arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji ivise: poraďte nějaké chutné omáčky

Tak třeba tahle:
Ve smetaně rozkvrdlat vejce, přidat sůl, pepř, oregano, muškátový oříšek a česnek.
Většinou jí dělám k těstovinám a ještě přidám orestovanou cibulku a šunku.

arrow
profile_image
ivise
od 8. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ještě dám tip na výborný salát z červené řepy, ten se tedy nevaří, ale rychlé jídlo je to taky Potřebujete k tomu jedno balení červené řepy (nejlépe té nastrouhané), sojový granulát, cibuli, majolku nebo bílý jogurt, sůl popř. jiné ochucovadlo. Uvaří se sojový granulát, slije se z něj voda, nechá se vychladnout a pak se to smíchá s červenou řepou bez nálevu, přidá se nakrájená cibulka, majolka nebo jogurt,sůl a nechá se vychladnout v ledničce. Je to dobrota!

arrow
profile_image
Agigue
od 1. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já si úplně zamilovala tohle: krabí tyčinky nakrájet na kolečka, hodit na pánev s máslem a pepřem a solí, nechat chvíli osmahnout, mezitím dát do mikrovlnky rozmrazit zeleninu (ve skleněné misce, okořenit vegetou, na vrch zas kousek másla, cca 10min) a dát na chvilku povařit takové ty čínské polévkové nudle (to je tak na dvě tři minuty) mezitím se nám smaží krabí tyčinky, přidáme k nim když jsou už skoro usmažené namačkaný česnek, rozmrazenou zeleninu a nudličky, chvilku vše osmahneme a můžeme podávat. Výhodou je že můžeme dát prakticky jakékoli koření, jakoukoli zeleninu - mě nejvíc chutná královská od novaca a je to syté a rychlé (tak 15-20 minut)

arrow
profile_image
Pollinko
od 23. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji PardGalen: Vařená rýže s vařenou zeleninou. Pokud se použije mražená je to hotové asi za patnáct minut. Ale netuším jestli by to někomu chutnalo.

Doporučuju lilek - podusit na pánvi s cibulkou, okořenit jako maso, k tomu rýži - mňamkaaaa

arrow
profile_image
Pollinko
od 23. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zapečené brambory - brambory nakrájíme na kolečka nebo prostě na malé části, jak kdo chce, dáme péct, ke konci pečení posypeme sýrem - výborná je mozarella, hermelín, já dávám i balkánský a nemusím už solit, přidáme třeba šunku nebo párek, rajčata, ostrou papriku, co kdo chce. Někdo zalívá ještě smetanou nebo vajíčkem. Je to moje oblíbené jídlo, hotové je za cca 20 minut. Nepočítám do toho škrabání brambor, kupuju nové brambory a pouze očistím kartáčem a jím je i se slupkou.

Zbyly vám vařené brambory?Uvařte si jeden sáček rýže,aby to bylo tak cca ke dvěma dílům brambor jeden díl rýže(nebo podle chyti).Nechte vystydnout.Brambory rozmačkejte mačkačem na ně,přidejte nadrobno nasekanou cibulku,rýži a trochu oleje,osolit,opepřit podle chuti,zamíchat a přidat červenou papriku(mletou sladkou),kečup přiměřeně,kdo má rád pálivé,tak pálivý.Vše důkladně promíchat a hotovou "pomazánku" které se u nás na severu říká "Lutenice" můžete dát na obyčejné topinky nebo na smažený chléb ve vajíčku,ale klidně i na rohlík.
Rýže tam být nemusí,ale klidně můžete přidat trochu nadrobno posekané šunky.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji PardGalen: Vařená rýže s vařenou zeleninou. Pokud se použije mražená je to hotové asi za patnáct minut. Ale netuším jestli by to někomu chutnalo.

Mě by to chutnalo, ale zvykla jsem si na rýži natural a ta se vaří 50 minut .

arrow
profile_image
basti
od 10. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

elissabeth

Já kuskus dělám tak, že do kastrůlku dám vodu. Když se začne vařit, dám tam vegetu a kuskus. Sypu ho tam přiměřeně tak centimetr pod okraj vody - kuskus ji hodně nasákne. Nechám to vařit tak minutku pod pokličkou, sporák vypnu, nechám chvilku dojít. Potom tam dám trošku másla na zjemnění a promíchám.
Jinak kuskus dělám k masu - osmahnu kuřečí maso, vyndám ho z pánve, dám tam nakrájený rajčata, trošku podleju vodou. Rajčata nechám chvilku podusit a do toho pak zase hodim maso i kuskus a zamíchám - je to dobrota.

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji framboise: Mě by to chutnalo, ale zvykla jsem si na rýži natural a ta se vaří 50 minut

Já používám výhradně typ basmati pololoupanou, ale to už je takový detail. Nejsem si jistý, že to lidé tolik řeší.

arrow
profile_image
manolla
od 20. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Potřebovala bych poradit nějaká taková jídla,aby byly zajímavé,rychlé a hlavně jednoduché.Mám osmiměsíční dceru,navíc mě každodení vaření nijak moc nebaví.
Např. takový jednoduchý recept:
fenykl se nakrájí na větší kousky,uvaří se v osolené vodě.Dá se do pekáčku,zalije se smetanou na vaření,na vrch pokapat žloutkem,posypat parmazánem a dát zapéct.hotovo

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak taky přidám jeden jednoduchý:

V hrnci orestovat anglickou slaninu, přidat lahůdkovou cibulku, osmahnout, na to na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou, sůl a pepř. Nechat chvilku dusit a po změknutí hlívy zamíchat zakysanou smetanu. Skvělé s bagetkou.

arrow
profile_image
neptunka
od 22. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Přispěji receptem, který máme rádi.
Na kostičky nakrájenou slaninu orestuji, přidám listový mražený špenát, pepř a na nudličky nakrájený uzený losos, který jenom krátce osmahnu. Nakonec gnocchi a promíchat. Je to rychlé a dobré.

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji framboise: PardGalen
Vařená rýže s vařenou zeleninou. Pokud se použije mražená je to hotové asi za patnáct minut. Ale netuším jestli by to někomu chutnalo.

Mně to chutná, uvařím rýži, teď mám doma jakou si tříbarevnou, moc dobrá, Ohřeju takovou tu mraženou zeleninu, osolím. Pak to smíchám s tou rýží a přidám lžičku extra virgin olivovýho oleje. Posypu sýrem a mám rizoto. A hrozně mi chutná.
Další rychlovka za čtvrt hoďky jsou špagety pomodoro.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené