arrow
profile_image
Daduli3
od 19. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj
Potřebuji poradit. Mamka dělala pečený čaj, cca před třemi týdny, jenže teď je na něm vidět plíseň. Ne na víčku, ale nahoře na tom ovoci.
Nevíte čím to je? Dá se to ještě nějak zachránit nebo se musí všechny sklenice vyhodit?

Všechny, kde ta plíseň je se musí vyhodit. Plíseň prorůstá. Pravděpodobně je to tím, že sklenice nebyly dostatečně utěsněné...

arrow
profile_image
Daduli3
od 19. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Fakt se musí vyhodit? Nešlo by to ještě převařit a znovu dát do sklenic?

arrow
profile_image
radana
od 14. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

77

Určitě bych to vyhodila. Plíseň je všude. Je to škoda,měli jste s tím práci,ale zdraví je přednější.

Reaguji na Daduli3: Ne,vyhoď to.

arrow
profile_image
werunka14
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Daduli3: to určitě nee, bohužel, plíseň už je vždy jen viditelný projev toho, že je něco uvnitř špatně, takže by vám z toho pak nemuselo být nejlíp...

arrow
profile_image
Daduli3
od 19. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Je to fakt škoda no Kdyby to udělalo jen pár sklenic, ale jsou to všechny. Umyté byly dobře, i vysušené, tak nevím.

Každopádně děkuji za příspěvky, příště se snad povede.

arrow
profile_image
Enelya
od 8. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Třeba jste to v troubě pekly krátce.. Mě se tohle stalo, taky všechny sklenice chytla plíseň a říkám si, jestli to právě nebylo krátkou dobou pečení...

arrow
profile_image
Daduli3
od 19. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky jsem to mamce říkala, ale ona, že prý to dělala jak to bylo v receptu.. Tak když to tam tak bylo.. Nevím no

arrow
profile_image
radana
od 14. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

77

Cituji Daduli3: Taky jsem to mamce říkala, ale ona, že prý to dělala jak to bylo v receptu.. Tak když to tam tak bylo.. Nevím no

Ono taky záleží na troubě.Každý máme troubu jinou a doba pečení se trošku může lišit.

arrow
profile_image
Daduli3
od 19. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já vím no. Nebo mě napadly jahody, co vím, tak ty jsou hodně náchylné na plísně a ve sklenicích jich je požehnaně.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Daduli3: Nebo mě napadly jahody, co vím, tak ty jsou hodně náchylné na plísně a ve sklenicích jich je požehnaně.

Stačí špatně umyté jahody a je po "kompotu"
Tak to všechno vyhoďte a příště zkuste menší množství,aby nebyla taková škoda.

Nevím jesli by to přežil ten čaj, ale my doma ještě všechno sterilujem, u toho co se moc nekazí (třeba džemy) jenom přivedeme vodu k varu, vyndáme a otočíme dnem vzhůru. I když objevíme nějakou sklenici po deseti letech, je bez plísně (ale nikdy jsem ji neochutnala).

arrow
profile_image
terinka1989
od 12. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vyhodit! To známé úsloví babiček "Však to okrojíme a sníme" je prostě hrozně špatný názor. I když máte nahnilé jablko a plíseň je na jeho části, v buňkách už je rozlezlá téměř všude. To samé ta mrkev i cokoliv jiného....prostě, jak je něco nahnilé, je potřeba to určitě vyhodit celé!

arrow
profile_image
Enelya
od 8. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na terinka1989: Bohužel, dědu jsem o tom nikdy nepřesvědčila.. Vždy mi řekne

Cituji terinka1989: "Však to okrojíme a sníme"

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené