arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj holky,chystám se dělat tyto kolečka,ale v krému je smetana,myslíte,že v chladu na balkóně vydrží aspoň 14dní?Vždycky jsem dělala cukroví jen s krémem z másla,tak s tímto nemám zkušenosti.Nezkoušela jste některá tento recept?Myslím,že je docela netradiční,já takové cukroví u nikoho teda ještě neviděla.

http://www.apetitonline.cz/recepty/5461-limetkova- kolecka.html

arrow
profile_image
SýkorkaModřinka
od 9. 12. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak to by mě taky zajímalo, protože já chci dělat linecké košíčky s pařížským krémem a je tam taky ta šlehačka, tak nevím

Ale přece kdyby to nešlo, proč by ty recepty byly, že

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji SýkorkaModřinka: protože já chci dělat linecké košíčky s pařížským krémem a je tam taky ta šlehačka, tak nevím

No jak dlouho ti vydrží šlehačkový dost v lednici?Jedla bys tři dny starý dort,který by ti prodali v cukrárně?Asi ne co?Tak čemu se divíš u trvanlivosti.

Cituji SýkorkaModřinka: přece kdyby to nešlo, proč by ty recepty byly, že

To jsou recepty na sladké k nějaké oslavě či prostě udělat,dát hostům a sníst,ne uchovávat týdny na balkoně.

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

no já pařížské rohlíčky dělám 21.12 většinou a potom to šupnu na mrazák po 24 a vytahuji postupně podle návštěv u toho krému ze smetany bych dala také max. 3 dny, cukroví mám v mrazáku v déze a po rozmrazení to nejde poznat, vydrží nám občas do velikonoc

V receptu se píše, že krém dělat těsně před Vánocemi (řekla bych ne dřív než 23.12.). Předpokládá se, že se potom cukroví uchovává v dobře zavřené plechové dóze (nebo vzduchotěsné umělohmotné) v lednici - ne déle než 3-4 dny, potom už tuk může žluknout a být cítit. Pokud chceš, aby ti cukroví vydrželo déle, můžeš si ho zmrazit, a nebo slepit krémem jen část cukroví a zbytek cukroví slepit znovu s novým krémem, který si uděláš až první dávka dojde.

A recept vypadá dobře, hlavně ten krém Ještě bych to zakončila citronovou polevou.

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji simuška: Ještě bych to zakončila citronovou polevou.

To mám v plánu,bude to mňamka určitě,vypadá to tak lehce a svěže...

Asi to udělám,takhle

Cituji simuška: slepit krémem jen část cukroví a zbytek cukroví slepit znovu s novým krémem, který si uděláš až první dávka dojde.

Holky děkuji za příspěvky

arrow
profile_image
SýkorkaModřinka
od 9. 12. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Tiakia: Ptám se stejně jako slečna, tak si tu jízlivost pro příště nech.

A je rozdíl nad pařížskou šlehačkou, která se do dortu dává a krémem. Mě zajímá krém, který se dělá tak, jako tady dala slečna.

Nechápu lidi, kteří začínají péct už v půli listopadu. Já jsem si upekla cukroví přes víkend minulého týdne. Vyrábět nepečené cukroví, sušit a polévat čokoládou budu tento týden, odpo po práci. Plnit máslovým krémem a mazat marmeládou začnu až příští týden, tedy pár dní před Štědrým dnem. Cukroví uchovávám v krabicích obalených igelitem nebo smršťovačkou na verandě, teda pokud venku mrzne a ještě se mi nikdy nic nezkazilo. Jednou se mi akorát do krabice umístěné na čerstvém vzduchu proklovali havrani.

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na ave123: Myslím, že se vůbec nemusíš bát - vždyť trvanlivost běžné smetany (prodávané v kelímku) je skoro stejná jako u másla. Já dělám třeba tyhle levadulové košíčky a bezvadně vydrží (dokud mi je nezblajznou).

arrow
profile_image
halzo
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To je škoda že to tak málo vydrží, ale recept se mi líbí... možná se do nich také pustím, limentové věci jsou moc dobré.

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Karamelka12: Myslím, že se vůbec nemusíš bát - vždyť trvanlivost běžné smetany (prodávané v kelímku) je skoro stejná jako u másla. Já dělám třeba tyhle levadulové košíčky a bezvadně vydrží (dokud mi je nezblajznou).

Něco na tom bude.Já jsem si vzpomněla,že jsem minulý rok dělala čokoládové lanýže a v nich byla také smetana a měla jsem je tak 10 dní na balkoně a byli úplně v pohodě....

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji halzo: možná se do nich také pustím, limentové věci jsou moc dobré.

Jsou a hlavně je to změna od všech stejných oříškových ,kakaových a rumových náplní

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na ave123: Jé, lanýže taky letos dělám...

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Karamelka12: Jé, lanýže taky letos dělám...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené