arrow
profile_image
januska
od 4. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já jsem letos poprvé dělala vánočku, těsto mi namíchala a nakynula pekárna, pak už jsem jen upletla a krása, bez pekárny by se mi určitě tak nepovedla, teď na velikonoce chci zkusit věnec, tak doufám že to taky dobře dopadne

arrow
profile_image
sim007
od 14. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Chtěla jsem se zeptat,jak uchováváte,nebo v čem upečený chléb z pekárny.

arrow
Neprodává v Bazaru

Když je co uchovávat , tak v igelitce. Jinak starší chlebík před konzumací rozpékám v pekárně, nebo na grilu. A když je už fakt starej a ztvrdlej, tak ho rozpeču po obou stranách, pokladu eidamem, nivou, pokapu kečupem a posypu oregánem a opět ogriluju - vždy se sní do posledního drobku...

arrow
Neprodává v Bazaru

Tak já chodím na recepty do domácí pekárny na http://www.mimibazar.cz/recepty.php?id=30,jsou tam výborný recepty a ještě i komentáře holek, co je vyzkoušeli, tak jukněte

arrow
profile_image
roza
od 24. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

janulik
díky za tip, recepty se mi tam zamlouvají. Hned nějaký vyzkouším. Mám pekárnu teprve od pátku, tak jsem zatím zkoušela jen takový dva základní recepty a nejsem nijak nadšená. Chlebíky se sice povedly, ale zatím jsou moc typu veka.

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Myslíte, že by se dalo péct domácí pečivo i v normální elektrické troubě? Domácí pekárnu nemáme, ale pečivo bych si nejradši doma pekla Zkouším hubnout a není moc snadný sehnat kvalitní celozrnné pečivo. A nejenom to, chci jíst zdravěji, snažím se, a tak bych chtěla i zlepšit to pečivo

petulkaaa
Určitě to jde, míchat těsto můžeš v robotu, nechat nakynout na teple, nejvíc se mně osvědčilo péct v hranaté teflonové formě na biskupský chlebíček(nevysuší se, je to obdoba pečení v pekárně). Pekárna všechno dělá sama, šetří čas, ale jinak je to obdoba. Hlavně neuspěchat čas na kynutí.

arrow
Neprodává v Bazaru

Tak jsem si vyzkoušel v pekárně velikonoční mazanec. (V sobotu jsem vařil celej den - k obědu bazalkové pesto, pak mazanec, k večeři gyros a k nedělní snídani makovník...) Abych to neměl tak jednoduché, tak jsem jej zkusil v dietní verzi bez tuku a z čerstvých kvasnic - ale pěkně s rozinkami naloženými v rumu... Musím uznat, že se sušenými kvasnicemi je lepší pořízení... Pekl jsem v klasické troubě. Přikládám fotodokumentaci - na pilotní model docela dobrý, ne?

11042009261.jpg

11042009264.jpg

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji petulkaaa: Myslíte, že by se dalo péct domácí pečivo i v normální elektrické troubě?

Já umím pečivo i v mikrovlnce - tak proč ne v klasické troubě? Jen s tím těstem se mi nechce patlat v rukách - obyč. robot nezvládá a neobyč. robot je moc drahej... Slušnou pekárnu koupíš už za 1500,-, tak proč se trápit s těstem...

arrow
profile_image
Sofik
od 8. 5. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj holky.Mám hrozně jednoduchý recept na chleba.Ještě nikdy se mi nestalo,aby se chléb nepovedl a všem moc chutná.
305ml vody,2lžičky soli,1lžička cukru,450ghladké mouky,95g žitné chlebové mouky,1lžička sypkých kvasnic,2lžičky mletého kmínu.Úspěch zaručen!!!

arrow
profile_image
ŠARYSEK
od 5. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky Sofik tak jsem skusila ten tvůj chleba a byl fak dobrej.Tak až budeš mít zas nějakej tak pisni ráda skouším nové věci.
A swist to jsi šikula ten mazanec vypadá moc pěkně co já by dala zato kdyby ten můj taky něco někdy ukuchtil.

arrow
profile_image
roza
od 24. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji swist: Já jsem čerstvé kvasnice zavrhl z toho důvodu, že bylo nutné udělat tzv. kvásek, který ty kvasnice aktivuje.

já používám běžně čerstvé kvasnice, žádný kvásek jen je rozdrobím na dno. Chleba mám stejný jako když občas použiju sušené.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji roza: Chleba mám stejný jako když občas použiju sušené.

Naposledy jsem čerstvé kvasnice zkoušel na tom Velikonočním mazanci - rozdrobil jsem je jako Ty. Se sušenými by mi to "vyběhlo" víc... Možná je ale jen problém ve kvalitě kvasnic - schválně je zkusím příště koupit jinde..., a pak dám vědět...

Cituji roza: jen je rozdrobím na dno

Já dávám kvasnice vždy nahoru, že by byl problém zde? To také ještě zkusím...

arrow
profile_image
Sofik
od 8. 5. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ŠARYSEK
Ještě mám jeden,který peču,také není špatný.
310ml podmáslí,1lžíce octa,2lžíce oleje,1lžička cukru,2lžičky soli,2lžičky sušených kvasnic,380ml hladké mouky,120g žitné mouky,1lžička drceného kmínu.

arrow
profile_image
ABSA
od 22. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak já peču jen z kvásku a musím říct, že už nikdy jinak ...(tady jsem chtěla dát smajlíka, ale neprošlo mi to. hmmm)
prostě kvásek je super, vždycky si trošku nechám, schovám do ledničky a za den až dva vytáhnu a můžu pect znova. chlebík je mňam a z obchodu už mně taky nechutná, tak jak už jste tu psaly.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené