Jelikož nejsem žádná kuchařka bohužel pro přítele,tak jsem se chtěla zeptat na nějaký dobrý a jednoduchý recept co bych mu upekla,nějaký dortik,buchtu prostě něco sladkýho a jednoduššího a hlavně at to je dobrý..děkuju za rady

Reaguji na petla93: noo vypadá to dobře snad bych to zvládla

Ahoj, jeden bych možná měla, já nedokážu posoudit, jestli je to jednoduché, ale v podstatě je. Jmenuje se to pařížské kostky a je fakt vynikající. Je teda třeba si den předem svařit dvě šlehačky na šlehání a dvě tyčky ledových kaštanů. Je opravdu potřeba,aby se to chvilinku vařilo. Až to vychladne, dáš to do lednice a šlehat až druhý den. To šlehání trvá trochu déle,ale ŕozhodně nedávat žádný ztužovač. No a druhý den upečeš na plechu základ pro koláč, a to: 440 ml polohrubé mouky, 220 ml cukr moučka, 110 ml oleje (já dávám slunečnicový, z olivového ybych to asi nedělala), 220 ml mléka, 2 - 3 lžíce kakaa (ne granko, chce to opravdové kakao) 1 prášek do pečiva a 3 celá vejce. Je lepší, když vejce, mléko a olej mají stejnou (pokojovou) teplotu. Vše tyto ingredience promíchat v míse, nalít na plech vyložený pečícím papírem a péct asi na 180°C (moje elektrická trouba) zhruba 30 minut. Až těsto vychladne, pomazat ušlehanou pařížskou šlehačkou a nasypat na to nastouhanou tyčinuku Margot (tu velkou). No a je to. Doufám, že jsem něco nezapomněla, Je to lahůdka, jsem scholná sníst půlku plechu sama na posezení.

A tohle také nemá chybu http://www.toprecepty.cz/recept/1117-salamounova-b uchta/
Je to takové vláčné díky tomu rumu nakonec. Občas do toho těsta ještě přidám vlašské ořechy nebo rozinky. Prostě co má kdo rád.

Reaguji na sartre: zní to dobře..ale moc nechápu jak ten den předem svařit šlehačky a ty ledový kaštany? jsem tele neznalý

Reaguji na mishulkaa15: Reaguji na petla93: Já to právě nedokážu odhadnout.
Ale šlehačky (dvě a ty na šlehání) naliješ (tzn nenašlehané, v tekutém stavu) do kastrůlku (takový, aby se nepřipaloval) a až bude ta šlehačka teplá, naházíš do toho ty kaštany ( dvě tyčinky na kousky), je lepší u toho stát a míchat, až se to začne vařit, nechat to tak 15 - 30 vteřin vařir. Pak sundáš z plotny a necháš vychladnout. Vychladlé nalít do nádoby, ve které to budeš šlehat a dát do lednice do druhého dne. Šlehat opravdu až druhý den.
Teď nevím, abych Tě zase neurazila, jestli jsem to napsala moc tento, moc jednoduše.

arrow
profile_image
Misy
od 25. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tohle je úplně super - zákusek se zakysanou smetanou - a na ten krém stačí všechno po jednom kelímku.

Jéjé, to je téma... mňam...

Cituji sartre: dvě šlehačky na šlehání a dvě tyčky ledových kaštanů.

To neznám, to se mi líbí ! Jinak, tady je dostat i pařížskou šlehačku na šlehání, ale to je jen smetana s kakaem, ta "kaštanová" bude určitě lepší Myslím, že bych ji snědla i bez těch kostek jen tak v pohári, určitě vyzkouším

A co třeba štrůdl? Těsto kupuju listové. Jablka nastrouhat, těsto vyválet na placku (jedno balení listového vystačí na dvě placky) placku posypat strouhankou, na to ty jablka, tak aby ta placka byla pokrytá, ale zase ne moc velká vrstva, posypat skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem (ničím nešetřit), rozinky (nejlépe nechat den předem namočit do rumu), někdy dávám i vlašské ořechy, když jsou jablka sladká, pokapu citronem, zabalit, můžou se pomazat i rozšlehaným vajíčkem a šup s tím do trouby. Listové zezačátku péct naplno (cca 220 °C) a když těsto chytne barvu, stáhnout tak na 150°c na plechu vyloženým pečícím papírem. Babička občas do štrůdlu dává i nastrouhaný kokos. Mňam.

Reaguji na dadabus: Ano, pařížskou šlehačku je možné si koupit, ale tahle dělaná doma je bezkonkurenční. Občas mám dost problém s olizováním prstů a vůbec, dostat ji na to těsto Je fakt skvělá a v kombinaci s těma nastrouhanýma Margotkama úúúúúúúááááá asi ji upeču na víkend, normálně mi tečou sliny

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ušlehat 2 šlehačky, přidat 2 pomazánková másla bez příchuti a 200g moučkového cukru...pak jen do formy nandat piškoty, polít je kávou s rumem nandat krém(můžete i vrstvit) a nahoru posypat kakaem...je to variace na tiramisu, ale záměrně to nenazývám tiramisu...ale chutná mi mnohem víc a je to nejlepší dezert co jsem kde jedla ač je tak geniálně jednoduchý

A co je také úžasné, je nepečený jablečný dort, To je rychlovka. Do dortové formy nasypeš balíček piškotů. Do kastrolu nastrouhat 700gr oloupaných jablek, zalít 400 ml vody, 200 gr moučkového cukru a vařit. Až jsou jablka rozvařená, přidat dva vanilkové pudinky rozmíchané v trošce vody. No a vlastně z toho uděláš jakoby jablečný pudinky. To naleješ na ty piškoty. Nechat ztuhnout, nejlépe po vychladnutí do lednice na nějakou dobu. Při podávání ozdobit normální našlehanou šlehačkou. Je to lehké (myslím teď že to není těžké do žaludku) ale myslím, že to je lehké i na přípravu. ??

Jejda, já jsem totiž závislák na sladkém, takže já tu budu moct sedět a psát recepty do rána. Ale v reakci na Janissinku dělám jednoduchý dezertík, v míse smíchám kysané smetany s moučkovým a vanilkovým cukrem (doporučuji koupit ten v Dm bio od Amylonu) podle chuti, jak máte rádi sladké, na dno mísy piškoty, pak trochu té kysanky, pak třeba jahody nebo mandarinky nebo já nevím, jaké ovoce máte rádi, pak zase kysanku, piškoty, kysanku, ovoce atd, takhle to budeš vrstvit, dokud budeš mít co. A šup s tím do lednice min na půl dne. Popř. můžeš část té smetany ještě obarvit kakaem a střídat ještě barevnou smetanu.

Reaguji na Suzienka: Ta mě také napadla. jen já dávám jen ty kakaové sušenky a doprostřed dávám mandarinky, jsou chuťově výraznější než banán. A nepolévám čokoládou. ALe to je věc vkusu a chuti.
Škoda, že já nemůžu říct o ani jednom receptu, že je nejlepší. Neb prostě nejlepší jsou, alespoň pro mne, všechny.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené