arrow
profile_image
Terez16
od 21. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojte holky, potřebuju trochu inspirace, za chvíli mě čeká oslava narozenin pro celou rodinu, slavíme doma a budu chystat od oběda po večeři, vzhledem k tomu, že nedávno byli svátky a jiné oslavy, tak bych chtěla vymyslet něco orginálního, ale vůbec netuším co )). Prosím poraďte
1) oběd - určitě udělám vývar, ten chutná všem, ale nevím co na druhé (cokoli kromě ryb)
2) nějakou svačinku - různých jednohubek a chlebíčků jsem po svátkách přejezená a asi nejen já, ale co jiného?
3) večeře - obložené talíře?
Budu ráda za jakékoli tipy

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Terez16: No moc to svátěční asi nebude, to co ti poradím, ale třeba tě to zaujme ... já bych si dala např minutku zapečenou se slaninou a hermelínem se štávou a rýží...K tomu zmrzlinu
Svačina - třeba nějaký lehký salát
Večeře - přesně tak, malý raut, ať si každý naplácá co chce

Na oběd třeba kuře na bylinkách s rýží, svačinka jablečné pyré nebo upeč strůdl a k večeři buď ty obložené talíře nebo jestli máte doma fondue?)

arrow
profile_image
Terez16
od 21. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Na svačinku asi udělám zeleninovo-těstovinový salát, to je dobrý tip. Fondue nemáme a stejně nás bude min. 9 takže by tam byl docela nával . Kuře by se taky dala udělat a ještě jsem přemýšlela, že by nemusely být špatné nějaké kuřecí závitky s anglickou.

arrow
profile_image
Terez16
od 21. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nejhorší je, že receptů je plno, ale když jsem si najela na kuřecí recepty ukázalo mi to 100 stran, došla jsem až na 6. stranu a vůbec nic mě nezaujalo a navíc po těch svátkách jsem všechno tak přežraná a tím pádem mi úplně chybí nápady

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já bych si na oběd dala nějaký dobrý kus masa (třeba panenku nebo i nějaké hovězí) se šťouchanýma bramborama a fazolkama... a ta zmrzlina není špatný nápad

arrow
profile_image
Bjetushka
od 14. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

My k večeří pro návštěvu děláme buď:
slané štrúdly - koupíš si listové těsto, rozválíš, potřeš kečupem, můžeš to posypat nějakým koření a pak tam můžeš dát téměř cokoliv (salám, šunka, sýry, olivy, paprika...), pak se to zamotá jako štrúdl, potře se vajíčkem a posype se kmínem
neboi v poslední době u nás "vedou" minipizzy URL s jakoukoliv náplní

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Co třeba
- italské rizoto (třeba houbové, šafránové...) a k tomu vepřovou panenku (obalit v soli a bylinkách, nechat zatáhnout na pánvi a minutku dopéct v troubě)
- klasické hovězí bifteky a k nim fazolové lusky se slaninou
- kuřecí závitky (naplnit třeba parmskou šunkou a mozarelou), k tomu dušená zelenina a krokety (hranolky, pečené brambory...)

Jako občerstvení během dne bych udělala šneky (na rozválené listové těsto kečup, šunku, sýr, zatočit do závinu, nekrájet na plátky, potřít vajíčkem a upéct), obyč tyčinky z listového těsta a něco sladkého (klidně klasický odzkoušený koláč, buchtu...)

No a na večer by u mě vyhrál tatarák+topinky a pak "raut" - sýry, salámy, zelenina, nějaký těst. salát.

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Terez16:
Znáš placičky z drůbežího masa? Já to často dělám jako pohoštění pro návštěvu, je to dobré teplé i studené.
3 kuřecí řízky, 3 vejce, 1 drobně pokrájená cibule, 4 lžíce solamylu, grilovací koření, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worchesteru, tuk na smažení
Maso nakrájet na malinké kousky,tak 1cmx 1cm, přidat ostatní přísady, zamíchat, nechat pár hodin odležet. Pak na pánvi rozehřát olej, a lžící děláme placičky, pak obrátit a smažit po druhé straně- obrací se to dobře, a velikost dělám tak 4-5cm v průměru.
K tomu třeba salát, v létě dělám šopák, teď v zimě třeba z čínského zelí. Je to docela rychlé, nachystáš to dopředu, pak jen smažíš, a fakt to mělo úspěch, opakováno tak 30x

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ještě je u nás doma dost oblíbené pečené maso, nastudeno, třeba k večeři. Upeču bůček (bez kosti), a třeba krkovičku, nebo vepřovou plec, nechám vystydnout, hezky nakrájím na mísu, obložím zeleninou, zřeba i nakládanou, k tomu pečivo.. A taky to nachystáš dopředu, trávíš čas s návštěvou, a ne v kuchyni

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

dala bych panenku, na te není co zkazit....rychle opečeš vcelku a pak dášna 15m do trouby dodělat tak akorát. Šťouchaný brambory k tomu. Jako odpoledne si děláme buď slanej štrůdl nebo pro holky zeleninu s dipem a večer bych klidně udělala chlebíčky, klidně z celozrnného chleba třeba s budapeští a zeleninou

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené