arrow
profile_image
ewlinne
od 19. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, mám jeden hodně nepříjemný problém, co mi komplikuje život už několik let Proto přivítám jakékoliv rady, zkušenosti atd., protože už jsem vyzkoušela hodně a téměř bez úspěchu. Moje potíže začínaly nenápadně, občas mi bylo trochu špatně po jídle nic víc. Jenže postupem času se začaly zhoršovat a hodně mě i omezují. Ráno vstanu a je to docela v pohodě, dám si snídani a po chvilce už citím, že se mi nafoukne břicho, po obědě je to ještě víc a večer než usnu už mám pocit, že prasknu Přitom chodím pravidelně na wc každý den.K tomu nepříjemné škrouchání ve střevech, často průjmy. Trpím tím už každý den, odhodlala jsem se na několik vyšetření, ale objevila se jen alergie na mléko a nic jiného. To jsem téměř vypustila z jídelníčku. Zkoušela jsem i různá probiotika, černé uhlí, ale pomohly jen na chvilku a pak se to nadýmání ještě zhoršilo Každou půlhodinu odbíhám na wc, jde to ven ale střeva se nafukují stále a pořád dokola. Naštěstí jsou moji blízcí chápající, ale když jsem někde venku, jsem z toho docela ve stresu. Dá se s tím žít, ale denodenně už je to moc a vůbec už nevím, co zkusit, protože jsem už asi vyčerpala všechny možnostiTaké jsem hodně omezila jídlo, strašně mi padají vlasy, cítím se unavená. Budu ráda za cokoli, co zkusit, co by mohlo pomoci. Klidně i do SZ. Děkuji

arrow
profile_image
tinuss
od 28. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Napsala jsem ti SZ:-)

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

A jaká vyšetření jsi už podstoupila?

arrow
profile_image
Ar_
od 17. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, slyšela jsi o dietě GAPS? http://zivakultura.cz/zakladni-informace/
Pak možná zkusit homeopatii nebo tradiční čínskou medicínu,ale myslím, že GAPS by měl zabrat

arrow
profile_image
Amanita
od 27. 6. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hádám, že nemáš alergii na mléko, ta je v dospělosti vzácná, měla bys ji už jako dítě a projevovala by se spíš kopřivkou apod, ale asi máš laktózovou intoleranci. Každopádně měla bys mléko vypustit úplně. Můžeš jíst neomezeně tvrdé sýry, v omezeném množství (ne víc jak 2dcl) kefíry, jogurty. Určitě by se hodila kolonoskopie, nevím, jestli jsi ji podstoupila. Pokud to i přesto nepomůže a problémy budou trvat nadále, na kolonoskopii na nic nepřijdou, mohlo by se jednat o syndrom dráždivého tračníku. Je to rozšířené onemocnění v dnešní době, v podstatě psychického rázu, kdy střevům v reálu nic není, přesto dělají problémy. Není to vůbec nebezpečné, ale samozřejmě to obtěžuje. Strašně důležité je nehltat, jíst drobná sousta a pořádně je pokousat, jinak se nadýmání nezbavíš. Jíst v klidu a pravidelně, žádné přecpávání. Léčbou jsou zde, krom prostředků k zastavení průjmu (Imodium, černé uhlí) a léků na zmírnění křečí v břiše, antidepresiva, ale mnohdy stačí zvolnit životní styl, myslet i na odpočinek, zajímat se o to, co jíš a jak jíš - ne ve spěchu.
Jinak zkus vypozorovat, která strava ti nedělá dobře. Já mám syndrom dráždivého tračníku taky, ale nikdy jsem se neléčila léky, stačilo upravit režim. Pokud nezažiji žádný extrémní stres a starám se o sebe, problémy nemám. Vím, že mi nedělá příliš dobře syrová zelenina (paprika, cibule, česnek, zelí), ovoce (hrušky, jablka), pivo, pečivo z bílé mouky. Také žvýkání žvýkaček přispívá k nadýmání. Tak se tyto potraviny snažím jíst omezeně nebo v případech, kdy vím, že následné problémy nebudou zas tak vadit.

arrow
profile_image
Pavla Bellis
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nejlepší je vynechat cokoliv průmyslově vyráběné a začít si jídlo připravovat z čerstvých surovin, bez bílé mouky a bílého cukru, hodně zeleniny a ovoce, ryby a případně drůbež a pít kvalitu - bylinky, zelený čaj, rooibos a další nečaje. Můžes zkusit třeba den nebo dva odlehčení - hlavně hodně pít, dělat si smoothies, minimum pevného. A pak sledovat reakce na různé jídlo.
Bohužel dnešní "potraviny" jsou fakt problém a můžou za spoustu zdravotních komplikací. Neobsahují to, co potřebujeme a na druhé straně obsahují věci, které naše tělo neumí dobře zpracovat nebo jsou agresivní. Třeba lepek je velký problém, nejde jen o celiakii ale i o alergii na lepek.
Naše střeva jsou hodně o tom, co je osídluje - všechny ty mikroorganismy se starají o jejich dobré fungování, bez nich tělo ani nedokáže vstřebat spoustu látek. Probiotika sama o sobě nemají vliv, ty bakterie potřebují vhodné podmínky - ty zajistíme zase jen tou vhodnou stravou.
Osobně si myslím, že to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat, je vrátit se zpátky k přírodě a jíst hodnotné jídlo. Byl to taky jeden z důvodů, proč jsme si založily blog. Protože styl života, do kterého nás dnešní svět tlačí, je cesta do pekla.

arrow
profile_image
Pavla Bellis
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

jinak ještě k mléku - doktoři určitě musí být konkrétnější a říct, s čím přesně má tělo problémy. Pokud je to laktoza, fermentované věci jsou pro valnou většinu bezproblémové, protože si laktozu "sezřaly" bakterie. U mléčné bílkoviny je problém, protože právě bílkovina je tím, co tvoří tu hmotu.
Nemocí postihujících střeva je hodně a hlavně přibývají ty autoimunitního charakteru - stres to zhorší nebo třeba i vyvolá, ale základní příčina je zase v tom, že nám v těle něco nefunguje dobře a/nebo ho "dusíme" tím, jak žijeme.

Reaguji na ewlinne:
Vypadá to na alergii. Měla by jsi podstoupit vyšetření, která potravina ti takto znepříjemňuje život. Vypadá to na lepek.

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na ewlinne:
nechápu, proč takovéhle problémy řešíš až po x letech. Pokud mám nějaký zdravotní problém, tak letím k doktorovi.
Mám podobný problém:
Na jaře mi začalo být hodně špatně po snídani (jogurt, pečivo se sýrem), v podstatě jsem snídani nemohla ani dojíst, musela jsem si jít lehnout, byla jsem nafouklá, měla jsem křeče, popř. jsem hned letěla na záchod. Bylo mi na zvracení, průjem. V průběhu dne se to opakovalo, někdy jsem nebyla schopná pozřít žádné jídlo, jak jsem byla nafouklá a bylo mi zle. Pořád jsem to přisuzovala buď vínu, které piju ráda a občas si dám i trošku víc nebo špatnému jídlu, co jsem mohla někde sníst.
Na dovolené ale zázrakem žádné problémy, což mě donutilo přemýšlet, co jsem jedla jinak než doma. Svěřila jsem se sousedce, co má alergii na lepek a ta mi řekla, že měla stejné zažívací problémy. Vynechala jsem na týden totálně lepek a nechala jsem si udělat testy na alergii. Lepek mi vyšel negativně, ale bílkovina kravského mléka pozitivně. Ale pozor na ten lepek, protože až 10% lidí má lepek negativní a přesto jsou na něj alergičtí. Lepší než krevní testy jsou vyšetření střeva.
Takže jsem vynechala vše mléčné. Po pár dnech jsem zjistila, že spíš mám intoleranci laktozy, protože tvrdé, vyzrálé sýry, tučné smetany a pod. mi nedělají problém, jogurty, mléko a nízkotučné mléčné věci do sebe nedostanu. Navíc se při nesnášenlivosti laktozy doporučuje i vynechat lepek, což se v nějaké míře snažím a opravdu je to lepší.
Nejsem vůbec nafouklá, je mi dobře, zmizeli bolesti hlavy, nesnesitelná únava, nájezdy na záchod a pod.
Ještě mě čeká kolonoskopie a jsem objednaná na alergologii, kde by mi měli více poradit než mudr., která mi jen řekla, ať vynechám cokoliv, kde se může objevit známka mléka.
Doporučují se jíst probiotika na úpravu střev a viděla jsem i nějaké léky, které se vezmou před tím, než člověk sní něco s laktozou a ty léky pomůžou lépe tu laktozu vstřebat.

arrow
profile_image
Falcon
od 8. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

promiň, ale seš hloupá, že to řešíš až po několika letech a ještě k tomu na omlazení, zajdi si normálně na gastro, tam to vyřeší, co ti je, dají ti prášky nebo ti poradí, píšeš, žes absolvovala už nějaké testy, ale nepíšeš jaké? nejsem doktor, nicméně s trávicím ústrojím se už šest let léčím, takže o tom vím svoje, zřejmě tě nemine kolonoskopie, ale není to nic strašného, jak se všude povídá, navíc jsem všude zažila, že dávají oblbováky (po kterých si nic nepamatuješ - analgosedaci) nebo rovnou i narkozu...z tvého popisu mi to docela sedí na ulcerozní kolitidu, mohl by to být třeba i Crohn nebo prostě nějaké jiné IBD nebo třeba celiakie...čímž tě nechci strašit, ale u jakékoli nemoci, čím dříve to začneš řešit tím lépe pro tebe...dostaneš prášky a bude to ok, jestli to ale budeš do nekonečna prodlužovat, třeba se nevyhneš operaci...

arrow
profile_image
Étoile mojeid
od 2. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Mám několik kolegyň, kterým se až v dospělosti rozvinuly potravinové alergie - jedna má lepek, druhá laktózu, třetí mléčnou bílkovinu a vajíčka. Nikdy s tím problémy neměly a teď to mají jako ty, když náhodou dietu poruší.
Pokud máš zjištěnou alergii na mléko, tak záleží, jestli je to na mléčný cukr - laktózu, tam opravdu pomůže vyloučení mléka a mléčných výrobků.
Horší by byla mléčná bílkovina (bílkovina kravského mléka, zkratka BKM), ta je totiž úplně ve všem (ale překvapivě není třeba v kysaných mléčných výrobcích a jogurtech). Alergii na ni měl můj syn jako miminko, takže jsem při kojení musela sledovat, co jím, aby tam bílkovina nebyla. Bylo to poměrně náročný, protože je třeba i v rajčatový polívce (bez smetany). Zkus si o tom něco najít.

arrow
profile_image
ewlinne
od 19. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Moňas: Vyšetření žaludku, střev, ultrazvuk. Vše bez problémů, víc už se prý udělat nedá

arrow
profile_image
ewlinne
od 19. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ar_: Neslyšela a moc děkuji za odkaz , teď o víkendu to pročtu. Možná by to chtělo spíš změnit celkově stravování než do sebe pořád něco cpát a bez efektu.

arrow
profile_image
Pavla Bellis
od 18. 8. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

bilkovina v jogurtu je, je tam minimum laktozy - je to daný procesem fermentace.
Problém je že u velký spousty trávicích problémů se to přičte buď psychice anebo autoimunitním nemocem, případně alergiím. U autoimunity a psychiky nepomůžou s příčinou, maximálně dají něco na zmírnění projevů, u psychiky něco na uklidnění. U potravinových alergií není způsob, jak to analyzovat, až na výjimky - člověk musí sám zjišťovat, v čem je problém. Na vyšetření to chce, aby se vyloučily nejhorší možnosti a pak zavést zdravý režim. A že se někomu k doktorovi nechce, no, upřímně, dost to chápu, protože s nima je to často boj bez výsledků, ale je potřeba vyloučit ty nejhorší diagnózy. A pak už se jen starat o svoje tělo.

arrow
profile_image
ewlinne
od 19. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Amanita: Hádám, že nemáš alergii na mléko, ta je v dospělosti vzácná, měla bys ji už jako dítě a projevovala by se spíš kopřivkou apod, ale asi máš laktózovou intoleranci.

Mám právě prý přímo alergii na mléko, ještě se na to zeptám ale dr. mi řekla pouze, že mám vynechat vše kde je mléko. Laktóza by mi vadit neměla. Mléko už jsem právě v posledních měsících úplně vypustila, žádné jogurty, kefíry, omáčky atd. Tím že jsem to omezila, jsem myslela právě to, že jím sýry ale jen tvrdé. Na kolono jsem už také byla a vše v pořádku. Ten dráždivý tračník je ale ze stresu nebo ne? Taky by to byla jedna z možností. A to se nijak nezjistí? A děkuju

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené