lžičky koření na steaky (Kotány).
Množství marinády je na cca 1/2kg jater.
Tohle jsem dělala včera návštěvě k večeři, a všichni moc chválili, játra jsou křehká a šťavnatá, akorát je třeba hlídat, je to dost rychle hotové.

arrow
profile_image
Lenushe
od 26. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem nedávno nakládala krkovičku a kuřecí prsa. Nechala jsem to 2 dny v následující marinádě: olej, sojová omáčka, grilovací koření, červená paprika, pepř, špetka soli a med. Všechno jsem dávala tak nějak od oka, ale aby v tom maso bylo ponořené.
Všichni mi to chválili, jak je to dobře naložené, takže spokojenost

arrow
profile_image
Muffi
od 3. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky mám nejradši krkovici, zůstane šťavnatá, dobré jsou ale i kuřecí kousky s kůží. Občas narazím v globusu na váleček, je to falešná vepřová panenka a to je taky vynikající maso na gril. Nakládám klasicky do oleje, cibule, česneku, někdy přidám kapku sojovky. Osvědčily se mi kupované marinády, takové ty tekuté v pytlíku, teď nevím, jak se jmenují. A zamilovali jsme se do grilované cukety. Musí být malá, rozpůlit na půl, posypat tu rozříznutou stranu grilovacím kořením a potřít olejem. Je to strašná dobrota.

arrow
profile_image
Kusovka
od 11. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

My grilujeme vepřové,kuřecí i ryby,zeleninu.Z vepřových nejčastěji kotletky,z kuřecích zase prsa a ryby nejčastěji pstruhy.Mě baví experimentovat,takže nakládám zrovna podle chuti.naposled jsem dělala kuřecí špíz-čerstvý rozmarýn a tymián,trochu bílého vína,olej,suš.zázvor a uležet přes noc.Napíchat s cibulí,paprikou,žampiony,bramborem a kdo má rád,tak i ananas.Já dělám,že naložím kuřecí i do druhé marinády,pikantnější,aby to bylo pestřejší a prostě lepšejší.Přílohy různé,např.opečené brambory,ale úplně nejlepší je chleba potřít směsí gril.koření a oleje a nechat opéct na grilu,nejlepší topinka jako příloha na světě!

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak taky přidám trochu do mlýna
osobně krkovičku taky moc nemusím ale pro přítele je to prostě nejlepší kus "flákoty" takže dělám vždy pro něj a pro sebe kuřecí či pečeni nebo kotletu.
Mám od kamaráda inprovizatéra marinádu s kterou se podělím.
Marináda je z oliv. oleje (jen malá lžička),rajč. protlak nebo kvalitní kečup, promačkaný česnek, hořčice, chilli nebo pálivá paprika, trocha bílého vína nebo černého piva. Poměry k množství masa a aby to mělo akorátní konzistenci. Maso je z téhle marinády štavnaté a díky malému množství oleje neprská na grilu jak už tu bylo psáno
Dám ještě jeden tip : minulý týden mi zbylo trocha omáčky na špagety (z Penny omáčka Arabiata ) tak sem do toho naložila maso a kupodivu...taky mňam !

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jinak na rybu nedávám skoro žádné koření, jen sůl, občas bazalku nebo česnek, dle mě ryba nepotřebuje dochucovadla... a nejlepší pro mě jsou makrely na česneku napíchnuté na "špejli " , které dělá můj přítel

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené