Myslím, že rýže neobsahuje lepek, což se o těstovinách a celkově pečivu říci nedá, proto je rýže lehce stravitelná, nezatěžuje trávení, nezanáší střeva a tělo funguje jak má. Tuším, že lepek zanáší střeva, čímž dochází k horšímu vstřebávání živin, a proto má tělo neustále "hlad" a chutě, takže ve finále sníme potravin mnohem víc než potřebujeme (a navíc nevhodných), což se samozřejmě projeví na tloušťce. Taky mě napadá, že Japonci si možná jídlo více vychutnávají, jedí pomalu a v poklidu, ne ve stresu jako my.
V poslední době si všímám také toho, že přibývá tlustých Vietnamců. Dříve byli všichni jako proutci, ale vlivem naší "západní" stravy se nám začínají hmotnostně podobat.
Jeden čas jsem jedla hodně a hodně čerstvé zeleniny a ovoce, minimum masa, zato více rýže/pohanky/jáhel, nedopřávala jsem si žádné sladkosti ani pečivo, konzumovala panenské oleje a kila letěla dolů neuvěřitelně rychle.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené