Koupila jsem si filtrační konvici a vodu používám na přímé pití, ale vím, že někdo používá filtrovanou vodu i na polévky, rýži..(tam, kde voda zůstane v pokrmu a nevylévá se). Má to podle vás nějaký smysl anebo je to jen tahák na to, jak rychleji koupit novou filtrační patronu?

Nevidím důvod proč to dělat.

arrow
profile_image
Vokounka29
od 6. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Lucineni: Nevidím důvod proč to dělat.

Taky tak...

Navíc http://www.vitalia.cz/clanky/filtr-vody-nedokaze-o dstranit-vsechno/
Přijde mi to zbytečné.

Reaguji na Vokounka29:
Díky za odkaz, vím, že to neodstraní vše a hlavně, že kohoutkovou není často vůbec nutno filtrovat, ale já pořídila filtrační konvici hlavně kvůli silnému zápachu chloru z vody, takže svůj účel splnila, nebudu přece kvůli tomu kupovat balenou když to jde vyřešit ekologičtěji

arrow
profile_image
Vokounka29
od 6. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Mirrore:
Jj, to chápu Bych si ji nejraději koupila na kolej, bo ta voda se tam nedá pít Ale při vaření jídla, čaje, kafe to vůbec necítím, takže na vaření mi to přijde zbytečný.

arrow
profile_image
sunsprite
od 10. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud jde jen o chlor, tak ten vyprchá při převaření vody. Stejně tak vyprchá, pokud vodu necháš pár hodin stát, takže by stačilo dát si i do karafy do lednice.

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky mám filtrační konvici, používám na běžné pití (chuťově rozdíl vnímám, i když jsem ji kupovala ne kvůli chuti, ale hlavně kvůli těžkým kovům), vařím ale normálně z kohoutkové vody (která by v místě, kde bydlím, údajně měla mít kvalitu kojenecké vody). Kdyby se mi ale kohoutková voda nezdála, vařila bych z filtrované.

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Přefiltrovanou vodu používám kromě k přímému pití jen k vaření vody v rychlovarné konvici na kávu a čaj. Má to několik výhod. Konvice se nezanáší, káva i čaj je chutnější. A co je viditelné, čaj má nazlátlou barvu a nedělá se na něm, pokud ho necháš chvíli stát, takový ten matný povlak.

arrow
profile_image
juicy
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak napríklad ja používam filtrovanú vodu na všetko - teda aj na varenie. Mám Britu a filter v nej vydrží 4 týždne. Už som si zvykla používať ju na všetko...

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji juicy: Mám Britu a filter v nej vydrží 4 týždne

já taky, používat ji na komplet všechno se asi nedonutím, ale aspoň na ten čaj bych to mohla zkusit, když mimi55 říká, že je to opravdu rozdíl

Reaguji na Jully:
Čaj jsem zkoušela černý, prý to je fakt rozdíl a můžu potvrdit. Obyčejně - na povrchu fleky, čaj tmavý, nevoňavý, po filtrované vodě je černý čaj najednou středně hnědý, voní a fleky se minimalizovali o 90%.

Cituji juicy: Mám Britu a filter v nej vydrží 4 týždne.

holky, kde jste přišly na to, že vydrží 4 týdny? v mojem návodu píšou, že ty čárky samy ubývají po týdnu, takže to neukazuje, kolik jste přefiltrovaly vody, ale že uběhl týden. Já tam mám psané, že by se měl nechat nejdéle 150 litrů nebo 2 měsíce..

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Mirrore: holky, kde jste přišly na to, že vydrží 4 týdny?

Já mám taky 4 týdny...možná máš jiný typ konvice? Jinak píšou to třeba tady, a já to mám i v návodu, který byl v krabici u konvice, a možná je to i na obalech k těm filtrům.
http://www.britavoda.com/doma/faq#vymena

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené