1. . .5678
arrow
profile_image
DanielaM
od 10. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Renataxyx:
hmm, to zní výborně určitě to zkusím

Jinak já moc vánoční cukroví nemusím. Jak si vzpomenu na vanilkové rohlíčky, linecké nebo medvědí tlapky, tak je mi lehce nevolno :-/ Jedno z mála cukroví, které doma děláme a které mi opravdu velmi chutná, jsou marokánky viz recept Fakt stojí za to! Jen se při skladování trochu lepí na sebe, tak je třeba jednotlivé vrstvy oddělit alobalem nebo pečícím papírem.

arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

my teda děláme marokánky trochu jinak - místo mléka dáváme šlehačku 33%, vůbec se nelepí a jsou výborné křupavé

arrow
profile_image
sunnymoon
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

PEPPARKAKOR - švédské perníčky (chutnají jinak než naše, chutnají mi víc)

2,5 dl hnědého cukru
0,75 dl světlého sirupu
0,75 dl vody
150 g margarínu
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého zázvoru
1 čajová lžička mletého hřebíčku
8 dl hladké mouky
1,5 čajové lžičky sody bicarbony

Smísíme v hrnci tmavý cukr, sirup, vodu a povaříme. Necháme ve směsi roztát margarín.
Přidáme koření. Směs necháme vychladnout bez míchání.
Pak vmícháme sodu a asi tak 6-7 dcl mouky. Zbytek mouky schováme na vypracování.
Těsto zabalíme do plastové folie a necháme ho odpočinout do dalšího dne.
Druhý den těsto prohněteme na pomoučeném stole se zbytkem mouky. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme formičkami perníčky. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v prostředku trouby 175 st.C, 8-10 min. Necháme vychladnout na plechu.

Cituji sunnymoon: 0,75 dl světlého sirupu

jaký sirup je na mysli v receptu?

Cituji sunnymoon: 150 g margarínu

zkoušela jsi to třeba s Herou? já nemám margarín ráda, nebo máslo?

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já objevila tohle,marcipán mám ráda,vyzkouším
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68231

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Luciene1: tak jsem to dneska vyzkoušela, zaujalo mě to, protože mamka má brambory moc ráda a všude byly samé recepty,kde se nějak slepovaly ty piškoty - tohle bylo jednodušší - ALE - jestli to budete některá zkoušet,doporučuju do té obalovačky mnohem méně cukru. Jsou příšerně přeslazený. Mamka teda říkala,že jsou moc dobrý, že to tak má být sladký,ale pro mě je to moc

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

vyzkoušela jsem nový recept na skandinávské skořicové esíčka. Mňam!

125 g másla ( já dala heru )
275 g moučkového cukru
3 vejce
1 lžička skořice ( já dala 2, miluju skořici )
1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
450 g hladké mouky

Máslo s cukrem ustřít do pěny, zašlehat vejce, přidat zbytek, na 30 minut odložit do chladničky ( nechala jsem přes noc )
Tvarují se válečky, z nich tvarují písmenka S. Obalují se syrové v cukru a skořici - já obalila jen ve skořici, přišlo mi to těsto sladké akorát.
Pečeme 7 minut na teplotu 200°C, na plech nedávat moc blízko k sobě, trochu nabudou.

arrow
profile_image
LeonaHav
od 17. 10. 2016
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahoj holky,

našla jsem super článek, kde se můžete inspirovat recepty na zdravé vánoční cukroví. Najdete ho tady - http://painandgain.cz/zdrave-vanocni-cukrovi-recep ty .. Mě osobně nejvíce zaujal ten poslední

arrow
profile_image
Roryss
od 25. 11. 2016
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Letos mám v plánu dělat nějaká fit cukroví pro mího chlapa, aby si ty vánoce taky užil když nejí sladký.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené