arrow
profile_image
ISIS
od 29. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky,
byl by někdo ochotný se o houbičku rozdělit, kdo máte nazbyt, prosím?

arrow
profile_image
zdenikal
od 17. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Včera jsem s ní začala tak jsem zvědavá.

také přemýšlým už dlouho nad koupí holky, děláte to podle toho návodu, co dala zakladatelka, nebo máte jiný postup?

arrow
profile_image
zdenikal
od 17. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na dulinka123:
Můj postup, nevím jestli je od zakladatelky, ale takhle se ke mě dostal přes tetu, teď jí takto užívá i mamka s babičkou.
Každý večer ji propláchnu vodou, sklenici umyji, zaliji 250 ml mléka (polotučné nebo plnotučné) a dám do lednice přikryté kouskem látky. Mléko co sliji vypiji. Houba nesmí přijít do styku s ničím kovovým, tak používám plastové sítko a plastovou lžičku. Houba se má pít cca 20 dní, pak na 10 dní má odpočívat ve vodě (ta se mění jednou za 5 dní).

Reaguji na zdenikal: děkuji, zkusím si ji také někde sehnat

jinak, nevíte jestli lidem, co netráví příliš dobře mléčné výrobky to spíš neuškodí? vím, že to každý asi musí vyzkoušet sám na sobě..já jen tak pro jistotu

arrow
profile_image
ISIS
od 29. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na dulinka123:
Ahoj, našla jsem tenhle příspěvek v jedné diskuzi, snad Ti to pomůže :

Dobrý den, nejsem odoborník, ale laktóza by být v kefíru téměr neměla ať je vyrobený klasickými kulturami mléčného kvašení nebo houbou. Při mléčném kvašení je totiž laktóza spotřebovávána a ve výsledném produktu tudíž téměř žádná nezůstává, stejně tak i třeba u kysané smetany, jogurtu a dalších kysaných mléčných výrobcích. Jinak je to samozřejmě s mléčnou bílkovinou (kaseinem), ten je z mléka odbourán pouze specíální úpravou (štěpením).

arrow
profile_image
ISIS
od 29. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kdo máte zájem, mohu darovat kefírovou houbičku - Rychnov nad Kněžnou, případně
Hradec Králové.

Reaguji na ISIS: děkuji už mám houbičku doma a zatím mi to žádné problémy nedělá, tak snad to tak i zůstane jen teď jsem kefír zapomněla přelít a nechala 2 dny v mléce a teď jsou ty houbičky takové žluté a vespod sklenice byla asi 5 cm vrstva jakési vody...myslíte, že se houbičkám něco stalo? děkuji

arrow
profile_image
ISIS
od 29. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na dulinka123:
ta voda - to je syrovátka tuším, to je v pořádku normálně to zamíchej, slij a můžeš vypít, pokud to nebude příliš kyselé já to mám takhle "sražené" normálně, mám houbiček větší množství, než jen ty 2 lžíce, takže pracují rychleji.

arrow
profile_image
Kačorek
od 5. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Úžasná věc!! Miluju, když je hodně kyselý, piju večer místo večeře nebo to mám ráda s bramborami na oběd. 1000x lepší než kupovaný kefír z obchodu, tento je opravdu "živý!"

arrow
profile_image
Dasa_J
od 5. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nenašel by se někdo z okolí Přerov, Zlín, Valašské Meziříčí, kdo by měl houbičku na darování?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj, houbu jsem pila hlavně v zimě a ted přes léto párkrát, spíš jsem ji ale měla ve vodě, protože na ní bylo až moc slizu a vyčetla jsem, že by se měla občas ve vodě pročistit. Ted jsem ji ale vytáhla a neskutečně smrdí. Slizká už není skoro vůbec, ale ten smrad se fakt nedá vydržet. Myslíte, že se mohla zkazit? Mám ji radši vyhodit?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené