arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kuřecí prsa po čínsku s rýží

Ingredience (1 porce):
130 g kuřecích prsou - 559 kj; 30,3 B; 1,2 T; 0,5 S
polovina menší cibule (30 g) - 60 kj; 0,5 B; 0,1 T; 2,9 S
1 stroužek česneku (4 g) - 18 kj; 0,3 B; 0 T; 1,1 S
malá lžička olivového oleje (1 g) - 37 kj; 0 B; 1 T; 0 S
malá lžička sójové omáčky (1 g) - 6 kj; 0,2 B; 0 T; 0 S
sůl, koření na čínu (Avokádo), kari

60 g rýže natural (Lagris) - 1043 kj; 5,8 B; 2 T; 51,2 S
50 g mražené směsi 3 druhy zeleniny - kukuřice, mrkev, hrášek (Kaufland - Vita Star) - 111 kj; 1,8 B; 0,2 T; 3 S
25 g bílé papriky - 18 kj; 0,2 B; 0,1 T; 0,7 S
20 g pekingského zelí - 10 kj; 0,2 B; 0,1 T; 0,2 S

Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme (odstraníme bílé blanky atd.), nakrájíme na nudličky a osolíme. V misce je smícháme s olivovým olejem, sójovou omáčkou, stroužkem česneku, cibulí nakrájenou na plátky. Okořeníme směsí na čínu (podle chuti - je celkem pálivá) a přidáme ještě trošku kari. Přikryjeme a necháme marinovat alespoň hodinu v ledničce (lepší je nechat marinovat přes noc). Mezitím si připravíme rýži podle návodu a připravíme si zeleninu. Zmraženou směs předem připravíme v páře, papriku si nakrájíme na plátky. Po hodině vytáhneme maso z ledničky, na teflonové pánvi ho orestujeme (už bez tuku), přidáme zeleninu, podlejeme trochou vody a pár minut dusíme. Celou směs smícháme s rýží a můžeme podávat

Celkem: 1862 kj; 39 B; 5 T; 60 S

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak po slíbení receptu v potravinách vhodných k hubnutí vkládám recept. Nemám spočítané kJ, ani to nejde, protože to bude recept obecný, každý si pak může spočítat sám podle svého vlastního mussli.

Recept vychází z receptu na müssli tyčinky. Dám ho sem, i když není vůbec nízkokalorický. Ale jako malé zhřešení si myslím je přípustný. A ty tyčinky jsou opravdu neskutečně dobré
MÜSSLI TYČINKY
V hrnci rozpusťte 100 g másla, 50 g cukru a 3 lžíce medu. Pak přidejte 150 g ovesných vloček a dále co máte rádi a co vás napadne (rozinky, oříšky, mandle, kokos, sušené ovoce, slunečnicové semínko, lněné semínko, sezamové semínko, dýňové semínko atd.; já mám nejradši s brusinkama a mandlema). Zamíchejte a směs rozprostřete na plech na pečící papír. Peče se to 20-30 minut na 150 stupňů. Poznáte podle barvy. Nedoporučuju nechat péct až do hněda, je to pak moc suché. Záleží taky na typu trouby, my máme horkovzdušnou a často mi stačí péct jen 15 minut. Po upečení nechte ÚPLNĚ vychladnout a až pak krájejte.

Samy jistě vidíte, že podle té kopy másla a cukru to při hubnutí nejde ládovat každý den. A protože se mi taky to množství másla a cukru nelíbilo, upravila jsem si recept podle sebe, takže:

MÜSSLI
Míň másla (dávám tak 30 g, cukr není potřeba vůbec, med určitě, lehce osladí a hmotu spojí. Postup je úplně stejný. Protože je tam míň másla, po vychladnutí to na plechu nezůstane spojené, ale rozdrobené, takže máme müssli. Není tak hrudkovité jako z obchodu, ale to myslím není na škodu.

Dobrou chuť!

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

VYNIKAJÍCÍ ČERVENÉ ZELÍ

380 g červené zelí 509 kJ
51 g cibule 70 kJ
štáva z 1/2 pomeranče 118 kJ
lžice oleje 545 kJ
2 dc zeleninového vývaru
koření: sůl, mletá skořice, hřebíček

na olej dáme skořici a hřebíček, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a chvilku podusíme. nakrájíme si zelí, přidáme k cibulce, chvilku podusíme a postupně přídáváme vývar. nakonec přidáme štávu z pomeranče a dochutíme solí. (celkem se vaří asi 30 min, dokud zelí není měkké)

celkem: 1242 kJ, 2 porce.

výborné s kuřecími prsy nebo jiným dietním masem.

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Palačinky naslano se zeleninovou směsí

Ingredience - náplň (1 porce = náplň do 2 palačinek):
30 g sojové kostky (Bona Vita)
25 g mražené kukuřice (Vita Star)
100 g mražené směsi 3 druhy zeleniny (Vita Star)
25 g mražené brokolice (Nowaco)
50 g cibule
větší stroužek česneku (5 g)
lžička olivového oleje (3 g)
50 g rajského protlaku (Otma)
sůl, koření (např. na čínu + sladká paprika), zeleninový bujón (Natur - Vitana)

Postup:
Sojové kostky uvaříme podle návodu v zeleninovém bujónu (může být i kterýkoliv jiný). Uvařené necháme vychladnout. Směs mražené zeleniny vsypeme do větší mísy, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou (z rychlovarné konvice). Necháme asi pět minut pod pokličkou. Nakrájíme si cibuli a na lžičce olivového oleje orestujeme dozlatova. Přidáme sojové maso, okořeníme a ještě chvíli restujeme spolu s přecezenou zeleninou. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a rajský protlak. Trošku podlijeme vodou a asi minutu necháme podusit.

Celkem (1 porce náplně - bez palačinek!!): 1150 kj/20 B/5 T/35 S

Směs na palačinky každý dělá jinak, takže jsem ji tu nepsala. Já je dělám podle normálního receptu, jen vynechám cukr (kdo není zvyklý do směsi dávat špetku soli, tak ji přidejte)

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

TĚSTOVINY SE SOJOVÝM MASEM NA KARI

Ingredience (1 porce):
40 g těstovin (Panzani)- 608 kj/5 B/1 T/29 S
100 g mražené zeleniny s brokolicí - 200 kj/2 B/0,5 T/8 S
25 g sojových kostek (Bona Vita) - 295 kj/11,5 B/0,5 T/5 S
50 g Lučiny Jogurtiny - 452 kj/3,5 B/10 T/1,5 S
1/2 kostky zeleninového bujónu (Natur Vitana)
lžička olivového oleje
koření na čínu bez soli (Vitana), kari (Vitana), sůl
stroužek česneku
sójová omáčka

Postup:
Sojové kostky uvaříme v zeleninovém vývaru podle návodu. Vychladnuté je zakapeme sójovou omáčkou, přidáme prolisovaný stroužek česneku a kari koření, promícháme a necháme asi hodinu odstát (klidně i déle). Mezitím si uvaříme těstoviny. Asi 3 minuty před koncem doby vaření přidáme k těstovinám směs zeleniny. Na lžičce olivového oleje si orestujeme sojové maso. Přidáme těstoviny se zeleninou a posypeme kořením na čínu a kari, pokapeme zlehka sójovou omáčkou. Nakonec přidáme Jogurtinu a chvilku mícháme.

Celkem: 1555 kj/22 B/12 T/43,5 S (bez koření, bujónu, česneku, sojové omáčky a lžičky oliváče)

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

KRŮTÍ ZÁVITKY S KARAMELOVOU KAROTKOU
(Inspirace Apetit, výborná zásobárna zdravých a velmi chutných receptů )

Na závitky potřebujeme (dvě porce)
200 g krůtích prs naklepaných a osolených
50 g mozarella
100 g čerstvý špenát

Na krůtí maso poklademe mozarelu, špenát a zavineme do roličky. Osmahneme zprudka na lžičce oleje a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 20 minut. podléváme kuřecím bujonem.

Celkem: (na porci)
1 030kJ, B: 29,05g, S: 2,05g, T: 13,74g

karamelová karotka (dvě porce)
400 g mrkve
40 g másla
10 g cukru
thymian, citronová štáva

mrkev nakrájíje na stejně velké válečky, dáme do hluboké pánve, zalijeme 150 ml vody a přidáme cukr s máslem. zakryjeme pokličkou, kterou až se voda začne vařit odkryjeme. počkáme až se většina vody vypaří, odstavíme a přidáme citron s thymiánem.

originální recept najdete zde

Celkem: (na porci)
710 kJ, B: 2,90g, S: 22,58g, T: 8,40g

já jsem ještě přidala bramborou kaši (může být i brokolicová) a měla jsem fantastický nedělní oběd.

Brokolice zapečená se sýrem..

400g brokolice,1cibule,100g prsíček,1 vejce,1/dl mléka,30g tvrdý sýr
30%,pepř,pažitka,jednodruhový olej na vymazání zapékací misky,sůl..

Brokolici uvařím v posolené vodě,nechám okapat a posekám.Přidám
cibuli nadrobno,prsíčka předem nakrájené a orestované na teflonce a
pažitku,vše na drobno.Promíchám a dám do zapékací misky.Pár minut
zapékám,pak to zaleju opepřeným vajíčkem rozkvedlaným v mléce a
dopeču.Nakonec zasypu sýrem a nechám zezlátnout.4 porce..KJ na 1 porci-1126...B 22...T 13,1...S 15,8.

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zelenina s tofu po italsku

Ingredience:

60 g česnekového tofu (Sunfood) - 283 kj/9,3 B/1,5 T/4,1 S
100 g zeleninové směsi (mrkev + kukuřice + hrášek + paprika) - 219 kj/2,3 B/0,6 T/10,2 S
100 g krájených rajčat v plechovce (Giana) - 214 kj/0,7 B/1 T/5,8 S
sůl, bazalka

příloha:
2 plátky žitného knäckebrotu = 20 g (Clever) - 265 kj/2,2 B/0,3 T/12,6 S
50 g tvarohové pomazánky (250 g odtučněného tvarohu, 10 g česneku, sůl, sladká paprika) - 167 kj/5,6 B/0,1 T/4,7 S
70 g salátové okurky - 49 kj/0,5 B/0,1 T/1,8 S
35 g ředkviček - 28 kj/0,4 B/0 T/1,3 S

Postup:
Tofu nakrájíme na kostičky, na pánvičce smícháme se zmraženou zeleninou a s krájenými rajčaty. Posolíme a okořeníme bazalkou. Chvilku necháme podusit v rajčatové šťávě a je hotovo Podáváme s nakrájenou zeleninou a knäckebroty s tvarohovou pomazánkou.

Celkem: 1225 kj/21 B/3,6 T/40,5 S

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak já přihodím svůj oblíbený recept na krabí salát.

1 balíček krabích tyčinek (200g)
70g bílého jogurtu
50 g strouhaného sýra
50 g pórku
pepř, sůl, citron

Krabí tyčinky rozkrájíme nadrobno, přidáme nasekaný pórek a nastrouhaný tvrdý sýr.

Krabí tyčinky a pórek zamícháme, přidáme strouhaný sýr a jogurt. Salát dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronu. Všechno pořádně promícháme a je hotovo.

Kalorická hodnota: 1 893kJ bílkoviny: 34,57g sacharidy: 26,02g tuky: 23,60g

Já sem použila bílý jogurt Zott a 45% sýr (protože light sem neměla
Salát vystačí na 2 porce, teda pokud nejste žrouti jako já a nesníte ho na posezení

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

CHREST S TVAROHOVÝM DIPEM

250 g chřestu
200 g tvaroh
50 g majoneza light
100 g nakadana okurka
bylinky

Chřest dáme vařit nad páru a mezitím si připravíme dip. Okurky a bylinky nakrájíme na drobno a smícháme s tvarohem a majonézou. můžeme přidat i lžičku mléka, pokud se nám dip zdá moc tuhý.

Celkem 2 porce: 2 041kJ, B 44,59g, S 25,60g, T 23,55g

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

DIETNÍ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

400 g květáku
40 g šunky
1 lžička oliv. oleje (5 ml)
koření: sůl, koreandr

Postup: Květák omyjeme a vaříme do měkka, slejeme část vody, rozmixujeme na jemnou krémovou polévku a dochutíme. šunku si nakrájíme na čtverečky, zalijeme květákovou polévkou a ozdobíme lžičkou oleje a trochou zeleného (pažitka, petrželka).

Celkem: 917 kJ, B 16.8 g, S 18 g, T 9 g

arrow
profile_image
Gaia
od 11. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

SICILSKÉ BRAMBORY ZAPEČENÉ S RAJČATY
Tohle je mé mé oblíbené jídlo vhodné na prasátkovej den (s parmazánem), ale jde to jíst i "normálně" Tohle množství jsem dělala nedávno na jednu takovou sobotu alá čuníci, kdy přišlo i pár kamarádů a zapečené brambory posloužily jako příloha k stejkům.
cca 900g brambor
2 konzervy loupaných rajčat (mohou být i čerstvá asi 600g, ale nechtěly se mi krájet
plná hrst čerstvé sekané bazalky
čerstvý (pokud možno) rozmarýn, posekaný na malé kousky (lžíce)
3 dílky česneku, rozmačkaného s pidi troškou soli a 3 lžícemi panenského olivového oleje
sýr parmazán (mozzarella pokud parmazán nejíte) - ten ale pouze v případě, že nechcete mít dietnější jídlo, do hodnot uvedu tedy nízkokalorickou verzi.

Brambory pokrájíme na kolečka silná asi 5mm a od bodu varu vaříme cca 10-15min tak, aby středové srdíčko brambor bylo pokud možno tvrdší než okraje (řídíme se skusem). Brambory scedíme, do zapékací mísy klademe jednu vrstvu brambor, na ni navršíme rajčata, bazalku, rozmarýn a česnek (na něj přijde parmazán - výborné, případně mozzarella nakrájená na kousky). Stejnou vrstvu ještě jednou opakujeme (pokud máte menší mísu, tak budou vrstvy 3). Dáme do nahřáté trouby a zapékáme 20-30minut. Jíme samostatně nebo jako přílohu k masu (jídlo je pak vydatné).
Verze: Můžete přidat např. nakrájenou papriku (zelená, červená nebo oba druhy), cuketu nebo čili papričky, pokud preferujete ostřejší jídla. Případně zalít smetanou nebo vejcem, ale to je zbytečné.
Tohle množsví brambor bylo pro 6 osob (4 pořádní hladovci)

Celkem bez sýru dietnější verze, s čerstvými rajčaty:
6porcí 2 porce
kJ 3291 kJ1097
B 22 B 7,3
S 177 S 59
T 3,6 T 1,2

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

JARNÍ SALÁT

1 hlávkový salát (100 g = 75 kJ)
1 vejce (340 kJ)
20 g parmezánu (323 kJ)
1 plátek tmavého chleba (50 g = 561 kJ)
dressing
lžíčka medu (100 kJ)
citronová štáva
10 ml olivový olej (388 kJ)
sůl, pepř, bylinky

postup
salát omyjeme, usušíme a natrháme na větší kusy. Smícháním příslušných surovin připravíme dressing a vmícháme do salátu. a necháme odpočinout. mezitím si připravíme ztracené vejce: do pánve nalijeme vodu, ocet a sůl, opatrně rozklepneme vejce a chvilku
počkáme až se bílek srazí. pak vejce opatrně otočíme. nakonec celé vejce vložíme do misky se studenou vodou. chleba opečeme na sucho v toustovači a nakrájíme na čtverečky. parmezán si škrabkou naškrábeme a přimícháme do salátu, přidáme chleba a nahoru vejce.

Celkem: 1 687kJ B: 21,70g S: 28,90g T: 22,16g

arrow
profile_image
hannnah
od 6. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky, takovej blbej dotaz - jak připravujete čerstvý špenát? Někdo říká dusit, někdo spařit a rychle zchladit studenou vodou, někdo jen vařit v osolené vodě......nemám s ním absolutně žádnou zkušenost A kdybyste měla některá z vás receptík s kuřecím masem a čerstvým špenátem, tak za něj budu moc ráda Moc díky

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

hannnah
já spařim a rychle zchladim studenou vodou a pak pokračuju ve vaření, např. použiju jako nápln do masových rolád, do listového těsta apod. ale můžeš použít syrové špenátové listy jako salát.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené