arrow
profile_image
pampoli
od 17. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky,
némáte prosím někdo zkušenosti se zavařovíním hotového jídla? Mám doma kamioňáka a potřebovala bych poradit jak zavařovat, aby jídlo vydrželo co nejdéle i v létě. Zkoušela jsem to, ale v létě se to všechno většinou zkaziloPokud budete mít i nápady, co všechno se dá zavařit budu moc ráda za každou radu

arrow
profile_image
marcelau
od 24. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

pampoli
Zavařuji vše, krom omáček se smetanou. Zavařuji pečená masa, guláše,různé omáčky, ...rizeta.Ještě se mi nikdy nic nezkazilo. Je tedy fakt, že sklenice uchovávám v lednici, nebo pak v přenosné chladičce. Nevystavuji na světlo, ani přílišnému teplu.

arrow
profile_image
hallina
od 29. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

aby se to nezkazilo a pokud to obsahuje maso, je nutné zavařovat první den na 100 st, a druhý den to zopakovat, čili zase hodinu na 100

arrow
profile_image
pampoli
od 17. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hallina:
super děkuju za tip a myslíte, že když to takhle zavařím tak to vydrží i vysoké letní teploty?
do kamionu se vleze jen malá lednička a do ní ještě míň potravin, takže to manžel vozí třeba v návěsu. To je teda docela fuška než to všechno uvařím a ještě to 2x zavařovat, ale v rámci šetření mi stejně nic jinýho nezbude

Marcelau děkuju za tipy

arrow
profile_image
Dalexa
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já mám takto zavařené maso ve sklepě třeba i dva roky. A to ho dávám do sklenice syrové. Prostě do sklenice (0,7l) napěchuji maso (lepší je prorostlejší aby trošku pustilo mastné), přidám 2 kávové lžičky soli, 1 dl vody, zavíčkuji a zavařuji přesně podle návodu, jak Hallina psala. Tj. první den hodinu, nechám vychladnout a druhý den taky hodinu. To maso je naprosto měkké a dá se z něj pak uvařit leccos a taky se dá vzít jen tak ke chlebu a k tomu zelenina, cibule, pokud je manžel masožravec.
Když zavařím hotové jídlo, tak stačí si ho předvařit, ochutit a není potřeba ho zcela do měkka uvařit, to dokončí zavařování. To jsou mé zkušenosti.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené