arrow
profile_image
Gabriellla
od 13. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, zrovna mi přišel vanilkový extrakt, který jsem si objednala, hlavně teda do cupcakes. Ale zarazilo mě že nevoní po vanilce, ale smrdí jak sojovka, je to normální? Teď se to tam bojim dát abych si dortíky nezkazila.

arrow
profile_image
noninek
od 17. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mně taky vanilkový extrakt smrděl... Ani dobrý to není (je to prostě chemie). Naučila jsem se tohle nekupovat a do všeho pečení, kde je psaný dávám vanilkový cukr a mám po problémech. Jo a cupcakes jsou dobrý i bez toho extraktu...

arrow
profile_image
Gabriellla
od 13. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na noninek: Já myslela že to právě chemie neni, měli by to být lusky v alkoholu ne? Už jsem je dělala, bez toho extraktu a byli dobrý. Ale právě že všude je napsaná tak jsem si říkala, že by byli ještě lepší. Dává se to i do krémů. Ale teď se toho úplně bojim, asi jsem vyhodila 200,- zbytečně.

arrow
profile_image
Jannnie
od 26. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Doporučím si koupit pravé vanilkové lusky - na ty nic nemá. Vydrží poměrně dlouho. Já si teď doma dělám vlastní vanilkový cukr a musím říct,že je to nesrovnatelné s tím, co se dá koupit v obchodě.

arrow
profile_image
Gabriellla
od 13. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Jannnie: Jj to určitě je, ale já jsem chtěla zkusit ten extrakt (ne aroma) http://zbozi.vanilkovyobchod.cz/40ml-double-vanill a-2fold-bez-alkoholu-40ml-halal-vanilkovy-obchod Mohu ho tedy použít? Je normální ze smrdí?

arrow
profile_image
noninek
od 17. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Gabriellla: Já bych to tam dala

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Gabriellla: Mohu ho tedy použít? Je normální ze smrdí?

jakákoli koncentrovaná vůně může smrdět

Cituji noninek: vanilkový extrakt smrděl... Ani dobrý to není (je to prostě chemie)

extrakt je výsledkem etanolového loužení vanilkového lusku, v alkoholu se tak rozpustí něco barviv, methylvanilin, který je základem vůně vanilky a něco dalších látek, všechno je to chemie, ale ne ta ošklivá, ale ta sluníčková (hint, všechno na světě má chemický vzorec a tudíž je to "chemie")

arrow
profile_image
Gabriellla
od 13. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mám ještě jeden dotaz. (asi blbej) To začne vonět jako až to upeču (nebo vůbec se ta vůně neprojeví)? Já se bojim tý chuti, aby ti nechutnalo tak jak to smrdí nebo se to s tou teplotou nějak změní. Fakt jsem čekala že až to otevřu tak se z toho bude linout krásná vůně vanilky.

arrow
profile_image
farahh
od 22. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Jannnie: Já si teď doma dělám vlastní vanilkový cukr

jak? poraď prosím

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji farahh: jak? poraď prosím

vezme hermeticky uzavíratelnou nádobu (zavařovačku, plechovku...), vezmeš cukr (moučkový, krystal, krupice, písek...), vezmeš vanilkový lusk (celý, nebo klidně i už použitý, tj. vydlabaný od semínek), zkompletuješ logickým způsobem, necháš měsíc, dva zavřené, voila a je hotovo

Cituji Gabriellla: To začne vonět jako až to upeču

zkus si to nakapat třeba do mléka a uvidíš, jak to voní v menší koncentraci

Dostala jsem sušený extrakt v malé dózičce (Madagaskarské vanilkové lusky Bourbon), kdy vnitřní část lusku se suší a prášek pak prodává a je perfektní.
Vůně a chuť reálná, dávám půl lžičky do všeho sladkého (pudink, dortíky, buchtičky...)
Zkusím najít odkaz a vložit
http://www.biododomu.cz/koreni/1516-vegi-vegi-sace k-35g-bioharmonie.html

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené