arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Reaguji na Lisa:
Mám doma masožravce, co potřebuje alespoň jednou denně maso Ale zatím nevařím každý den (máme čerstvě kuchyni), takže maso hlavně o víkendu.....Ale musím pochválit, že špagety s omáčkou ze sojového masa mi sní
Jinak já si sem tam k obědu v bufetu/restauraci bezmasé jídlo dám, záleží na tom, na co mám zrovna chuť. A slaných bezmasých jídel si dovedu představit hafo
Jo a v Praze jsem vyzkoušela Vegetariánskou indickou restauraci na Strossmayerově náměstí a tam teda vaří excelentně a naprosto vyvrací pověru, že po bezmasém jídle je hned hlad.....Dala sjem si tam menu a byla jsem nacpaná celé odpoledne jen je to trošku pálivější...

arrow
profile_image
MiaMia
od 6. 4. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji fashion86: Opravdu hodně lidí jí děsný prasárny a něco jako zelenina, luštěniny, ryby atd. jsou pro ně pořád něco extravagantního.

To si raději dají sojovo-moučné párky, aby měli "normální jídlo".

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji bakalářka: naprosto vyvrací pověru, že po bezmasém jídle je hned hlad.....

to snad ví každý normálně uvažující člověk..

Cituji bakalářka: Vegetariánskou indickou restauraci

mňam, indickou miluju, já byla v Olomouci a lahoda! miluju rýži a ty jejich omáčky a kari.. nee, ted mam chut

arrow
profile_image
smarny mojeid
od 28. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lisa: Rozhodně ne, protože s partnerem by nám maso lezlo krkem po pár dnech. V týdnu buď studené večeře, zelenininové saláty s celozrnným pečivem, luštěniny, špagety nebo různé zapečené těstoviny, rizoto jen ze zeleniny, omelety - selská/vajíčková a holt občas nemáme čas ani jeden nakoupit nebo cokoliv kuchtit, takže objednávka - pizza (ale naprosto geniální, ale ne moc často samozřejmě). K obědu to dřív byla třeba i žemlovka, ale ne nijak extra sladká a atd. Jinak máme moc rádi lososa, to je prostě pro mě ryba a neřadím do masa klasického Objednáváme čerstvého, takže na chuti je to znát a toho bysme mohli pořád. Teď máme nový gril, takže na něm je všechno rychle hotový a fantazii se meze nekladou a netřeba ani maso.

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já tedy maso dělám často, ne jen kvůli příteli, ale sama ho mám moc ráda a ani bez něj neumím pořádně vařit.

Dělám často zapečené maso v troubě, nebo jen tak na pánvi, omáčky, hodně dělám i z mletého - buď karbanátky, sekanou, nebo na omáčku ke špagetám, na lasagne. Hodně dělám i uzené maso, třeba s bramborovou kaší, volským okem a s okurkou, to miluju. Když už zapékám brambory, nebo těstoviny, i do nich krájím uzené maso, nějak si to jenom se zeleninou neumím představit.

Když už nedělám maso, tak třeba palačinky, brokolicové, nebo květákové placičky, smažený sýr, obalovaný květák, čínské nudle se zeleninou. Polévky moc nedělám. Poslední dobou mi ale přijde, že vařím stále to samé dokola, není to totiž tak dlouho, co vařím, takže mám určitě do budoucna chuť zkoušet další pokrmy, ale v naší rodině se nikdy nevařilo nějak extra zdravě. Ale chutně ano.

arrow
profile_image
simca0212
od 22. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na fashion86: On si dá taky sýr,ale k tomu musí mít nakrájenou čabajku na kolečka,pořád mu předhazuju Billa Pearla,kulturistu který byl vegetarián a měl svalovou hmotu a dostatek bílkovin z luštěnin.Dělá,že neslyší i když teda musim se přítele zastat,že má rád ryby ovšem zeleninu to do něj nacpu možná rajčátka nakrájený na měsíčky

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji Lintu: to snad ví každý normálně uvažující člověk.

Tak ono aby bezmasé jídlo dobře zasytilo, tak musí být dobře složené...Proto lidé spíše vaří z masa, protože tam to nemusí řešit - když dají kus amsa, k tomu nějakou sacharidovou nebo zeleninovou přílohu tak vedle nešlápnou.....Ale bez masa už se musí nad složením jídla víc přemýšlet, aby opravdu zasytilo...

Cituji smarny: občas nemáme čas ani jeden nakoupit nebo cokoliv kuchtit, takže objednávka - pizza (ale naprosto geniální, ale ne moc často samozřejmě)

My máme taky blízko pizzerii, co dělá skvělé pizzy a těstoviny )ale i saláty) a rozvoz je k nám zdarma, takže když je nejhůř, hlady neumřeme Akorát rozváží jen ve všední dny....

arrow
Neprodává v Bazaru

těstoviny/rýže/saláty na x způsobů, kuskus, cizrna - luštěniny, pečáky, placky, v létě jsem milovala cuketu, domácí pizzu, tofu, soja .... pro zajímavost jsou tady recepty od jedné blogerky, která je sice veganka ale to nevadí.)
miluju ovesné vločky přes noc namočené ve vodě s chia semínky a ráno dám orisky a agave sirup, pak třeba ryzi s cuketou, rajcaty a feta sýrem +česnekový dip nebo špagety s mozzarelou a cuketou a kořením.. ted objevuju orisky a ruzne oleje.. no, strava dělá moc a hodně lidí to nevi/di

IMG_5045.JPG

Moc ráda chodím do Dhaby I když chápu, že Indie pro každýho není, nám chutná

Partnerovi chutná bezmasé, co vařím, ale většinou řekně něco jako "je to výborný, ještě maso a bylo by to totálně dokonalý"

Reaguji na Lintu: super, díky za tip na recepty

arrow
profile_image
smarny mojeid
od 28. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji bakalářka: My máme taky blízko pizzerii, co dělá skvělé pizzy a těstoviny )ale i saláty) a rozvoz je k nám zdarma, takže když je nejhůř, hlady neumřeme Akorát rozváží jen ve všední dny....

Jééj, ale ber to pozitivně, o víkendech musíte uvařit.

Já mám ráda i těstoviny na hodně způsobů. Kamarádka mi kdysi nandala na talíř těstoviny smíchané se zakysanou smetanou a zvarohem - jako fakt dobrota, ať se to zdá podle popisu nechutné třeba.
Jo a jinak máme rádi chlebík ve vajíčku (dělaný jen na kera.pánvi, bez oleje), rozpuštěný plátek sýru na tom a zelenina jako příloha, nebo jen jednohubky s pomazánkama. Miluju špenát (mám domácí) s vajíčkem a tmavým chlebem nebo čočku s kyselou okurkou a vajíčkem, fazole s rajčatovou omáčkou, skleněné nudle taky s rajčatovou omáčkou atd.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lisa: rádo se stalo

Cituji smarny: chlebík ve vajíčku (dělaný jen na kera.pánvi, bez oleje), rozpuštěný plátek sýru na tom a zelenina jako příloha

jo to mám taky ráda a ted dávalá známá fotku na fcb - květákové placičky, nanich mozarela a kukurice a jeste neco myslim, cekam na recept

arrow
profile_image
Sally Carrera
od 7. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Než se narodil syn, tak jsem vařila maso tak 2x - 3x týdně, syn je však masožravec a bezmasým jídlem ho ani ve dvou letech moc neoblafnu, takže to sní a ptá se, kde je maso

takže ho máme tak 4x týdně. pokud jíme s manželem venku, tak v Praze se bezmasá jídla dají, občas rádi zajdem do raw foodu, loving hut, dá se i v Lehké Hlavě, Country Life... ale doma vařím ze všeho, kroupy, jáhly, kuskus, polenta, snažím se i když to maso máme aby alespoň příloha by zdravější než knedlíky, obyč těstoviny...

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji Lisa: Partnerovi chutná bezmasé, co vařím, ale většinou řekně něco jako "je to výborný, ještě maso a bylo by to totálně dokonalý"

Myslím, že u nás by to dopadlo podobně jednou za čas mi to sojové maso zbaští (a to předtím se tvářil, že nikdy, menza mu ho totálně zošklivila...), ale prostě maso potřebuje...... Jen k snídani sní celý balíček šunky, takže asi tak.....Nutno podotknout, že toho sní asi dvakrát víc než já a vůbec to na něm není vidět, takže mu to maso klidně dopřeju

Reaguji na Lintu:
To zní dobře, díky za tip, budu experimentovat Jinak Indové mají ty chutě tak promakané, že jejich jídlo fakt miluju a člověk leckdy ani nepozná, že v tom maso není

Cituji Lorraine: Blbost, slon taky nejí maso, a jaký je to silák!


Já vařím tak nějak vše, někdy máme jen těstoviny, někdy třebaa zapečený brambory, jednou týdně máme rybu,hovězí vepřový a kuřecí střídáme dle chuti.Někdy jen hustou polévku nebo luštěniny.Nejíme maso každý den.Většinou jsem vařila masový jídla ve dny kdy jsem šla do fitka, pač mě to nejvíc vyhovuje

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené