Reaguji na lentilkah:
Trochu bych měla strach, že ta Cola v momentě kdy začne vařit z toho hrnce uteče, ale myslím, že to budu muset vyzkoušet
Jinak marmeláda se na různé marinády na kuře používá docela často, řekla bych asi jako med.

arrow
profile_image
marilyn
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

URL tohle mi moc chutná

Já nejsem žádná extra kuchta, ale tohle zvládnu i já a je to mňamka jako blázen. Do skleněné zapékací misky (nebo i do menšího pekáčku) máslem vymažu dno, nakrájím syrové brambory na cca cm kolečka, těmi to dno pokryju, trochu pokmínuju, na brambory nakladu (čili 2.vrstva) anglickou slaninu, na ni (3.vrstva) cibuli, která je nakrájená na kroužky, asi by ale mohla být i nasekaná, poslední vrstvou jsou opět brambory na kolečka. Celé se to zalije smetanou na vaření a na vrch se posadí kuře (očištěné, rozčtvrcené). Kuře trochu osolím, pokmínuju a na jeho vrch dám kousek másla. Peče se v troubě na 170 stupňů, dokud není maso hotové, během pečení pak ty kousky kuřete ještě párkrát otočím, at je ok ze všech stran, brambory jelikož se tam dávají syrové se v pohodě za tu dobu udělají...

Cituji bedrunela: fuj, colou prznit kuře. Cola je sladká, nezdravá, odvápňuje kosti a v týhle tepelný podobě bych raději nechtěla vědět, co se v ní nalézá nového...

Prosim tě, nejsi trochu hysterická?
Možná by tě překvapilo, co všechno je v tom samotném kuřeti.
Předpokládám, že nekupuješ všechno BIO a nepěstuješ na vlastní zahrádce nehnojenou a pesticidy nepolíbenou zeleninu. A pečivo si děláš vlastní z geneticky nemodifikovaných surovin.

Mmch, chtěla bych vidět, kolik by těch kuřat na kole museli sníst, aby si tu cukrovku uhnali
Já to náhodou při nejbližší příležitosti zkusim. Škoda, že jsem dnes nakoupila maso na španěláky.

Já mám ráda kuře pečené pod nádivkou-klasickou velikonoční.
Naporcuju kuře, lehce okořením grilovacím kořením, lehce podliju a dám přiklopené péci. Po cca 30 minutách na něj navrším klasickou nádivku z housky namočené v mléce + rozšlehané žloutky, uzenéh, petrželku, sůl, pepř, muškát, a sněhu z bílků. Peču do zlatova dalších zhruba 30min.
Není to složité, ale chce to trochu cviku na tu nádivku a taky vychytat to, kolik štávy má být v pekáči v momentě, kdy se tam ta nádivka dává, hezky jí do sebe vcucne a má dobrou chuť. Když je šťávy málo, nádivka je suchá a ráda se připaluje, když je jí hodně, je nacucaná moc.

Cituji prskafka: chce to trochu cviku na tu nádivku a taky vychytat to, kolik štávy má být v pekáči v momentě, kdy se tam ta nádivka dává, hezky jí do sebe vcucne a má dobrou chuť.

Já to chci taky umět!! Miluju kuře s nádivkou, akorát mě se to právě nikdy nepovede tak aby ta nádivka byla jak píšeš

Na kolečka cibuli /pokrýt celé dno nádoby/na kolečka papriky /je jedno jakou barvu/na kolečka čabajku či jinou pikantní uzeninu,trochu oleje,omyté kuře /jakoukoliv část i klidně prso/ nejlepší jsou čtvrtky,dle chuti okořenit,zavřít nádobu či překrýt alobalem,nepodlévat žádnou vodou! dusit v troubě do měkka a pak odkryté ještě opéct do zlatova.
Kuře vyndám a do pekáče zamíchám vařenou rýži,která se pak podává k masu.

Cituji 1EPE: Miluju kuře s nádivkou

Kuře nadívám mletým masem v poměru 2:1 hovězí s vepřovým ale to jen když je kuře vykoštěné a dělám z něho roládu.

Reaguji na 1EPE:
Jen se neboj, mě stačí, když ho delší dobu nedělám, a hned vyjdu ze cviku.
Těžko se to popisuje, dělám to od oka, znáš to.
5-6 nakrájrných housek zvhlčím trochou mléka, vyždímu, přidám 5 žloutků, asi hrst pokrájenýho uzenýho (nejradši mám z uz. žebírek který před tím uvařím), petrželku, špetku mušk.oříšku nebo květu, pepř a je docela umění to osolit, protože pokaždý je to uzený jinak slaný...prostě od oka. A nakonec zlehka zamíchat sníh z bílků. Někdo dává česnek, já ne.

Do pekáče to dávám, když je kuře poloměké a je kolem něj tak přiměřeně tý štávy...no a to je to přiměřeně Kolik to sakra může být? Půl hrnku? Asi. Rozetřu nádivku a peču odklopené uprostřed trouby. Když to peču níž, je dole připečená, když výš, má z vrchu víc kůrku, to si každý chytí podle svý trouby. Ta moje peče mrcha vzadu víc, tak to ještě musím v půlce otáčet.

Reaguji na Laky:
No a to je ten problém...mě ho nikdo nevykostí na roládu a já to teda dělat nebudu! A to co se vejde klasicky do kuřete je množství nádivky kterou zdlábnu sama, a co ti moji chudáci?

Reaguji na 1EPE:

URL

asi tak vykoštěné

Cituji prskafka: Ta moje peče mrcha vzadu víc, tak to ještě musím v půlce otáčet.

Tak tohle zmáknu, to máme taky tak.

Cituji prskafka: 5-6 nakrájrných housek zvhlčím trochou mléka, vyždímu, přidám 5 žloutků, asi hrst pokrájenýho uzenýho (nejradši mám z uz. žebírek který před tím uvařím), petrželku, špetku mušk.oříšku nebo květu, pepř a je docela umění to osolit, protože pokaždý je to uzený jinak slaný...prostě od oka. A nakonec zlehka zamíchat sníh z bílků. Někdo dává česnek, já ne.

Tohle dělám na chlup stejně.

Cituji prskafka: Do pekáče to dávám, když je kuře poloměké a je kolem něj tak přiměřeně tý štávy...no a to je to přiměřeně Kolik to sakra může být? Půl hrnku? Asi. Rozetřu nádivku a peču odklopené uprostřed trouby. Když to peču níž, je dole připečená, když výš, má z vrchu víc kůrku, to si každý chytí podle svý trouby.

A tady jsem namydlená

Cituji Laky: Kuře nadívám mletým masem v poměru 2:1 hovězí s vepřovým ale to jen když je kuře vykoštěné a dělám z něho roládu.

To máš pak uvnitř sekanou? Dělám si srandu. Jak to mletý kořeníš?

Tos mi připomněla mojí oblíbenou roládu ála školka s br.kaší.
Vykostim kuře na plát, osolím, opepřím, potřu lehce pln.hořčicí, potřu 2 sraženými mích.vejci, položím párek, mrkvičku, trochu posypu ster.hráškem a zamotám. Miluju ten sos s br.kaší.

Mě právě nebaví kuře v celku plnit, tak dělám buď tohle, nebo jak jsem psala výš, abych tý nádivky měla víc.

Taky je dobrý kuře na česneku s angl.slaninou.

Cituji prskafka: roládu ála školka

Já nakoupím pár řízků, je jedno jestli prsní nebo stehenní a roládu dělám do srnčího hřbetu, žádný vykošťování, žádný plnění

Cituji 1EPE: A tady jsem namydlená

To vychytáš. Ještě se mi nestalo, že by se to nedalo jíst.
Já vždycky říkám, že to musím na poprvé zkazit, abych pak už věděla, jak to jídlo dělat.
Jako každoročně s bram.salátem.

Cituji prskafka: To máš pak uvnitř sekanou?

No jasan,že je to sekaná mě nádivka z mokré housky nejede
Jinak mleté kořením....sůl,pepř,majoránka,červená paprika a sušený česnek,zamíchám a nacpu do kuřete...dělám tak i sekanou normálně,žádné rohlíky v mléce a vejce do sekané nedávám,to ale vyžaduje kvalitní maso,aby to drželo pohromadě.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené