arrow
profile_image
Michaellla
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky,
hrozně ráda peču cukroví, ale ještě nikdy jsem nedělala perníčky. Tento rok bych to chtěla vyzkoušet, ale mám pár otázek na jejich tvorbu. Nevím kdy je správná doba na jejich pečení, na internetu jsem našla hodně receptů jak na ihned měkké tak na ty co se musí nechat změknout. Protože budu ale před vánoci hodně zaneprázdněná, tak jsem se rozhodla že udělám ty co potřebují čas na změknutí, ale nevím kdy s něma začít. Jestli už 24.11 nebo až na začátku prosince. A taky bych potřebovala poradit, zda se perníčky zdobí ten den jak se pečou po zchladnutí a pak je skladovat, a nebo je upéct, skladovat a pak až před vánoci jak budou měkké nazdobit. Předem děkuji všem na pomoc, a jestli máte nějaké osvědčené recepty tak sem s nimi

arrow
profile_image
lenicka13
od 30. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj...my vždycky pečeme na začátku adventu...upečeme a pak dáme do plechové krabice a k tomu přidáme krajíc chleba, aby dobře změkly... ale vzhledem k tomu, že já jsem na pečení a ségra vždy zdobila tak si teď už bohužel nevybavuji, kdy jsme zdobily..ale třeba poradí někdo další..

arrow
profile_image
Lucy09
od 2. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já je taky peču na začátku adventu. Zdobím je vždy tak za 2 dny po upečení. Akorát mám ten problém, že někdy změknou a někdy ne. Taky by se mi hodil nějaký osvědčený recept

arrow
profile_image
kostka
od 29. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

pečeme 3 týdny před Vánocema, a zdobíme pár dní než se vytáhnou, protože by v krabici zbytečně zdobení mohlo opadat. Po ozdobení necháváme na novinách ve tmě v chladné místnosti.

arrow
profile_image
Aleera
od 7. 9. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My je taky pekli na začátku adventu, jen mě zarazila ta plechová krabice, jak říká lenicka13 Dáváme je totiž do papírové (lepenkové) krabice a k nim zase dáváme rozkrojené jablko, aby změkli Ale osvědčený recept nemáme, každý rok zkoušíme něco změnit. Jo a zdobíme, až se nám to hodí, týden po upečení, nebo dva, nebo tři

arrow
profile_image
EvianT
od 26. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

32

Mikuláš to jistí

arrow
profile_image
Michaellla
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Děkuji za příspěvky Tak to bude asi nejlepší když začnu až v prosinci teda No a stím zdobením až teda později jo? Snad se perníčky povedou a změknou Akorat porad nevim jakej recept zvolit

arrow
profile_image
Aleera
od 7. 9. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Michaellla: Snad se perníčky povedou a změknou

Když ne, máš výborné medové sušenky ke kafi

arrow
profile_image
Michaellla
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Aleera:

arrow
profile_image
lenicka13
od 30. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Aleera: tak každá rodina to má jinak ale myslím, že chuťově budou super jak z plechovky s chlebem tak z lepenky s jablkem )
jestli bude toto téma zítra večer ještě aktivní, tak až dojedu domu tak sem můžu hodit recept.. pokud tedy zakladatelko o něj ještě stojíš )

arrow
profile_image
Michaellla
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na lenicka13:

Jasně že mám zájem A veliký Internet je plnej nejrůznějších receptů, ale já bych ráda nějaký osvědčený

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na lenicka13: jestli máš recept na perníčky, které změknou, tak bych ho taky prosila snad to tady dřív nesmáznou Jinak co se týká perníčků, tak pečeme na začátku adventu, ale bohužel i na štědrý den máme perníčky tvrdý jak beton Buď blbej recept nebo ruce

arrow
profile_image
labut
od 19. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak co já mám recept, tak by to měli být perníčky snad i hned měkké už si nepamatuji. Ale co jsem vysledovala je že nejspíše záleží i na době pečení. Když jse vyndám do 5 min. jsou ihned měkké, ale pokud je tam nechám déle potřebují uležet a uleží(změknou). A také záleží na teplotě.

arrow
profile_image
rory mojeid
od 12. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jojo, jak je tu zmíněno, jsou i takový, který se nemusej nechat odležet

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

no já mám doma recept na těsto po kterém jsou hned měké, peču je vždy 2x, koncem listopadu a druhý týden v prosinci, protože děti mi vše sní-) recept mám po babičce, peču tak už od mala, takže osvědčený, pokud neumažou večer vložím

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené