arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj, zajímalo by mě, jestli je ocet nějaký způsobem pro naše tělo prospěšný,četla jsem, že prospívá jablečný, ale co obyčejný ocet? Je zdravý nebo ne?děkuji za vaše reakce..

arrow
profile_image
Beautynka
od 15. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ahoj já myslim, že octem nemůžeš nic zkazit.Záleží na tom v jaké míře ho používáš.Já ¨spíš jen tak do salátů a na dochucení. Jinak ten jablečný ocet by měl být dobrý na hubnutí.Nevim jestli zrychluje organismus, nebo potlačuje chtě?

Ne, do zdravého jídelníčku kvasný ocet nepatří. Pokud potřebuješ kyselou chuť k životu, používej citron a nebo fermentovaný Umeocet. Vyrábí se fermentací čínských hrušek umeboši a je solený mořskou vodou.

arrow
profile_image
Antonie
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Dainty: Ne, do zdravého jídelníčku kvasný ocet nepatří

Nemůžu souhlasit.
http://www.novinky.cz/zena/styl/118955-ocet-nejen- pro-chut-ale-i-pro-zdravi.html

Jsem mimo, napsala jsem to blbě a omlouvám se. Kvasný ocet ano, ale ne ocet vyráběný destilací jako většina průmyslově vyráběných octů k dostání v běžných supermarketech. Viděla jsem před očima tu zrůdnost na pětikačku z alberta. To snad jen do máchání prádla....

arrow
profile_image
Antonie
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Dainty: To snad jen do máchání prádla...

Asi tak. A pak docela dobře odstraní vodní kámen.

arrow
profile_image
Cybele
od 10. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Myslím si, že ocet je relativně prospěšný (určitě ne nezdravý, je-li kvalitní), ale máš-li na mysli nadměrnou konzumaci octu - žádné (dietní) zázraky nedělá, ač to jisté hvězdy propagují. Myslím, že množství v salátu apod. je dostačující...

arrow
profile_image
Lindin
od 4. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Dainty: Ne, do zdravého jídelníčku kvasný ocet nepatří

já souhlasím - obecně kyselá strava organismu neprospívá, kromě klasického překyselení žaludku se už léta s překyselením organismu spojuje začátek rakovinného bujení. Dále např. candida apod. Naopak prospěšný může být jako oplach na vlasy. Opravdu ale jen zevně, jinak bych se snažila konzumaci kyselého stáhnout na minimum, a když už si nemůžeš pomoct, tak alespoň hned kompenzovat něčím zásaditým.

arrow
profile_image
Chudobka
od 6. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Trochu jsem si zagooglovala a našla jsem docela hezké články ( http://www.vegetarian.cz/serial/ocet/ocet2.html ) na tohle téma. Jinak souhlasím, že obyčejný destilovaný ocet je dobrý leda tak na úklid (na to je ale výborný) a na konzumaci je lepší ten kvasný (jablečný apod.)

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Díky všem za rady

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené