arrow
Neprodává v Bazaru

Výborná směs na chleba je i ta co se prodává, slunečnicový, vícezrný, kmínový, selský....na začátek a na vyzkoušení mohu doporučit.....

arrow
profile_image
Alal
od 31. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky co sem psát zajímavé recepty a tipy ? Mám pekárnu Moulinex a jsem spojojená , dřív jsem pekla normálně v troubě ale tohle je přece jenom jednodužší .

arrow
profile_image
januska
od 4. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

zyxel
recepty které jsou přiložené k pekárně nejsou přesné, podívej se na www.dama.cz
a tam máš spoustu receptů nejen na chleba ale i na rohlíky, buchty, knedlíky, pizzu atd. mám jich spoustu vyzkoušených a všechny se povedly, jsou tam i rady a postupy pro začátečnice, já mám pekárnu asi půl roku a už si to bez ní v kuchyni nedokážu představit, je to super pomocník

arrow
profile_image
adelka32
od 20. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

zyxel
ja zatim požívam jen ty směsi a chleba je vybornej.Neskoušela jsem zatim zadne recepty ale jen jednou sem tam delala kynutej knedlík a bylo to s kostky droždí a byl skvělej.Ty recepty jsou na dame.cz vyborne a ten kdnedlík jsem dělala s nej.Tak držim palce ,aby se ti povedly.

arrow
profile_image
sim007
od 14. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky holky,chtěla jsem se zeptat,kde kupujete ty mouky na pečení chleba a jaké to vlstně mouky jsou ?

Cituji tkanicka: opravdu chlebovou mouku

A kde jí kupuješ?

Cituji tkanicka: nám se vždycky propadl

Nám taky .

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Ilon: A kde jí kupuješ?

Chlebovou mouku tmavou mají v Kauflandu. I celozrnnou.

Cituji jaromira: Chlebovou mouku tmavou mají v Kauflandu. I celozrnnou.

Děkuji ! Já jsem chleba pekla 3x, z mouky (ne ze směsi) a ani jednou se mi zatím
nepovedl, 2x mi spadl a nebyl dobrý. Pekla jsem podle návodu u trouby, příště zkusím
dát na vaše rady - používala jsem čerstvé kvasnice, vyzkouším sušené a jiný recept.
Tak mi držte palce .

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

VIP

Vieruna - směsy tak drahé nejsou. Co jsem kupovala v Lidlu, tak směs vyšla na cca 35,- Kč a udělala jsem z toho dva velké chlebíky. Co se týče přidávání, tak dám vše, co je potřeba a po zvukovém signálu vložím rozinky, seminka, oříšky, atd. O zklápěcích hácích jsem neslyšela, ale asi to bude novinka. Mě spíš pekárna baví, že nemusím dělat těsto i na jiné věci, než na chleba,ale třeba na koláč. Vždycky mě boleli zápěstí z toho míchání. Takhle to tam jen naházím, dám program těsto a jdu od toho.
Jinak k těm směsím ještě - nemusíš jen kupovat směsy,ale dají se dělat chlebíky z mouky, vajiček, atd. Klasika, i když směsy jsou pohodlnější

no já mám pekárnu obyč z Globusu, ale fajn...jenže mě k ní dohnalo pečení bezlepkovýho chleba....kupovanej je šíleně drahej a chuťově nic moc. Takže si peču chlebík neustále ať už z kupované směsy, nebo si namíchám sama a ten rozdíl je neuvěřitelnej. Recepty na nějakej fajn bych sem dala, ale pro lidičky co nedodržují bezl.dietu jsou suroviny, nebo teda mouka pro nás bezlepkáře zbytečně drahá...Ale časem chci popřemýšlet ještě i nějaké vylepšené, kde by se třeba daly upéct i rohlíky....

arrow
profile_image
vieruna
od 9. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tyweee
díky za odpověď.Jo- jsou nějaké které po uhnětení testa hák sklopí nebo spíše vyklopí nahoru a pak pečou-četla jsem to na netu přímo u nějakého konkrétního typu, kde to zdůrazňovali, že chleba bude bez díry, a taky mají nějaké pekárny automatický dávkovač-že tam dáš ty rozinky atd. a sami se pak ve vhodnou dobu přidají, jen jsem teď nevěděla,. jestli to mají i ty ostatní ,akorát že to v popisu na netu nezmiňují nebo pokud to nemají tak jak to s tím přidáváním je. Tím pádem ale když máš ten časovač-že si nastavíš aby se začal chleba péct v 5 ráno-aby byl teda v 7 čerstvý a teplý, tak asi můžeš péct jen z toho, co se dává hned-aby jsi u toho nemusela stát a přidávat když nemáš ten automatický dávkovač, takže mi to přijde docela praktické...no zkusím se podívat na netu po nějakém takovém typu-jen jestli to nebude zas nějaká hodně drahá pekárna...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

VIP

Vieruna: ohledne toho, ze si nastavis delani a pečení na časnější hodinu, tak tam klidně naházej vše. Kolikrát tam dávám třeba i rozinky rovnou a pak se divím, proč na mě pípa Ohledně toho dávkování, či zaklápějící háky, tak možná to budou nějaké ty dražší.

arrow
Neprodává v Bazaru

My máme pekárnu ETA Sympatic (kupovaná před 4 roky), a protože jsem na mateřské (tudíž mám více času), tak jíme výhradně domácí chleba.
Vyzkoušela jsem hned ze začátku spoustu receptů a okruh se od té doby zúžil na cca 5 druhů chleba, především z domácího chlebového kvásku, který si stále udržuji. Výhoda kvásku je, že chleba je krásně vláčný a chuťově výborný a když je převážně z celozrnné žitné mouky, tak dlouho vydrží čerstvý... (teda u nás chleba nikdy dlouho nevydržel, protože se hned sní....... když přijedeme z dovolené a nestihnu druhý den upéct chleba, tak musíme koupit a ten je tak chuťově hrozný, že nám vydrží hooodně dlouho, než ho dáme na kompost... jsme už prostě rozmazlení ).
Máme rádi chleba celozrnný semínkový (len+sezam+slunečnice+ovesné vločky), jogurtový, pivní, bramborový, někdy upeču toustový (francouzský z bílé pšeničné mouky), když ho chci ještě v toustovači zapékat (ale toustovač má o 2 cm menší formát, takže chleba musím buď trochu okrájet anebo trčí po 2 stranách ven z toustovače... ).
Většinou se ty recepty skládají ze 70 % žitné mouky a jen 30 % pšeničné (čím více žita, tím lepší chuť a delší trvanlivost.... ale na druhou stranu zase není tolik nakynutý, protože žito nemá v sobě tolik lepku jako pšenice, která kyne nádherně). Např. kukuřičná mouka v sobě nemá žádný lepek, tudíž chleba z kukuřičné mouky je hotový beton, i přesto, že tam dám droždí... , tak to už nikdy více (chuťově sice ujde, ale na tu tvrdost si nikdy nezvyknu, když nemusím ... naštěstí nejsem celiak).
Když peču sladký mazanec a ten je jen z pšeničné mouky, tak je nakynutý až povrch, někdy téměř přetéká (po vyklopení vypadá, jako by měl "kuchařskou čepici", ale čepice byla jen párkrát).
Zkoušela jsem dělat párkrát bábovku, ale už nechci (bábovka ušlehaná v kuch. robotu je lepší, je nadýchanější díky tomu šlehání... kdežto bábovka v pekárně je jen umíchaná tím dolním hnětákem a prostě to není ono, i když chuť dobrá).
Jo, a několikrát jsem v tom dělala těsto na pizzu (a abych tu chlebovou formu pak nemusela umývat, tak jsem do formy po vyklopení těsta na pizzu dala rovnou ingredience na chleba a upekla v tom chleba... dobrá vychytávka... já totiž nerada umývám nádobí, na to máme myčku a forma na chleba se po upečení chleba nemyje... po odmočení se jen vytře do sucha papírovou kuch. utěrkou).

Neny
Napsalas to vyčerpávajícím způsobem, se vším souhlasím. Já také většinou používám různé směsi, většinou z Lidlu, jsou i s droždím, to mě vyhovuje. I tak tam ještě přidávám podle chuti třeba česnek, cibulku čerstvou i smaženou, vlašské ořechy(nasekané), škvarky, lněné semínko, lesknici, dýni, slunečnici, prostě co mě zrovna napadne, dám to hned na začátku. Na chleba jsme jen dva, peču 1 kg směsi na 3x, když je těsto tužší, není tak dobře nakynutý, při řidším se propadne, chce to trochu zkušenosti. Jo a přidávám pol. lžíci oleje, chleba je křehčí, vláčnější hned i déle vydrží(pokud ho nesníte na posezení). Peču každý druhý den, kupované pečivo už ani nechutná. Návštěvy se vrhnou na čerstvý chleba jen tak samotný, pak zobají zbytek bez pečiva, protože už nezbude. Ať ho upeču sebevíc

arrow
Neprodává v Bazaru

dnes, 11:39:32 - Připojeno během spojování:
Pomocníci v kuchyni a jejich praktické využití

Rád bych se s Vámi podělil o mé zkušenosti s kuchyňskými pomocníky a o recepty, jak je efektivně využít. (Tedy, pokud bude zájem.) Rád vařím, peču a smažím a mám zkušenosti i ze zahraničí... (Každý nějak relaxujeme, že?) Toto téma by mnělo zahrnout jak rady s pořízením nového pomocníka do kuchyně (spotřebič), tak jeho praktické využití (recepty, návody). Takže, máte li zájem o dané téma, tak neváhejte a pište!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené